ساخت شتابدهنده بعدی ذرات در آمریکا تا سال ۲۰۳۱
بیگ بنگ: تا سال ۲۰۳۱ یک شتاب دهنده جدید ذرات در ایالات متحده در “لانگ آیلند” نیویورک و در مکان قبلی این برخورد دهنده الکترون-یون ساخته خواهد شد.
به گزارش بیگ بنگ به نقل از ایسنا، کار برای ساخت شتاب دهنده ذرات جدید در “آزمایشگاه ملی انرژی بروکهون”(BNL) در آپتون لانگ آیلند آغاز شده است. این تأسیسات جدید، ستون فقرات پروژه برخورد دهنده الکترون-یون را تشکیل میدهد، ابتکاری برای یادگیری اسرار الکترون. مقامات مختلفی از نیویورک و وزارت انرژی آمریکا از جمله سناتور “چاک شومر” این خبر را مایه خوشحالی دانسته اند.
پروژه برخورد دهنده الکترون-یون تلاش خواهد کرد تا الکترونها و پروتونها را به هم برخورد دهد تا تصاویری از ساختار داخلی آنها را به تصویر بکشد. مقامات “آزمایشگاه ملی انرژی بروکهون”(BNL) آن را به عنوان “یک دستگاه سیتی اسکن برای اتمها” توصیف میکنند تا نگاهی بهتر به عناصر سازنده پدیدههای “گلوئونها”(Gluons) و “کوارکها”(Quarks) داشته باشند. یعنی به طور مشخص، نیرویی که یک هسته اتمی و الکترونهایی را که آن را احاطه کردهاند، به هم متصل میکند که بعنوان یکی از قویترین نیروها در طبیعت محسوب میشود.
اکنون بودجه این پروژه جدید در درجه اول از طریق وزارت انرژی آمریکا(DOE) تأمین میشود که انتظار میرود تا سقف ۲.۶ میلیارد دلار حمایت کند و دولت ایالتی نیویورک نیز ۱۰۰ میلیون دلار دیگر به آن میافزاید. این هزینه برای ساخت یک شتاب دهنده دایرهای به طول حدود چهار کیلومتر صرف میشود که به موازات برخورد دهندهای که از قبل در “بروکهون” وجود دارد، ساخته میشود.
امید است که محققان بتوانند با استفاده از این شتاب دهنده ماهیت چگونگی اتصال ساختارها توسط گلوئونها را درک کنند. با وجود تمام توجهاتی که به برخورد دهنده بزرگ هادرونی “سرن” میشود، ممکن است برخورد دهنده “بروکهون” مغفول مانده باشد. این برخورد دهنده یون سنگین نسبی برای شلیک یونهای سنگین به یکدیگر به امید ایجاد برخوردی که قابل مطالعه باشد، طراحی شده است. طبق یک گزارش، این برخورد دهنده در سال ۲۰۲۵ بازنشسته خواهد شد تا راه را برای جایگزین خود که انتظار میرود فعالیت آن در حدود سال ۲۰۳۱ آغاز شود، باز کند.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: engadget.com