بیگ بنگ: پس از کشف نظری اخترفیزیکدانان مبنی بر این که میلیون‌ها سیاره‌ای که به دلیل نامناسب بودن شرایط کنار گذاشته شده‌اند، دانشمندان با تحقیقی جدید نشان دادند که احتمالا سیارات بیشتری می توانند میزبان حیات باشند!

24BD3AFC00000578-2912628-image-a-33_1421371173366به گزارش بیگ بنگ به نقل از ایسنا، سیاره‌های شبه زمینی اولین مکان‌هایی هستند که برای زندگی کردن مورد بررسی قرار می‌گیرند اما تعداد زیادی از این سیارات در مدار ستاره‌هایی حرکت می‌کنند که به کوتوله های نارنجی و قرمز مشهور هستند و از خورشید کوچکترند. ستارگان کوتوله بسیار شایع هستند؛ آنها بیش از 70 درصد از ستارگان جهان را تشکیل می‌دهند و تقریبا تصور می‌شود که هر کوتوله قرمز دارای سیاره‌ای واقع در فاصله قابل سکونت و با سطح آب شبیه به زمین است.

اما تا همین اواخر، سیاره‌های هم اندازه زمین کشف شدند که به دور سیاره‌های کوتوله می‌چرخیدند و تصور می‌شد که به قفل گرانشی دچار هستند. این بدان معناست که آنها همیشه با یک طرف رو به ستاره‌ها گردش می‌کنند، مانند ماه که همیشه یک طرف آن رو به زمین است. این امر منجر به شکل‌گیری سیاره‌ای می‌شود که نیمی از آن بیابان سوزان و نیمی از آن پهنه‌ای از یخ است و برای زندگی کردن مناسب نیست.

اما بر اساس پژوهشی که اخیرا در مجله Science Express منتشر شده، همیشه اینطور نیست. محققان به رهبری جرمی لکونت، محقق پسادکترا در موسسه کانادایی اخترفیزیک نظری دانشگاه تورنتو یک مدل آب و هوایی سه بعدی ساخته و دریافتند که یک جو نازک به سیاره اجازه می‌دهد از قفل گرانشی رها شده و در زمان حرکت در مدار ستاره، به چرخش در آید.

planetپیش از این دانشمندان بر این باور بودند که تنها یک جو بزرگ می‌تواند چرخش قابل توجهی را ایجاد کند، اما به گفته لکونت، جوهای نازک ممکن است از تاثیر گردشی بیشتری برخوردار باشند زیرا آنها اجازه می‌دهند نور بیشتری از ستاره به سطح سیاره بتابد. این گرمای خورشیدی به هدایت باد برای ایجاد یک جزر و مد جوی پرداخته که به نوبه خود اصطکاک ایجاد کرده و باعث می‌شود این سیاره به چرخش درآید.

محققان بر این باورند که سیارات هم اندازه زمین با شرایط جوی مشابه در واقع در زمان گردش به دور ستارگان کوتوله نارنجی و برخی از ستارگان کوتوله قرمز دارند، به دور خود نیز می‌چرخند. ستاره‌شناسان در انتظار شواهد تجربی برای حمایت از نظریه خود هستند، اما بر این باورند که این امر می‌تواند جستجوی دانشمندان را برای حیات در خارج از منظومه شمسی گسترش دهند. جزئیات بیشتر این پژوهش در مجله Science منتشر شده است.

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: sciencedaily

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

1 دیدگاه