کشف یک سیاهچاله فراری
بیگ بنگ: اخترشناسان یک ابر سیاهچاله عظیم کشف کردهاند که به نظر میرسد از کهکشان میزبان خود فرار کرده و با زنجیرهای از ستارگان در فضا در حال حرکت است.
این سیاهچاله ۷.۵ میلیارد سال نوری با زمین فاصله دارد و با سرعت ۵.۶ میلیون کیلومتر بر ساعت حرکت میکند. مشاهدات نشان میدهد در اطراف این سیاهچاله بارقۀ نوری به طول ۲۰۰ هزار سال نوری وجود دارد (بیش از ۲ برابر کهکشان راه شیری) و احتمالا از گاز فشردهای تشکیل شده که به طور فعال ستارگان را به وجود میآورد.
به گفته محققان، اکتشاف مذکور نخستین نشانه از ابرسیاهچالههای عظیم است که میتوانند از کهکشانهای میزبان خود بیرون پرتاب شوند. این سیاهچاله جرمی حدود 20 میلیون برابر خورشید دارد و در حال بیرون رفتن از کهکشان کوتوله RCP28 است. از آنجایی که این کهکشان 7.5 میلیارد سال نوری با ما فاصله دارد، در واقع دانشمندان شاهد رویدادی مربوط به 7.5 میلیارد سال قبل هستند.
“پیتر ون دوکوم” نویسنده ارشد پژوهش و استاد اخترفیزیک دانشگاه یل در این باره گفت: «ما یک خط باریک در تصویر تلسکوپ فضایی هابل رصد کردیم که نشان داده مرکز یک کهکشان است. ما با استفاده از تلسکوپ کک در هاوایی متوجه شدیم این خط و کهکشان به یکدیگر متصل هستند. با تحلیل دقیق این ویژگی به این نتیجه رسیدیم که شاهد یک ابر سیاهچاله هستیم که از مرکز کهکشان بیرون پریده و دنبالهای از گاز و ستارگان تازه تشکیل شده پشت سر آن باقی می مانند.»
سوال بزرگ دانشمندان این است که چگونه جرم به این بزرگی از کهکشان خود به بیرون پرتاب شده است. محتملترین سناریو این است که این کهکشان میزبان سه سیاهچاله با جرم مشابه بوده و این سیاهچالۀ فراری توسط دو سیاهچاله دیگر به بیرون کهکشان پرتاب شده است. جزئیات بیشتر این پژوهش در وبسایت arXiv.org منتشر شده است.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: space.com
من سواد اونجوری ندارم ولی میدونم سال نوری یعنی چه و خورشید امیلیون برابر زمین جرم داره و بشر با سفینه بدون سرنشین نزدیک به سی سال طول کشید تا پلوتون رو رد کنه و از منظومه شمسی خارج بشه حالا شما حساب کنید این سیاهچاله ۲۰میلیون برابر زمین و دنباله اش دوبرابر کهکشان راه شیریه که ما تو منظومه شمسی اون هستیم چه خبره اون بالا یا اون پایین ؟؟؟؟🤔🤔🤔🤔🤔