بیگ بنگ: محققان در دانشگاه ملی استرالیا یک روش جدید برای ذخیره سازی داده ابداع کرده اند که می تواند در ذخیره سازی اطلاعات کوانتومی و اتصال به فیبرهای نوری سنتی مورد استفاده قرار بگیرد. این طرح می تواند نقشی اساسی در ساخت یک شبکه جهانی برای رایانه های کوانتومی ایفا کند.

به گزارش بیگ بنگ، محققان از اتم های اربیوم درون یک بلور استفاده می شود. اربیوم یک ماده کمیاب در زمین به حساب می آبد. با این روش میتوان اطلاعات کوانتومی را بیش از یک ثانیه ذخیره کرد که 10000 برابر طولانی تر از وسایل و دستگاه های فعلی است. همچنین، از پهنای باند فیبر نوری یکسانی بهره می برد و میتواند بطور مستقیم با شبکه های فعلی به برهم کنش بپردازد.

استادیار «متیو سلارز» در طی گزارشی بیان کرد: «ما نشان داده ایم که بلور اربیومی بهترین ماده برای ایجاد عناصر اصلی اینترنت کوانتومی است و قادر به استفاده از تمام ظرفیت رایانه های کوانتومی آینده است. تلاش برای ساخت رایانه کوانتومی غالبا کاری غیرعملی و دشوار تلقی می شود. تحقیقات ما این امکان را فراهم خواهد آورد تا ما شبکه ای جهانی برای اتصال رایانه های کوانتومی بسازیم.» رایانه های کوانتومی برپایه عناصر کیوبیت قرار دارند؛ کیوبیت معادل مکانیک کوانتومی بیت می باشد. اینها خیلی ظریف اند و به راحتی دچار درهم گسیختگی می شوند. به همین منظور، محققان هم به دنبال حفظ آنها و هم انتقال آنها با میزان دقت بالا هستند. بلورهای اربیوم زمینه را برای انتقال آسان کیوبیت ها هموار می سازند.

دکتر «رز آلفت» این طور توضیح می دهد: «محققان در حال حاضر از حافظه هایی استفاده می کنند که در طول موج صحیحی کار نمی کند و باید از فرایند تبدیل پیچیده ای برای حصول طول موج های ارتباطی استفاده کنند. به همین دلیل، آنها باید دست به کارهای دشواری برای تحقق هدف خود بزنند.» در حال حاضر، رکورد طولانی ترین ارتباط کوانتومی به لحاظ فاصله، در دست ماهواره کوانتومی چینی میکیوس(Micius) است که توانست از تله پورت کوانتومی در فاصله 1400 کیلومتری استفاده کند. این رکورد در هوا یا فیبر نوری به 100 کیلومتر می رسد.

رایانه های کوانتومی می توانند در بسیاری از حوزه های علوم انقلابی به پا کنند چرا که آنها از قابلیت پردازش مسائلی برخوردارند که اکثر ابر رایانه های پیشرفته قادر به انجام شان نیستند. این حوزه علمی در دهه گذشته با دستاوردهای بسیار قابل توجهی همراه بوده است ولی این فناوری هنوز در روزهای نخست خود به سر می برد. چالش های بر سر راه قرار دارند، اما محققان درصدد غلبه بر آنها هستند. جزئیات بیشتر این پژوهش در مجله Nature Physics منتشر شده است.

ترجمه: منصور نقی لو/ سایت علمی بیگ بنگ

منبع: iflscience.com

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

1 دیدگاه