148321_536131873074495_496075676_n

راست: اين تصوير جالب از كهكشان‌هاي آنتن ( Antennae Galaxies ) يا “NGC ۴۰۳۸” و “NGC ۴۰۳۹” نشان دهنده دو كهكشان داراي تعامل در صورت ‌فلكي كلاغ است. محققان، اين تصوير را در طول مرحله آزمايشي براي نمايش قابليت‌هاي آلما منتشر كردند، اما اظهار كرده‌اند كه تصاوير آينده از كيفيت بهتري برخوردار خواهند بود.
اين تلسكوپ ۱۲ متري در صحراي آتاكاماي شيلي واقع بوده و هر كدام از ۶۶ آنتن آن براي شناسايي اجسام بسيار سرد مانند ابرهاي گازي شكل گرفته شده توسط ستاره‌ها و سيارات استفاده مي‌شوند.
هر كدام از اين آنتن‌ها نور را در يك طيف حدود هزار بار طولاني‌تر از طول ‌موج نور مریي موسوم به طيف ميليمتري/كمتر از ميليمتر دريافت مي‌كنند.
به گفته دانشمندان با اين طيف‌ها مي‌توان به مشاهده شكل‌گيري سيارات، بررسي اخترشيمي و شناسايي نوري كه در انتها از كهكشان‌هاي اوليه جهان به زمين مي‌رسند، پرداخت.

مرکز: مارپیچ فیبوناچی، یا نسبت طلایی یا عدد طلایی که مراجع علمی، حرف یونانی( phi ( ϕ را برای این عدد انتخاب کرده‌اند. که به نظر می رسد در همه جا طبیعت، ریاضیات، موسیقی و . .. وجود دارد.
پیشینه توجه به عدد طلایی نه به زمان فیبوناچی بلکه به زمانهای بسیار دورتر می‌رسد.اقلیدس در جلد ششم از سیزده جلد کتاب مشهور خود که در آنها هندسه اقلیدسی را بنا نهاد، این نسبت را مطرح کرده‌است. لوکا پاچیولی در سال 1509 میلادی کتابی با عنوان نسبت الهی (The Divine Proportion) تالیف کرد. وی در آن نقاشی‌هایی از لئوناردو داوینچی آورده‌است که پنج جسم افلاطونی را نمایش می‌دهند و در آنها نیز به این نسبت اشاره شده‌است.

مصریان، سالها قبل از میلاد از این نسبت آگاه بوده‌اند و آن را در ساخت اهرام مصر رعایت کرده‌اند. بسیاری از الگوهای طبیعی در بدن انسان این نسبت را دارا هستند. نسبت طول ضلع پنج پر منتظم به طول ضلع پنج ضلعی منتظم برابر همین عدد است. روانشناسان هم بر این باورند زیباترین مستطیل به دید انسان، مستطیلی است که نسبت طول به عرض آن برابر عدد طلایی باشد.

چپ: جنین انسان

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.