بیگ بنگ: یک ویدئوی جدید از سیاه‌چاله کلان‌جرم واقع در قلب کهکشان راه شیری، یک ویژگی پنهان و هیجان‌انگیز این غول کیهانی را نشان می‌دهد.

A view of the Milky Way supermassive black hole Sagittarius A* i

به گزارش ایسنا، ستاره‌شناسان اولین نما را از نور قطبش‌شده و میدان‌های مغناطیسی احاطه‌کننده سیاه‌چاله کلان‌جرم «کمان ای*» در قلب کهکشان راه شیری ثبت کرده‌اند.

رصد تاریخ‌ساز انجام‌شده با «تلسکوپ افق رویداد»(EHT) نشان می‌دهد که میدان‌های مغناطیسی منظم، شباهت‌هایی را با میدان‌های مغناطیسی احاطه‌کننده سیاه‌چاله کلان‌جرم واقع در قلب کهکشان «مسیه ۸۷» دارند. از آنجا که جرم کمان ای* حدود 4.3 میلیون برابر خورشید است، شگفت‌انگیز به نظر می‌رسد اما مسیه ۸۷ بسیار بزرگ‌تر است و جرم آن به حدود 6.5 میلیارد خورشید می‌رسد. زوم به این سیاهچاله راه شیری را در ویدئوی زیر تماشا کنید:

 

بنابراین، مشاهدات جدید تلسکوپ افق رویداد درباره کمان ای* نشان می‌دهند که میدان‌های مغناطیسی قوی و منظم می‌توانند میان همه سیاه‌چاله‌ها مشترک باشند. همچنین، از آنجا که میدان‌های مغناطیسی مسیه ۸۷ جریان‌های خروجی یا فوران‌های قوی را هدایت می‌کنند، نتایج نشان می‌دهند که کمان ای* می‌تواند یک فوران پنهان و کم‌نور را داشته باشد.

«سارا ایساون» یکی از سرپرست‌های این پروژه در مرکز اخترفیزیک «هاروارد و اسمیتسونیان» گفت: «این تصاویر جدید از سیاه‌چاله واقع در مرکز کهکشان راه شیری به ما می‌گوید که میدان‌های مغناطیسی قوی، پیچ‌خورده و منظم در نزدیکی سیاه‌چاله وجود دارند. ما مدت‌ها بر این باور بودیم که میدان‌های مغناطیسی، یک نقش کلیدی را در نحوه تغذیه سیاه‌چاله‌ها و پرتاب مواد در فوران‌های قوی دارند.»

M* and Sgr A* side by side in polarised light

میدان مغناطیسی که در اطراف سیاه‌چاله وجود دارد، می‌تواند نور تابیده‌شده از سیاه‌چاله را قطبیده کند. این یعنی امواج نور در اثر وجود میدان مغناطیسی، در یک زاویه خاصی جهت‌گیری می‌کنند. این جهت‌گیری «قطبش نور» نام دارد و مشاهده این قطبش به دانشمندان این امکان را می‌دهد که اطلاعاتی در مورد میدان اطراف سیاه‌چاله به‌دست آورند.

ایساون افزود: «این تصاویر جدید، همراه با ساختار قطبش‌شده بسیار مشابهی که در سیاه‌چاله بزرگتر و قوی‌تر مسیه ۸۷ مشاهده می‌شود، نشان می‌دهند که میدان‌های مغناطیسی قوی و منظم برای نحوه تعامل سیاه‌چاله‌ها با گاز و ماده اطرافشان بسیار مهم هستند.»

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: space.com

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

2 دیدگاه