قدیمی ترین نور کیهان با جزئیاتی بی سابقه اندازه گیری شد!
بیگ بنگ: گروهی از محققان به رهبری دانشگاه کالیفرنیا در برکلی توانستهاند یکی از دقیقترین سنجشهای تاکنون از بقایای قدیمیترین نور جهان را انجام دهند.
به گزارش ایسنا، دانشمندان موفق به شناسایی اسکلت جهان موسوم به تابش زمینه کیهانی شدهاند که 380 هزار سال پس از بیگ بنگ شروع به شکلگیری کرد. نقشهبرداری جهان به این شیوه میتواند به کشف برخی از اسرار آن از جمله ماده و انرژی تاریک کمک کند. این یافتهها توسط کنسرسیوم Polarbear به رهبری دکتر آدریان لی از دانشگاه کالیفرنیا در برکلی بدست آمده است.
محققان با استفاده از آشکارسازهای روی تلسکوپ هوان تران در صحرای آتاکامای شیلی توانستند کیهان را اندازهگیری کنند. پژوهش آنها چیزی جدا اما مشابه نتایج پروژه Bicep2 است که اوایل سال جاری منتشر شده و نشانهای از تورم جهانی را شناسایی کرده بود. در تورم کیهان در واقع بقایای جهان به سرعت در حال تورم در زمانی است که تنها کسری از ثانیه عمر کرده بود. آنچه تیم Polarbear کشف کردهاند، یک «قطبش» نور ابتدایی جهان بود. قطبش در نجوم اساسا به شیوهای که نور بصورت امواج در جهان سفر میکند، اشاره دارد. قطبش حالت B که در این پژوهش توسط گروه Polarbear اندازهگیری شده، با میدانهای مغناطیسی مرتبط است.
حالت دیگر موسوم به حالت E به میدانهای الکتریکی اشاره دارد. در حالیکه قطبش حالت E اطلاعات کمی را با خود دارد، میزان اطلاعات قطبش حالت B بیشتر است چرا که فوتونها تنها زمانی این اطلاعات را با خود حمل میکنند که ماده در اطراف آخرین نقطه انکسار بطور یکنواخت توزیع شده باشد. از این رو، کشف آن توسط تیم Polarbear به عنوان نگاه مهمی به جهان اولیه تلقی میشود.
پس از بیگبنگ در 13.8 میلیارد سال قبل، جهان بقدری داغ و متراکم بود که نور به شکل بینهایت از ذرهای به ذره دیگر منعکس میشد و همه اتمهای شکلگرفته را پراکنده و یونیزه میکرد. تنها در سن 380 هزارسالگی جهان بود که به اندازه کافی سرد شد تا یک اتم هیدروژن ثابت از یک الکترون و یک پروتون تشکیل شده و به سرعت تجزیه نشود. در این زمان، ناگهان تمام ذرات نور موسوم به فوتونها آزاد شدند.
دکتر لی گفت: فوتونها از شکل حرکتی پرش به اطراف به حالت پرواز مستقیم تغییر شکل داده و اساسا به ما اجازه دادند تا تصویری از جهان در 380 هزار سال پس از بیگ بنگ را بدست بیاوریم. فوتونهای امروزی که تا حدود سه درجه کلوین بالای صفر مطلق سرد شدهاند، هنوز حاوی اطلاعاتی از آخرین تعاملشان با ماده هستند. بطور خاص، جریان ماده به دلیل نوسانات تراکم در جایی که فوتون آخرین انکسار خود را داشته، یک قطبش خاص به آن فوتون میدهد. این بقایا توسط گروه Polarbear کشف شدهاند.
این تیم ممکن است در نهایت نتایج Bicep2 را تائید یا رد کنند، اگرچه تاکنون این گروه بر ترجمه الگوهای قطبش تابش زمینه کیهانی به شکل نقشه توزیع ماده در زمان تورم جهانی حدود 380 هزار پس از بیگ بنگ تمرکز داشتهاند. رویکرد Polarbear که نمونه مورد استفاده از گروه دیگر متفاوت است، ممکن است به محققان در تعیین زمانی که انرژی تاریک –نیروی اسرارآمیزی که به انبساط جهانی سرعت بخشیده- شروع به غلبه بر گرانش و از هم پاشیدن آن کرده است، کمک کند.
منبع: dailymail
منظورم غیر قابل مشاهده
خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی ……………………… زیاده، تو تصوراتتون هم نمی گنجه!!!
