موتورهای استارشیپ ارتقاء یافت
بیگ بنگ: شرکت فضایی خصوصی “اسپیسایکس” تصاویری از موتور رپتور موشک غولپیکر خود را که عازم مریخ خواهد شد و قادر به ایجاد پایگاههای دائمی در ماه و مریخ خواهد بود، به اشتراک گذاشته است.
به گزارش بیگ بنگ به نقل از ایسنا، ما در شرف طلوع عصر جدیدی در پروازهای فضایی هستیم. شرکت “اسپیسایکس” عکسهای جدیدی را در توییتر به اشتراک گذاشته که نشان میدهد تقریباً نصب ۳۹ موتور ارتقاء یافته رپتور موشک “استارشیپ” را به پایان رسانده است تا این موشکِ کاملاً قابل استفاده مجدد، برای اولینبار به مدار زمین راهی شود.
این موتورها بر روی یک نمونه اولیه از این موشک جدید به نام “استارشیپ S۲۴” و یک تقویت کننده “سوپر هوی”(Super Heavy) به نام “بوستر ۷” نصب شدهاند و در صورت موفقیتآمیز بودن آزمایشات آینده، در تابستان امسال به مدار زمین پرتاب خواهند شد. “بوستر ۷” مجهز به ۳۳ موتور جدید “رپتور ۲”، برای سومین بار در تاریخ ۲۳ ژوئن ۲۰۲۲ برای آزمایش به سکوی پرتاب راه یافت.
“بوستر ۷” چهار آزمایش اثبات برودتی و یک آزمایش شبیهسازی رانش رپتور را پشت سر گذاشته است و “اسپیسایکس” ممکن است آن را در یک “تمرین لباس خیس” مشابه با آنچه که اخیراً توسط ناسا برای موشک SLS انجام شد، قرار دهد. اکنون “اسپیسایکس” تصاویری از مونتاژ تقریباً تمام شدهی “بوستر ۷” و “استارشیپ S۲۴” با شش موتور رپتور را به اشتراک گذاشته است.
به نظر میرسد “استارشیپ S۲۴” دارای یک قاب فلزی جدید است که پشت آن را میپوشاند و احتمالاً برای ایجاد محافظت حرارتی اضافی برای آزمایشهای زمینی و احتمالاً پرتاب مداری آینده به این سازه اضافه شده است. این نسخه از استارشیپ که کاملاً قابل استفاده مجدد است، آزمایشهای برودتی و شبیهسازی رانش را نیز تکمیل کرده است.
“اسپیسایکس” بسته شدن جادههای اطراف سکوی پرتاب را در روزهای پنج تا هفت ژوئیه و ۱۱ تا ۱۲ ژوئیه درخواست کرده است که هر کدام یک پنجره پرتاب ۱۲ ساعته را در هر یک از این روزها ارائه میدهند. ماه گذشته “ایلان ماسک” مدیرعامل “اسپیسایکس” پس از اینکه این شرکت پس از انتشار یک گزارش زیستمحیطی با تاخیر بسیار، تاییدیه اداره هوانوردی فدرال(FAA) را دریافت کرد، اعلام کرد که موشک عظیم این شرکت باید در ماه ژوئیه آمادۀ پرواز باشد.
وی پس از اعلام تایید FAA نوشت: برای اولینبار، موشکی ساخته شده که قادر به ایجاد پایگاههای دائمی در ماه و مریخ است. انتظار میرود موشک “استارشیپ” که اکنون تکمیل شده، با کاهش هزینه پرتابهای متوالی، انقلابی در پرواز فضایی ایجاد کند، زیرا کاملاً قابل استفاده مجدد است. موشک “فالکون ۹” متعلق به شرکت “اسپیسایکس” نیز از تقویتکنندههای مرحله اول قابل استفاده مجدد بهره میبرد، اما مرحله دوم آن در هنگام ورود مجدد به جو زمین میسوزد و از بین میرود.
“ماسک” در ماه مارس گفت: اولین پرواز مداری “استارشیپ” با موتورهای “رپتور ۲” انجام خواهد شد، زیرا آنها با قدرت رانش ۲۳۰ تن بسیار توانمندتر و قابل اعتمادتر هستند. “ماسک” اخیراً گفته است که تولید “رپتور ۲” تقریباً نصف مدل قبلی یعنی “V۱.۵” هزینه دارد. او همچنین گفته است که این موتورها بسیار قابل اعتمادتر و قدرتمندتر هستند.
“اسپیسایکس” توانست حداکثر نیروی رانش موتور رپتور خود را ۲۵ درصد افزایش دهد و به ۲۳۰ تن نیروی رانش در سطح دریا برساند. برای مقایسه بد نیست بدانید که موتورهای V۱.۵ مورد استفاده در نسخههای استارشیپ SN۸ تا SN۱۱ و SN۱۵ حدود ۱۸۵ تن رانش تولید میکردند.
اگرچه قرار بود “استارشیپ” برای اولین بار در ماه می به مدار زمین برسد، اما به تعویق افتاد و اکنون در نهایت با صدور تاییدیه FAA، چیزی تا پرتاب به مدار نمانده است. اگر این اتفاق رخ دهد، این اولین پرتاب موشکی خواهد بود که در نهایت خواهد توانست تا یک میلیون نفر را به سیاره سرخ ببرد.
خیلی خوبه برای دنیای علم البته اگر ایلان ماسک با کارهای خیرسرانه ش شرکت اسپیس ایک س رو به ورشکستگی نکشونه