بیگ بنگ: کاوشگر خورشیدی «پارکر» ناسا پس از زنده ماندن در نزدیکی خورشید توانست با زمین تماس برقرار کند. این فضاپیما بتازگی توانست نزدیک‌ترین گذر خود از کنار خورشید را ثبت نماید.

Parker Into the Sun

به گزارش بیگ بنگ به نقل از ایسنا، این گذر تنها ۶.۱ میلیون کیلومتر از سطح خورشید فاصله داشت و پارکر طی آن از درون تاج خورشید عبور کرد و امکان جمع آوری داده‌های بی‌سابقه در مجاورت یک ستاره را فراهم کرد. چند میلیون کیلومتر ممکن است فاصله بسیار زیادی به نظر برسد، اما ناسا توضیح می‌دهد که اگر فاصله بین خورشید و زمین به اندازه طول یک زمین فوتبال کوچک شود، کاوشگر خورشیدی پارکر فقط ۳.۵ متر از خورشید فاصله دارد.

پارکر دو روز پس از عبور تاریخ‌ساز خود از نزدیکی خورشید در شب کریسمس که طی آن بیش از هر فضاپیمای دیگری به خورشید نزدیک شد، برای اولین‌بار از زمان فعالیت خود با خانه تماس گرفت. تماس پارکر درست پیش از نیمه‌شب ۲۶ دسامبر، صدای ساده‌ای را که بسیار مورد انتظار بود به زمین فرستاد.

دانشمندان روی زمین از ۲۰ دسامبر که پارکر پرواز خودکار خود را از نزدیکی خورشید آغاز کرد، با آن تماس نداشتند. بنابراین، این سیگنال یک تأیید حیاتی است مبنی بر این که کاوشگر زنده مانده و در وضعیت سلامتی خوبی قرار دارد و به طور عادی کار می‌کند. ناسا روز ۲۷ دسامبر در یک بیانیه از سلامتی پارکر خبر داد. در بیانیه آمده است: مرکز کنترل ماموریت در «آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز» سیگنال را درست پیش از نیمه‌شب ۲۶ دسامبر دریافت کرد.

bfceacbbab

«مایکل باکلی» سخن‌گوی آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز که بر مأموریت کاوشگر خورشیدی پارکر نظارت دارد، در یک ایمیل به اسپیس گفت: «پارکر طوری برنامه‌ریزی شده است که در روز سال نو، به‌روزرسانی دقیق‌تری را از وضعیت خود به زمین بفرستد. تنها در آن زمان است که دانشمندان متوجه خواهند شد پارکر واقعا مشاهدات مورد انتظار را از پرواز در نزدیکی خورشید جمع‌آوری کرده یا خیر. این مشاهدات، تصویر بهتری را از سلامت کلی پارکر و تجهیزات آن به گروه می‌دهد.»

انتظار می‌رود پارکر یک بخش عمده از تصاویر و داده‌های علمی را در اواخر ژانویه و زمانی که به فاصله ایمن از خورشید برسد، به زمین منتقل کند. این کاوشگر برای دو پرواز نزدیک دیگر از کنار خورشید در سال ۲۰۲۵، در تاریخ‌های ۲۲ مارس و ۱۹ ژوئن برنامه‌ریزی شده است.

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: space.com

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.