چرا زمین مثل مریخ سرخ نیست؟
به گزارش بیگ بنگ به نقل از ایسنا، طبق تحقیقات جدید، دلیل اصلی که سبب میشود زمین مانند مریخ قرمز نباشد، کمبود آهن است. برعکس، این فراوانی آهن است که سبب درخشش سیاره سرخ میشود. اگرچه زمین در پوسته خود آهن دارد و همچنین اگرچه سنگهایی که روی سیاره ما قرار دارند ممکن است در طول زمان تغییر رنگ دهند و قرمز شوند اما زمین به اندازه مریخ دارای آهن نیست. مدتهاست دانشمندان معتقدند که چیزی در پوسته زمین وجود دارد که در حال از بین بردن آهن است. آنها بر این باورند که ماده “مگنتیت کانی” (mineral magnetite) است.
محققان نتیجه گرفتند که شکنش گارنت، به دلیل ترجیح آن بر آهن همزمان باعث اکسیداسیون و تخلیه آهن ماگما میشود. به نظر می رسد گارنت برخلاف مگنتیت اغلب در نقاطی که کمبود آهن رخ میدهد، وجود دارد. علاوه بر این، “اَلماندین” (Almandine) ، یک ماده معدنی تحت گروه گارنت، دارای آهن است و در محیط گرم و فشار بالا تشکیل شده است. با این حال، بسیاری از مطالعات بر اساس یک سنگ گارنت به نام “بیگانهسنگ” (xenoliths) است که بر روی زمین یافت شده است. بدین منظور اکنون مطالعه بر روی سنگها مؤثرترین راه برای مشاهده فرآیندهای زمین شناسی است که در زیر زمین رخ میدهد. این مطالعه در مجله ” Science Advances” منتشر شد.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: techtimes.com
بله چند میلیارد سال قبل اب در مریخ وجود داشته و جو مریخ پر از اکسیژن بوده ولی اینکه اب در مریخ هست ولی در پوسته مریخ وجود داره ب همین دلیل چون سطح سیاره مریخ اب نداره رنگش قرمز هست مثا بیابان های خود سیاره زمین که خاکش قرمز هست ب دلیل نبودن اب
با سپاس…
سوالی برام پیش اومد. آیا خودِ آهن باعث رنگ قرمز مریخ شده یا اکسید آهن؟
اگر جواب اکسید آهنه، آیا میتونیم نتیجه بگیریم جوِ مریخ قبلاً دارای اکسیژن بیشتری بوده؟ یا این که آیا همین حالا هم مقداری اکسیژن داره که باعث اکسید شدن آهن سطح سیاره مریخ شده؟