دانشمندان، یک گام دیگر به سوی پاسخ دادن به معمای آغاز حیات بر زمین نزدیک شده اند.سه مطالعۀ جدید که با همکاری مایک راسل، پژوهشگر در رشتۀ شیمی زمین و کیهان شناسی در واحد آزمایش جت سازمان ملی فضائی آمریکا انجام گرفته بر این فرضیه تاکید می کند که حیات روی زمین در روزنه های دمائی اعماق اقیانوس آغاز شد.

alvin-deep-sea-vent

به گزارش صدای آمریکا، فرضیه ای که قابل آزمایش در “شهر گم شده” واقع دراعماق اقیانوس آتلانتیک شمالی است، پژوهشگران را به این نتایج رسانده ،  پژوهشگران در آنجا به آثار و علائم موید نظر مایک راسل رسیده اند که می گوید: «پژوهش ما روی چشمه های آب گرم قلیائی بستر اقیانوس ، موید این باور است که آن روزنه های دمائی، محتمل ترین منشأء حیات و تأمین انرژی آغازی اند. فرضیّۀ ما قابل آزمایش است و متکی به اقسام متنوع مواد لازم و تابع قوانین گرما پویا شناسی است.»

در مقاله های چاپ شده در نشریّۀ مبادلات فلسفی انجمن سلطنتی بریتانیا، مایک راسل جزئیّات بیشتری در مورد واکنش های شیمیائی و سوخت و سازی منجر به آغاز حیات بر زمین ارائه میدهد. مایک راسل بر این باور است که آن تحوّلات شیمیائی ۴ میلیارد سال پیش، در عصر “دوزخین” زمین به وقوع پیوست.

مایعاتی سرکه مانند از روزنه های دمائی اعماقی تراوش کرده اند و با آب اقیانوس درآمیختند و جوهر قلیایی و سرکه مانندی به وجود آوردند که حاصل ترکیب متان و هیدرژن تراوش شده از روزنه های فوق بود، این مواد با دی اكسید كربن ترکیب شدند و به سهم خود مبنای تكوین ملكول های بالقوه حاوی نیروی زیست شدند. مایک راسل و همکارانش کربن آلی و پلیمر را منشأء محتمل نیروی مولّد نخستین سلّول های منتج از املاح غیر آلی توصیف میکنند.

بنا بر مقالۀ دیگری در نشریۀ Biochimica et Biophysica Acta پژوهشگران به نشانه های ساختاری کهن ترین آنزیم های حیاتی و معدنی پیداشده در حوالی روزنه های دمائی اعماق اقیانوس پی برده اند که بربازنگری و پاسخ یابی برای پژوهش های ویژۀ حیات کاوی در دیگر جهان ها، تأثیر مستقیم گذاشته است.
زیر سطح قمر اروپا سیاره مشتری و قمر انسلادوس سیاره زحل، اقیانوس است. اگر در بستر آن اقیانوس ها، روزنه های قلیائی وجود داشته باشد، دانشمندان به هویت علائم و آثار شیمیائی منجر به آغاز بالقوۀ حیات در آن اقمار پی خواهند برد.

Read More : http://www.space.com/19439-origin-life-earth-hydrothermal-vents.html

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

1 دیدگاه

  1. جهت اطلاع، اين اصطلاح روزنه هاي قليايي يا گرمايي رايج نيست و به آن شكافهاي هيدروترمال يا گرمابي گفته مي شود