آخرین مصاحبه استیون هاوکینگ
بیگ بنگ: در اکتبر سال گذشته، یک اطلاعیۀ بسیار هیجانانگیز منتشر شد که در آن، محققان دو ستاره نوترونی که بهم برخورد کرده بودند را برای اولینبار شناسایی کردند. در میان تمام هیاهوها استیون هاوکینگ با پالاب گاش، خبرنگار علمی در بیبیسی نیوز مصاحبه کرد و نظر خود را در مورد کشف امواج گرانشی، سیاهچالهها و چگونگی تولید طلا مطرح کرد.
به گزارش بیگ بنگ، اگر نمیدانید چه بلایی بر سر ستارههای نوترونی که با یکدیگر برخورد کردهاند آمده، گزارش نویسندۀ ارشد، میشل استار را بخوانید: «برای اولینبار در تاریخ، دانشمندان سراسر دنیا تصمیم به عکسبرداری از برخورد بین ستارههای نوترونی با فاصلهی 130 میلیون سال نوری گرفتند. و تمام آن به لطف نجوم موج گرانشی انجام شده است. علم نجوم در واقع این رویداد را کشف کرد و به رصدخانهها هشدار داد که باید کجا را نظاره کنند.»
حتی جالبتر این است که این پنجمین موج گرانشی است که تاکنون کشف شده است. مصاحبه هاوکینگ در بیبیسی درباره این کشف در نهایت ما را در وحشت از جهان هستی تنها گذاشت. هاوکینگ در صحبت با گاش گفت که کشف این ستارگان نوترونیِ در حال برخورد «یک نقطه عطف واقعی» است. «این اولین کشف یک منبع موج گرانشی با همتای الکترومغناطیسیاش میباشد. این کشف ثابت میکند که انفجار پرتو کوتاه ِ گاما با ادغام یک ستارۀ نوترونی رخ میدهد.»
وی افزود: «این کشف یک طرز تفکر جدید برای تعیین مسافتها در کیهانشناسی ارائه میدهد. و به ما اطلاعاتی درباره رفتار ماده با تراکم فوقالعاده بالا میدهد.» هاوکینگ همچنین توضیح داد که این کشف برای فیزیکدانان متخصص سیاهچاله تا چه حد اهمیت دارد. وی گفت: «این حقیقت که یک سیاهچاله میتواند از ادغام دو ستارۀ نوترونی تشکیل شود از این نظریه قابل درک است. اما این رویداد اولین مشاهده از نوع خودش میباشد.»
«احتمالأ ادغام بین ستارههای نوترونی جرمِ در حال گردش را تولید میکند که سپس فروپاشی شده و یک سیاهچاله را تشکیل میدهد. این نوع بسیار متفاوتی از روشهای دیگرِ تشکیل سیاهچالهها است، مثل ابرنواختر یا وقتی یک ستاره نوترونی با مادهی یک ستارۀ دیگر ادغام میشود. با تجزیه و تحلیل دقیق دادهها و مدلسازی نظری در ابرکامپیوترها، حیطهی گستردهای از بینشهای جدید درباره پویایی تشکیل سیاهچاله و انفجار پرتو گاما ایجاد میشود.»
و در نهایت، آنها با صحبت در مورد طلا و علت کمیاب بودن آن مصاحبه را به پایان رساندند. هاوکینگ گفت: «برخورد ستارهها یک روش برای تولید طلا است. همچنین میتواند از گیر افتان سریع ابرنواخترها تشکیل شود. طلا در همه جا کمیاب است، نه فقط بر روی کرۀ زمین. علت کمیاب بودنش این است که با به حداکثر رسیدن انرژیِ پیوند هستهای در آهن، بهطورکلی تولید عناصر سنگینتر دشوار خواهد بود.» متأسفیم که پروفسور هاوکینگ دیگر در میان ما نیست تا این کشفیات جالب را برایمان تفسیر کند، اما خوشحالیم که او بینشهای زیادی را دربارۀ کیهان به ما اعطا کرد. دانشی که او با ما به اشتراک گذاشت همچنان الهامبخش ما است و مبانی قدرتمندی را برای دانشمندانِ دنبالهروی او فراهم میکند. میتوانید مقالهی کامل را در اینجا بخوانید.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: sciencealert.com
درود
عاااااالی !بسیار متشکرم از مطلبی که گذاشتین!من همیشه مقاله های استیون هاوکینگ رو میخونم!روحش شاد
استیوخیلی زود رفت….
درست می گفت