بیگ بنگ: در این ویدئو که دوبله شده است، میچیو کاکو فیزیکدان برجسته در خصوص سفری فراتر از نور صحبت می کند،وی با میگوئل آلکوبیر فیزیکدان مکزیکی که اولین بار در سال1994 پیشنهاد ساخت ماشین وارپ  ( Warp drive  ) را  داده بود گفتگو می کند.

Alcubierre-warp-drive

در « پیشرانش پیچش فضا- زمان» به جای آنکه یک سفینه فضایی را در فضا زمان به حرکت در آوریم، موج ویژه ای را در بستر خود فضا- زمان ایجاد می کنیم که همراه خود سفینه فضایی را با آنچنان سرعتی به پیش می راند که حتی می تواند آن را به سرعت های فرانوری هم برساند. این فضاپیما توپولوژی فضا را تغییر نمی دهد و به ابرفضا وارد نمی شود،نحوه کار بدین شکل است که فضای مقابل را منقبض و فضای پشت را گسترش داده از هم باز می کند و با موج فضا-زمان به پیش می رود که اصلاحا به آن ماشین وارپ می گویند.

مشاهده ویدئو


آلکوبیر با استفاده از معادلات اینشتین در نسبیت عام نشان داد که با ایجاد موج ویژه ای در ساختار فضا- زمان می توان یک سفینه فضایی را همانند یک موج سوار کیهانی ، سوار موج مزبور کرد و آن را حتی به سرعت های فرانوری رساند. بدین ترتیب این موج سوار کیهانی عملا در حوزه ای حباب مانند از فضا- زمان موسوم به « حباب پیچشی » قرار گرفته و این حباب فضا- زمانی به واسطه انبساط فضا- زمان در پشت حباب و انقباض آن در جلوی حباب با سرعت فوق العاده زیادی به سوی جلو رانده می شود و به همراه خود، سفینه فضایی را نیز به جلو می راند.

البته در این مورد هم نسبیت خاص زیر سوال نمی رود؛ چرا که به جای آنکه سفینه را در فضا حرکت دهیم، این خود موج فضا- زمانی است که به جلو می رود و به همراه خود سفینه فضایی را نیز به جلو می راند. البته ایده ساز و کار پیشرانش آلکوبیر تا مرحله عملی شدن هنوز راه طولانی در پیش دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

16 دیدگاه

  1. کلید اصلی در رسیدن به ماشین وارپ توانایی در دستکاری ثابتهای دی الکتریک و ثابت گرانشی خلا یا فضاست یعنی ثایت اپسیلون در معادله کولن و ثابت جی در معادله گرانش بین دو جرم

  2. یه سوال :
    اگر بر فرض سوار ماشین وارپ شده و با سرعتی بیش از سرعت نور حرکت کنیم در چنین فرضی ما دنیای اطراف را چگونه خواهیم دید یا دنیای پیرامون ما در چنین فرضی چگونه به نظر خواهد رسید؟

  3. اگر سطح خارجی فضا پیما بوسیله بار الکتریکی منفی یا مثبت پوشیده شود احتمالا در انرژی مورد نیاز برای اینکار صرفه جویی خواهد شد

  4. برای حرکت در فضا بهترین گزینه استفاده از میدان مغناطیسی چرخندهi است میدان مغناطیسی چرخان همچون چرخی با اجزای فضا که انهم عنااصری از مغناطیس در خود دارد وارد واکنش می شود از طرفی میدان مغناطیسی چرخنده با اختلال در گرانش انرا ضعیف می کند

  5. من به این باور هستمکه کشو قوس فضا زمان را بوجود نیاورده بلکه زمان همه چیز را به وجود اورده و اگه زمان را از بعد فضا حذف کنیم ایستای همیشگی را در پیش خواهیم داشت اما اگر فضا را از زمان حذف کنیم زمان خود فضا را بوجود خواهد اورد البته این نظر شخصیه منه

  6. فکر کنم اشتباهی پیش اومده؛چون من پیامم رو با عصبانیت ننوشتم. متوجه نمیشم چرا باید عصبانی بشم؟ بگذریم…
    اینکه اطلاعات فیزیک نظری شما از امثال من بیشتره، حرفی نیست؛ اما باور کنید سوالم رو از یه جنبه ی دیگه پرسیدم.
    میچیو کاکو هم از دانشمند بزرگ دوران معاصره؛ اما شما مطمئنید یک میلیون (که نه،همین صد سال) دیگه پایه علم بر اساس تئوری های امثال آقای کاکو بنا خواهد شد؟
    سرتون رو درد نیارم…«منظورم از سوالم» این بود که این ایده‌ی ماشین وارپ براساس ساختار فضا-زمانی طرح ریزی شده است که اینشتین ارائه داده، و شما بهتر میدونید که ساختار فضا-زمان مورد نظر اینشتین یک نوع تعریف برای درک ساختار و ماهیت دنیای بیرونه که تا امروز بهترین هماهنگی رو با کشفیات و تجربیات بشر داشته؛اما پیرو حرف خودتون(مبنی بر:علم بشر در میلیون ها سال بعد…) امکان کامل شدن نظریه نسبیت نه تنها وجود داره بلکه «ضروریه». پس شما با تصدیق امکان ساخت ماشین وارپ بایستی بگین که حالت اول_تئوری واقعیت را میسازد_ رو قبول دارید نه هر دو حالت را…
    جواب شما هم جالب بود؛ مثل اینه که در پاسخ به یه سوال، هر دو حالت «ممکن» رو یکجا قبول داشته باشید.

