ماهواره اقیانوسشناسی سنتینل۶ به فضا پرتاب شد
بیگ بنگ: شب گذشته ماهواره «سنتینل-۶ مایکل فریلیک» که قرار است اقیانوسهای زمین را بررسی کند، به فضا پرتاب شد. این ماهواره سوار بر موشک فالکون ۹ شرکت اسپیس ایکس از پایگاه نیروی هوایی وندربرگ اسپیس لانچ در کالیفرنیا به مدار ارسال شد.
این ماهواره با همکاری ناسا، اداره ملی اقیانوس شناسی و جوی آمریکا، سازمان فضایی اروپا و شرکای مختلف ساخته شده است. ناسا میگوید که هدف اساسی سنتینل-۶ اندازهگیری سطح اقیانوسها است. هر روز پرتاب ماهواره انجام نمیشود، بنابراین جمعآوری اطلاعات مفیدتر دربارۀ اقیانوسها و جو بسیار مهم است.
از ماهواره سنتینل-۶ برای پیشبینی موج دریا که برای دریانوردی بسیار ضروری است، پیش بینی طوفانهای گرمسیری و تخلیه سریع مناطق در صورت بروز بلایای طبیعی اقیانوسی استفاده خواهد شد. پس از دوره راهاندازی یک ساله، دادههای خام این ماهواره توسط سازمان فضایی اروپا به صورت عمومی از طریق اینترنت در دسترس قرار میگیرد. لحظه پرتاب موشک و نحوۀ این عملیات را در ویدئوی زیر مشاهده نمایید:
به گفته «کارن سن ژرمن» ماهواره سنتینل-۶ که در ارتفاع حدود ۱۳۳۳ کیلومتری زمین در مدار خود میچرخد، میتواند نشان دهد که چه میزان از افزایش سطح دریا ناشی از ذوب شدن یخهاست و چه میزان از گسترش اقیانوسها به دلیل گرم شدن کلی آنها حاصل می شود. لحظۀ قرارگیری ماهواره را در ویدئوی زیر تماشا کنید:
آژانس فضایی اروپا مسئول این ماهواره است که توسط شرکت “ایرباس” ساخته شده است. ناسا و آژانس فضایی اروپا ابزارهای این ماهواره را طراحی و تهیه کردهاند و ناسا مسئول عملیات پرتاب را به شرکت “اسپیس ایکس ” سپرد. موشک “فالکون ۹” این ماهواره را در مدار زیرین زمین قرار داد و بوستر موشک نیز با موفقیت فرود آمد.
دوقلوی این ماهواره با نام سنتینل-۶بی هم در سال ۲۰۲۵ (۱۴۰۴ خورشیدی) به آن میپیوندد و این زوج با هم وظیفه دارند تا دانستههای بشر را از اندازهگیریهای سطح دریا، که سابقهای تقریبا ۳۰ ساله دارد گسترش دهند. ابزارهای موجود در این ماهوارهها همچنین دادههای جوی را فراهم میکنند که پیشبینیهای هواشناسی، مدلهای آب و هوایی و ردیابی طوفانها را بهبود میبخشد. ماموریت رصد زمین «سنتینل-۶»به نام مدیر پیشین بخش علوم زمین ناسا «مایکل فریلیک» نامگذاری شده است.
سایت علمی بیگ بنگ / منابع: NASA , nasaspaceflight.com
کار وبسایت بیگ بنگ بسیار با ارزش است. به خاطر به اشتراک گذاشتن این تجربه ی زیبای بشر ازتون ممنونم