رونمایی از کهکشانهای اقماری پنهان
بیگ بنگ: پژوهشگران با استفاده از تلسکوپ سوبارو، دو کهکشان اقماری جدید متعلق به راه شیری را کشف کردند که نشان میدهد تعداد این کهکشانها بیشتر از تصورات پیشین است.
به گزارش بیگ بنگ، ستارهشناسان سالها به دنبال توضیح این مسئله بودند که چرا تعداد کهکشانهای اقماری راه شیری نسبت به آنچه مدل استاندارد ماده تاریک پیشبینی میکند، کمتر است. به این «مسئلهی ماهوارههای گمشده» میگویند. یک تیم بینالمللی از پژوهشگران برای اینکه ما را به حل این مسئله نزدیکتر کنند، از دادههای تلسکوپ سوبارو برای کشف دو کهکشان اقماری کاملاً جدید استفاده کرد.
نقش کهکشانهای اقماری در درک ماده تاریک
ما در کهکشانی به نام راه شیری زندگی میکنیم که کهکشانهای کوچکتری در اطراف خود دارد که به دور آن میچرخند؛ این کهکشانهای کوچکتر، “کهکشانهای اقماری” نامیده میشوند. مطالعهی این کهکشانهای اقماری میتواند به دانشمندان کمک کند تا اسرار ماده تاریک را کشف نمایند و به درک بهتری از چگونگی تکامل کهکشانها در طول زمان، دست یابند.
“ماساهی چیبا” استاد دانشگاه توهوکو میگوید: «کهکشان راه شیری چند کهکشان اقماری دارد؟ برای دههها، این یک سؤال مهم برای ستارهشناسان بوده است.»
کشف کهکشانهای کوتوله با تلسکوپ سوبارو
تیم تحقیقاتی این احتمال را داد که بسیاری از کهکشانهای اقماری کوچک کشف نشده (کهکشانهای کوتوله) وجود دارند که بسیار دور هستند و تشخیص آنها دشوار است. توانایی قدرتمند تلسکوپ سوبارو – که بر فراز ابرهای یک کوه منزوی در هاوایی قرار دارد – برای یافتن این کهکشانها بسیار مناسب است. در واقع، این تیم تحقیقاتی قبلاً سه کهکشان کوتولهی جدید را با استفاده از تلسکوپ سوبارو پیدا کرده بود.
اکنون، محققان دو کهکشان کوتولهی جدید دیگر (ویرگو-3 و سکستانس-۲) را کشف کردند. با این کشف، در مجموع 9 کهکشان اقماری توسط تیمهای تحقیقاتی مختلف پیدا شده است. این تعداد هنوز هم بسیار کمتر از 220 کهکشان اقماری است که توسط نظریه استاندارد ماده تاریک پیشبینی شده است.
تغییر عقیده در مورد تعداد کهکشانهای اقماری
با این حال، این اطلاعات جدید، کل کهکشان راه شیری را پوشش نمیدهد. اگر توزیع آن 9 کهکشان اقماری در سراسر راه شیری شبیه به آنچه این فرضیه بیان میکند باشد، محاسبات دانشمندان نشان میدهد، احتمالا نزدیک به 500 کهکشان اقماری در اطراف راه شیری وجود دارد. اکنون، ما با «مسئلهی کهکشانهای قمری بسیار زیاد» بهجای «کهکشانهای قمری گمشده» مواجه هستیم.
برای توصیف بهتر تعداد واقعی کهکشانهای اقماری، به تصویربرداری و تجزیه و تحلیل با وضوح بالا نیاز است. “چیبا” توضیح داد: «گام بعدی استفاده از تلسکوپ قویتری است که نمای وسیعتری از آسمان را ثبت کند. سال آینده، رصدخانه ورا روبین در شیلی برای تحقق این هدف مورد استفاده قرار خواهد گرفت. امیدوارم کهکشانهای اقماری جدیدی را کشف کنیم.» نتایج این بررسیها بتازگی توسط تیمی از محققان از ژاپن، تایوان و آمریکا در انتشارات انجمن نجوم ژاپن منتشر شد.
ترجمه: سحر اللهوردی/ سایت علمی بیگ بنگ
منبع: scitechdaily.com