دانشمندان با جذب 99.7 درصد صدا، سکوت مطلق ایجاد کردند!
بیگ بنگ: شايد فكر كنيد معني سكوت مطلق را ميدانيد، اما اشتباه ميكنيد، زيرا در غياب كامل هر نوع صدا مغز خود توليد صدا را آغاز ميكند زيرا اتكاي زيادي بر امواج صوتي دارد كه روزانه در اطرافمان مي شنويم. علاوه بر اين ساكتترين نقطه جهان جايي نيست كه شما به آن دسترسي داشتهباشيد، از اين رو تجربهاي از آن نخواهيد داشت، اما محققان بتازگی با جذب بیش از 99.7 درصد صدا، موفق شدند تقریبا به سکوت مطلق دست یابند.
محققان دانشگاه علوم و فناوري هنگكنگ سيستم جديدي را ابداع كردهاند كه می تواند 99.7 درصد امواج فشاری (صدا) با بسامد پایین را با استفاده از مواد و ساختارهای زیرطولموجی (Subwavelength) جذب کند. این سیستم جاذب صدا دارای ساختاری است که از دو تشدیدگر تشکیل شده که هر دو با بسامد یکسانی تنظیم شدهاند. اين سيستم جديد به جاي يك رزوناتور يا تشديدكننده از دو رزوناتور برخوردار است، دستگاههايي كه به گونهاي تنظيم شده اند تا پس از برخورد با هر نوع فركانسي از صوت دچار ارتعاش شوند.
مشكل رويكردهاي سنتي جذب صوت اين است كه عايقهاي صوتي مورد استفاده تركيبهايي براي مهار فركانسهاي مختلفي از صدا هستند، با اين همه جلوگيري از نفوذ تمامي فركانسهاي صوتي فراتر از تواناييهاي مواد مدرن است. در اينجاست كه تشدیدگرها كارايي پيدا ميكنند. در سيستم جديد رزوناتور یا تشدیدگر اول به هواي آزاد و يا هر چير ديگري كه جاذب را احاطه كرده اجازه ميدهد امواج صوتي را از خود عبور دهند. تشديدگر ديگر مسئوليت دفع هر نوع امواج صوتي سرگردان كه از تشديدگر اول ساطع شدهاند را به عهده دارد و عملكرد تركيبي اين دو تشدیدگر، صرفنظر از شدت امواج صوتي به قدرت جذب 99.7 درصدي صوت دست پيدا ميكند.
سيستم جديد بر پايه آزمايشي ساخته شده كه سال گذشته توسط همين گروه انجام شد. در آن آزمايش لايه نازكي از مواد جاذب در كنار لايهاي بازتابنده و سخت مورد استفاده قرار گرفته بود و به اين شكل امواج صوتي در هواي ميان اين دو لايه به دام ميافتادند. سيستم جديد همين استراتژي را در پيش گرفتهاست با اين تفاوت كه در آن از يك تك لايه استفاده شدهاست.
محققان ميگويند سيستم جديد يكي از كاملترين عايقهاي صوتي است كه هيچ صدايي در آن پخش نميشود و نيازي به ديواره بازتابنده يا ديگر تكنيكهاي كنترل كننده امواج نيز ندارد و ميتواند امواج صوتي با هر زاويهاي را كاملا خنثي سازد. با ابداع چنين اتاقي كه در برابر صوت كاملا غيرقابل نفوذ است اين پرسش به ذهن ميآيد كه انسان چه مدت زماني را ميتواند در سكوت مطلق دوام بياورد؟ گروهي بر اين باورند كه انسان تنها ميتواند سكوت مطلق را تا 45 دقيقه تحمل كند و پس از آن احتمال ديوانگي وجود دارد. جزئیات بیشتر این پژوهش در مجله Physics Letters منتشر شده است.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: sciencealert
تبریک میگم بابت سایت بسیار مفیدتون،لطفا اگه امکان داره کانال تلگرامتونم راه اندازی کنید،که خیلی میتونه جالب باشههههه،خواهشن پیگیری کنید❤
با تشکر از مطالب خوب و آموزنده
و
تشکر ویژه برای زحمات شما گردآورندگان مطالب
سلام. اوایی که لال هستن مگه سکوت مطلق رو تجربه نمی کنن؟
منظورت کره دیگه
تا حالا ناشنوا بودی تا ببینی چطوریه؟ هیچ کس از اینکه توی مغز یه ناشنوا، یعنی مغز هرکس دیگه غیر از خودش، چی میگذره چیزی نمیدونه.