یعنی پس بی شمار هستند دیگه؟
پس برابراین ستارگان و سیاره ها بی نهایت هستند درست است؟؟؟؟
به گفته ی ستاره شناسان فقط در کهکشان راه شیری بیش از 400 میلیارد سیاره وجود دارد، در واقع به ازای هر ستاره حداقل یک سیاره وجود دارد. با توجه به اینکه در جهان قابل مشاهده بیش از 400 میلیارد کهکشان وجود دارد، با اعداد فوق می توانید تعداد سیارات و ستارگان کیهان قابل مشاهده را محاسبه کنید.
خیلی خیلی عالی بود،واقعن جذاب بود،پس میشه گفت بالاخره اون نور ابتدایی رو تقریبن کشف کردن و درنتیجه می تونن مسافت یعنی همون برد جهان رو حساب کنن،درسته؟؟؟ یک پرس دیگر هم هست،این که از کجا برای مثال متوجه میشن یک نور قدیمی تر هست و یک نور نه؟
با درود، همین ابتدا پیشنهاد میکنم که کتاب جهانی از عدم و کتاب جهان های موازی رو مطالعه کنید، چون به نظر میاد به مسایل کیهانی علاقمند هستید و با خوندن این دو کتاب میتونید اطلاعات بیشتری بدست بیارید. اما در مورد این نور باید گفت این نور مربوط به تابش پس زمینه کیهانی که نشانه ای از بیگ بنگ هست میباشد که دانشمندان از دهه های قبل متوجه اون شدن و تقریبا اندازه گیری دقیقش با ماهواره کوبه، wmap و پلانک بخوبی انجام شده و هم اکنون دانشمندان بخشی از این نقشه رو دقیق تر اندازه کیری کردند. از چه لحاظ قدیمی هست؟ از لحاظی که این تابش مربوط به 380 هزار سال بعد از بیگ بنگ هست و در کل کیهان پخش هست، اگر دوست دارید چند درصدی از اون رو مشاهده کنید تلویزیون رو روشن کنید و یه کانال بدون برنامه و برفکی رو نگاه کنید! بله میشه از این عقب تر هم رفت که توسط امواج گرانشی امکان پذیر هست. همه ی اینها نشانه ی این نیست که به انتهای جهان داریم نگاه می کنیم، اینا باقیمانده و اثرات بیگ بنگ هست که داریم نگاه می کنیم و در واقع داریم به گذشته ی کیهان نگاه می کنیم. چون بنا به اطلاعات کیهان شناسی جهان یعنی خود فضا زمان مدام در حال بزرگ و بزرگتر شدن هست. یک کیهان حبابی رو مثل یک بادکنک در حال باد شدن فرض کنید.
سلام.اين پيج رو ببينين و از سرقت مطالبتون حيرت كنين !!
برخورد فرازميني – Extraterrestrial encounter
والا اینقد دیگه کپی کردن منبع نزاشتن کار ما از حیرت گذشته و واقعا پی بردیم که با کیا شدیم 70 میلیون! یکی باید جلوی دزدی های ادبی باشگاه خبرنگاران رو بگیره
در ضمن این دوست ما در مورد تورم کیهانی سوال نکرده بودند، در مورد اندازه ی کیهان بود که در حال حاضر کیهان با سرعتی کمتر از نور در حال انبساط و بزرگتر شدن است. در واقع این نکته درست هست که کیهان در لحظات اولیه با سرعتی فراتر از نور گسترش پیدا کرد، اما با این سرعت در حال انبساط و بزرگتر شدن نیست.
منظورم این که انتهایی داره یا تا بی نهایت گسترش میابد؟
با احترام، دوست گرامی، شما سرعتش را اندازه گرفتید؟ چرا اطلاعات اشتباه می دهید، سرعت انبساط بسیار زیاد است، اما این عددی که نوشتید نیست.
سرعت کیهان در آینده فراتر از نور خواهد شد، البته این بستگی به چیره شدن نهایی انرژی تاریک بر کیهان دارد. در حال حاضر طبق محاسبات ماهواره پلانک سرعت کیهان عددی است که در کامنت بالایی نوشتم، برای مطالعه بیشتر این مطلب را بخوانید: http://www.nasa.gov/mission_pages/planck/news/planck20130321.html
با سلام من یه سوال کیهانی داشتم ایا فضا بی نهایت است؟ لطفا جواب بدید با تشکر
با درود به شما، بنا به محاسبه کیهان شناسان احتمالا جهان ما یک جهان حبابی است که با سرعتی فوق العاده در حال انبساط می باشد و دائما بزرگ و بزرگتر می شود. بر طبق محاسبه ماهواره پلانک سرعت انبساط کیهان که برابر ثابت هابل شناخته می شود، برابر سرعت شگفت انگیز ۶۷.۱۵ مثبت/منفی ۱.۲ کیلومتر در ثانیه در مگا پارسک است. (پارسک یک واحد اخترشناسی است و تقریباً برابر ۳٫۲۶ میلیون سال نوری است).