تعیین فواصل دقیق ِ اجرام کیهانی با استفاده از “چشم سائورون”
بیگ بنگ: یکی از بزرگترین مشکلات در ستاره شناسی اندازه گیری فواصل بسیار دور در جهان است. روش های متداول کنونی فواصل را نسبی اندازه گیری می کنند، اما ستاره شناسان انستیتوی نیلز بور در دانشگاه کپنهاگ نشان دادند با استفاده از سیاهچاله ها پرجرم می توان فواصل نجومی را بصورت دقیق اندازه گیری نمود.
به گزارش بیگ بنگ، اندازه گیری های جدید می تواند دقیق ترین روش برای اندازه گیری ثابت هابل باشد که میزان گسترش جهان و در نهایت سن جهان را نشان می دهد. کهکشان فعال NGC 1451 که بنام چشم سائورون (Eye of Sauron) نیز شناخته می شود، یک کهکشان مارپیچی متوسط است که در مرکزش یک سیاهچاله غول پیکر و فعال قرار دارد، که ابری از گاز و گرد و غبار به دور آن می چرخد. دانشمندان از همین فرآیند برای اندازه گیری فاصله کهکشان مورد نظر استفاده کردند.
محاسبه دقیق فاصله با استفاده از سیاهچاله ها یکی از بزرگترین عدم قطعیت ها در اندازه گیری اجرام کیهانی را از بین می برد. محاسبات جرم سیاهچاله های غول پیکر قلب کهکشان ها به دو فاکتور اصلی بستگی دارد: اول،سرعت چرخش ستاره ها در کهکشان و دوم، فاصله ی ستاره ها از سیاهچاله. سرعت چرخش می تواند در فاصله ای از سیاهچاله به دور یک دیسک گرد و غبار ستاره ای بچرخد ، بنابراین محققان می توانند با این روش جدید محاسبه ی فواصل کیهانی را با دقت بیشتری انجام دهند. نتایج این تحقیقات در نشریه Nature منتشر شده است.
ترجمه: رامین فخاری/ سایت علمی بیگ بنگ – منبع : dailygalaxy