فضانوردان آخر هفته به ایستگاه فضایی میروند
بیگ بنگ: شرکت “اسپیس ایکس” برای پرتاب کپسول “کرو دراگون” به ایستگاه فضایی در تاریخ ۲۲ آوریل مجوز دریافت کرد که این پرواز اولین پرواز سرنشیندار با استفاده از یک موشک فالکون و کپسول دراگون قبلا استفاده شده است.
به گزارش بیگ بنگ به نقل از ایسنا، ناسا پس از اتمام یک بازبینی رسمی از آمادگی پرواز، به شرکت “اسپیس ایکس” چراغ سبز نشان داده تا آخر همین هفته چهار فضانورد ناسا را به ایستگاه فضایی بینالمللی منتقل کند. این پرتاب طبق برنامه در تاریخ ۲۲ آوریل( پنجشنبه دوم اردیبهشت) ساعت ۱۴:۴۱ به وقت ایران از مرکز فضایی “کندی” در فلوریدا انجام خواهد شد.
این پرتاب “کرو دراگون”(Crew Dragon) ویژه است و توانایی شرکت فضایی “ایلان ماسک” را در این زمینه نشان میدهد، چرا که نه تنها اولین پرواز سرنشینداری است که از یک موشک و کپسول خدمه بازیافتی استفاده میکند، بلکه اولین پرواز مشترک با دو شریک بینالمللی است.
موشک “فالکون ۹” همان مرحله اولی را دارد که فضانوردان را در ماه نوامبر به ایستگاه فضایی پرتاب کرد، در حالی که کپسول موسوم به “Endeavour” بهار گذشته “رابرت بهنکن” و “داگلاس هرلی” از ناسا را به ایستگاه فضایی برد و بازگرداند. اکنون هر دو قابل استفاده مجدد هستند.
موشک “فالکون ۹” یک موشک دو مرحلهای است که برای حمل محموله و فضاپیماهای سرنشیندار به مدار زمین طراحی شده است. این موشک از همان موتور “مرلین” بهره میبرد که در موشک “فالکون هوی” استفاده شده است و تاکنون در مجموع ۱۲۲ بار استفاده شده است.
این در حالی است که کپسول “دراگون” یک کپسول مجهز به ۱۶ پیشران “دراکو” برای انجام مانور در مدار و چندین چتر برای ورود مجدد به جو و فرود روی زمین است. این بار، فضانوردان این مأموریت حامل “شین کیمبرو” و “کاترین مگان مکآرتور” فضانوردان ناسا به همراه “آکیهیکو هوشیده” از آژانس هوافضای ژاپن و “توماس پسکی” از آژانس فضایی اروپا هستند. آنها شش ماه را در ایستگاه فضایی بینالمللی سپری میکنند و جایگزین چهار عضو ماموریت “کرو-۱” میشوند که ساعتی قبل به خانه بازگشتند.
در حال حاضر مهندسان شرکت “اسپیسایکس” در حال حاضر بررسی روند پرتاب و رفع نگرانیهای ایمنی هستند. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این فضانوردان باید صبح روز ۲۳ آوریل در ایستگاه فضایی پهلو بگیرند. ناسا این پرتاب را به صورت زنده از کانال تلویزیون خود پخش خواهد کرد.
سایت علمی بیگ بنگ / منابع: NASA , engadget.com