  7. سلام علی جان.
    نگاه شما به جهان های موازی و سفر به گذشته خیلی زیباست؛ اما برای گزاره های صد در صدی تون هیچ دلیل علمی و عملی تاکنون کشف نشده…
    یه سوال: شما به کدوم یک از حالات زیر اعتقاد دارید:
    _تئوری واقعیت را میسازد.
    _واقعیت باعث خلق تئوری برای توجیه آن میشود.

    1. دوست عزیز ! هردوتا گزینه درسته ! . هم تئوری واقعیت رو میسازه و هم واقعیت باعث خلق تئوری میشه ! . اینکه هنوز واسه گزاره های صددردی من هیچ دلیل علمی و عملی تاکنون کشف نشده به نظر شما دلیلی میشه که این گزاره ها اشتباه باشه یا در آینده عملی نشه ؟! . کسی میتونست پیش بینی کنه که تا اینجا یعنی تا سال 2014 دانش بشر تا این حد برسه ؟! . به نظر شما که معلومه کامنتتون رو با (( خشم )) و (( عصبانیت )) نوشتید میشه مثلا علم بشر تا یک میلیون سال دیگه ( حالا 10 میلیون سال دیگه هم نه ! ) در همین حد بمونه دوست خوب و فرهیخته من ؟! یعنی به نظر شما میثم جان ! میچیو کاکو یه آدم مالیخولیاییه ؟! . یعنی نمیدونه رابطه عمر جهان ما با وضعیت تکینگی ( سینگولاریتی ) و شرایط سوپ داغ گلوئون کوارک ثانیه های اولیه تکینگی و … چیه ؟! به نظر شما میچیو کاکو که در مورد ماشین وارپ داره صحبت میکنه نمیدونه چی داره میگه و علم و دانشش از من بیشتر نیست ؟! .

  8. شاید از لحاظ تئوری بشه اما علمی نه
    رفتن به ایدنه امکان داره اما برگشت به گذشته عمرا بشه
    خیلی مسخره است ادمهای که مردن برگردن یا فرض کنید الان چندین جهان موازی داریم و ما هم چندین کاپی از خودمان که داریم کارهای دیگه ای میکنیم! خدایش مسخره اس

    1. مسخره اس ولی همین طوریه ! جهان بی نهایت عجیب غریبه ! . بی نهایت عجیب غریب ! . بی نهایت عجیب غریب و باور نکردنی . !!

    2. برگشت به گذشته ممكنه،ولى اينكه زنده بمونى!كوچكترين تغييرى تو تايم لاين ممكنه اثرات مخربى داشته باشه،سفر به گذشته يكى از خطرناكترين چيزاي واقعا 🙂

  9. صد در صد میشه به فضا زمان های دیگه خیلی خیلی سریعتر از سرعت نور سفر کرد . صد در صد میشه به جهان های موازی سفر کرد . یعنی هم میشه به آینده سفر کرد و آینده رو دید و هم میشه به گذشته سفر کرد و گذشته رو (( اصلاح )) کرد و از طریق تاریخ های چندگانه و جهان های موازی دوباره به حال و همین طور به آینده سفر کرد ! . تله پورتیشن یا دورنگاری صد در صد امکان پذیره ! .

    1. سفر به گذشته؟؟؟
      این مطلب رو تشریح بفرمائید ، چگونگی سفر به گذشته

  10. سلام, عذرخواهی به خاطر اطلاعات ناقص
    فضای پشت سفینه چطور منبسط میشه؟؟
    انحنا در فضا زمان به چه معنیه و چطور سریع تر از حالت عادیه؟
    سپاس

    1. اگه صفحه فضا زمان پیچ و تابدار ( کج ومعوج یا کش و قوس دار ) نباشه و صاف باشه اون وقت چیزی به اسم جاذبه و در نتیجه زمان دیگه عملا معنی نداره . این انحنای صفحه فضا زمانه که جاذبه و در نتیجه زمان رو به وجود میاره . صفحه فضا زمان مطلقا تخت ایده آله و عملا وجود نداره ! . نکته کلیدی هم تو این معادله سرعت گسترش صفحه فضا زمانه که خیلی خیلی بیشتر از سرعت نور هست .