نخستین بررسی از سمت تاریک دنباله دار چوريوموف
بیگ بنگ: محققان با استفاده از داده های کاوشگر روزتا که شانه به شانه دنباله دار چوريوموف ۶۷P در حال حرکت است از ناشناخته های بیشتری از این دنباله دار و سمت تاریکش پرده پرداری کردند.
یافته های فضاپیمای روزتا چرخه ای فصلی را بین دو نیمکره این دنباله دار نشان می دهد، به این صورت که نیمه شمالی دنباله دار ۶۷P دارای تابستانی بسیار طولانی است که ۵.۵ سال به طول می انجامد، نیمه جنوبی آن نیز در زمستانی تاریک به خواب رفته که حداقل ۵ سال به طول می انجامد، در واقع بخش جنوبی این دنباله دار در زمستانی طولانی، سرد و تاریک به سر می برد.
محققان با استفاده از دوربین طیف سنج فرو سرخ و ابزار مایکروویو روزتا، توانستند تصاویر بسیار مفیدی از بخش جنوبی و تاریک دنبالهدار به دست آورند. این تصاویر نشان میدهد که زیر بخش جنوبی این دنبالهدار مملو از یخ است. براساس اعلامیهای که ناسا منتشر کرده، در عمق نزدیک به یک اینچ (2.5 سانتیمتر) از سطح این جرم آسمانی، مادهای بسیار شفاف وجود دارد که به احتمال زیاد آب یخزده یا دیاکسید کربن یخزده (یخ خشک) است. این در حالی است که مقدار زیادی از آب در بخش شمالی این دنبالهدار وجود دارد که با گرمای خورشید به فضا پراکنده می شود.
دانشمندان علوم فضایی این وضعیت خاص را به دلیل ساختار و شکل ویژه این دنباله دار می دانند، همچنین نحوه گردش آن در مدار حرکتی، نقش بسزایی در این پدیده داشته است. با توجه به بررسیهای انجامشده این فضاپیما، آب موجود روی این دنبالهدار از نوع «دوتریوم» یا همان آب سنگین میباشد و با آب روی زمین متفاوت است. به گفته ی محققان این ماموریت به تازگی تمدید شده و روزتا تا سپتامبر ۲۰۱۶ در مدار دنباله دار چوريوموف خواهد ماند تا در این زمان مناسب باقیمانده رازهای متعدد و ناشناخته ی آن را فاش کند.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: NASA
دروووود. فقط ناسا
بسیار عالی
یک پروژه شکست خورده از آژانس فضایی اروپا، بعده 25 سال برنامه ریزی، خروجی ضرر مالی، اصلا قابل مقایسه با پروژه ای نظیر کاسینی، سپیده دم یا افق های نو نیست. دلم برای آژانس فضایی اروپا می سوزه.
درود، فکر نمیکنم تمام این پروژه شکست خورده باشه، حتی عملیات فرود سطح نشین روی دنباله دار هم با موفقیت و طبق برنامه انجام شد، حتی سطح دنباله دار رو هم لمس و عکسی هم ارسال کرد، تنها چیزی که پیش بینی نشده بود، قرار گرفتن کاوشگر فیله در سایه بود. به هر حال دقت فوق العاده و برنامه ریزی و مهندسی دقیق در این عملیات که همه چی مو به مو انجام شده، فوق العاده بود؛ کار این دانشمندا شایسته ی تقدیره و تا حالا داده های زیادی از این دنباله دار توسط ابزارهای علمی فضاپیمای روزتا ثبت شده که میتونه روی شناخت انواع دنباله دارها و ماهیتشون به محقق ها کمک کنه، برای دونستن چگونگی این عملیات پیچیده ی فضایی میتونید این ویدئو رو تماشا کنید.