آیا سیارۀ ناهید زمانی از حیات پشتیبانی می کرد؟
بیگ بنگ: سیارۀ ناهید اکنون یک جهان خشک و بیحاصل با جو ویرانگر، بارانهای اسیدی و دمای 480 درجه سانتیگراد است اما دانشمندان بر این باورند که این سیاره جهنمی ممکن است زمانی از آب کافی در جو برای پوششدهی به دریایی با عمق 25 متر در سطح آن برخوردار بوده باشد.
![سیارۀ جهنمی: در حالی که ناهید بیش از حد داغ و خشک است، اما یک مطالعه جدید نشان می دهد که این سیاره ممکن است در گذشته دارای اقیانوس عظیمی از دیاکسیدکربن باشد که می توانست از حیات پشتیبانی کند و اثرات آن در حال باقی مانده باشد.](http://bigbangpage.com/wp-content/uploads/2015/01/2450AF8C00000578-2889997-image-a-19_1419858830421.jpg)
به گزارش ایسنا، در حالی که ناهید بسیار گرمتر از آن است که آب بتواند به شکل باران بر سطح آن ببارد، پژوهش جدید حاکی از آن است که این سیاره احتمالا از اقیانوسهای عظیمی از دیاکسیدکربن فوق بحرانی برخوردار بوده که اخیرا دانشمندان دریافتهاند میتوانند قابلیت حیات داشته باشند. به گفته دیما بولماتوف، فیزیکدان نظری دانشگاه کورنل، در حال حاضر جو سیاره ناهید بیشتر از دیاکسید کربن ساخته شده که میزان آن حدودا 96.5 درصد است.
این دیاکسیدکربن فوق بحرانی زمانی که مایعات و گازها به آستانه دما و فشار خود رسیدند، ایجاد شده است که به شکل مایعی با ویژگیهای مایع و گاز است. دانشمندان پیش از این تصور میکردند که ویژگیهای فیزیکی مایعات فوق بحرانی به آهستگی با فشار و دما تغییر میکند. اما شبیهسازیهای کامپیوتری محققان نشان داد که این مورد درست نیست.
![تحقیقات نشان می دهد باکتریها می توانند در سیاراتی که حاوی دیاکسیدکربن فوق بحرانی هستند نیز وجود داشته باشند.](http://bigbangpage.com/wp-content/uploads/2015/01/2450AF9400000578-2889997-image-a-22_1419858847869.jpg)
فشار عظیم جوی در ناهید در اولین روزهای آن ممکن است باعث شده باشد که دیاکسیدکربن فوق بحرانی شبیه حبابهای صابون یا به گفته دانشمندان، حبابهای گازی که با لایه ضخیمی از مایع پوشیده شدهاند، بنظر برسد. این کشف در پی پژوهشی در ماه نوامبر است که نشان داد، حیات میتواند در سیارهای که حاوی دیاکسیدکربن فوق بحرانی است، رشد کند.
محققان دانشگاه واشنگتن با مقایسه آنزیمها در دیاکسیدکربن و آب دریافتند که این موجودات در دیاکسیدکربن بحرانی، ثابتتر هستند. آنها همچنین دریافتند که برخی گونههای باکتری در مقابل دیاکسیدکربن فوق بحرانی مقاوم هستند. تحقیقات پیشین نیز دریافته بود که میکروبها میتوانند در نزدیکی دیاکسیدکربن مایع زیر اقیانوسهای زمین زندگی کنند. اگر سیاره ناهید از اقیانوسهای دیاکسیدکربن فوقبحرانی برخوردار باشد، ممکن است بقایای حیات در آن وجود داشته باشد.
سایت علمی بیگ بنگ/ منابع بیشتر: dailymail , space
حالا چرا همه دارن شرایط زیستی ناهید رو برای انسان خاکی و فانی , بررسی میکنن…
ممکنه موجودات برتر از انسان هم بتونن در هر شرایط ظاهرا سختی, زندگی کنن؟؟
سیاره ناهید…
دم دمای غروب و زمانی که هنوز هوا گرگ و میش و تاریکی شب سایه نگسترده است ،رقاصه شب بر آسمان ظاهر می شود و به صورت ستاره ای پر فروغ با طنازی های دلفریب آنچنان دلربائی می کند که زمینیان عنان از کف می دهند و مدهوش و مبهوت زیبائی هایش می شوند.
این عشوه گر طناز ، اولین ستاره شب است که تا دمدمای صبح به پایکوبی و جلوه گری در آسمان می پردازد و بی جهت نبود که یونانیان باستان نام ونوس را بر آن گذاشتند و آنرا به عنوان الهه عشق و زیبائی می پرستیدن. ایرانی ها ناهیدش می نامیدند و عربها هم به آن زهره می گفتنند.
ونوس ، ناهید یا زهره ،دومین سیاره از خورشید است که بواسطه نزدیکی به خورشید و داغ بودن سطحش ، بخارات آب و گاز انیدرید کربنیک اطراف آن چنان جو متراکم و قطوری بوجود آورده که تلألو انعکاس نور خورشید در آن، زیبائی اش را به چشم ساکنان کره زمین صد چندان می کند.
تاریخ گذشته ونوس ،لحظات کنونی زمین است و آینده زمین هم سرنوشت ونوس.
سیارات ضمن کوچک شدن و تحلیل رفتن ،مدار انتقالی آنها تنگ تر می شود ، تغییرات حضیضی پیدا می کنند و به خورشید نزدیکتر می شوند.میلیونها سال دیگر زمین در جایگاه فعلی ونوس قرار خواهد گرفت ، ونوس به جایگاه فعلی سیاره عطارد خواهد رسید و عطارد هم تمام و محو خواهد شد . کُره زمین در آن زمانها در اثر گرمای شدید،آب اقیانوس و دریاهایش بخار و این بخارات آب همراه با گازهای انیدرید کربنیک متصاعد شده از سنگ های کربناتی پوسته اش چنان جو متراکم و قطوری در اطرافش بوجود می آید که انعکاس نور خورشید در آن ، این زیبائی اش را به چشم ساکنان مریخ که در جایگاه و فاصله حیاتی فعلی زمین رسیده است می رساند و آنها را از قشنگی های خودش محظوظ می کند.
سیاره زهره همه وقایع تکاملی و حیاتی کُره زمین را تجربه کرده است و از فاصله حیات گذشته است و باید گفت همه بقایای دیرینه شناسی و فسیل حیوانات و گیاهان زمان حیات خود را در خود مدفون دارد .
احمد فتحی مدیر وبلاگ « اسرارناب هستی »