علم نابودی بشریت را چگونه پیش بینی می کند؟
بیگ بنگ: همه ی ما می دانیم که دیر یا زود حیات در زمین نابود می شود؛ اما چگونگی نابودی بشر و حیات، ذهن دانشمندان و نظریهپردازان زیادی را به خود مشغول کرده و هریک برای آن فرضیهای ارائه میکنند.
براساس گزارش ساينس الرت به نقل از همشهری، ممكن است تا 6 ميليارد سال ديگر خورشيد به مرحله غولپيكري خود رسيده و به جرمي غولپيكر سرخ و متورم تبديل شود و اتمسفر زمين را تبخير كرده، پوسته و گوشته سياره را از هم دريده و هسته آن را فرو ببلعد. با اينهمه تا آن زمان شايد انساني روي زمين باقي نمانده باشد تا اين فصل پاياني سيارهاي كه زماني زيستگاه ميليونها موجود زنده بود را به تماشا بنشيند.
احتمال اينكه حيات روي زمين بسيار سريعتر از مرگ خورشيد و در نتيجه نابودي كل سياره زمين از بين برود، در ميان دانشمندان از اهميت زيادي برخوردار است. اوايل سال 2015 محققان سوئدي بنياد چالشهاي جهاني با همكاري با دانشگاه آكسفورد گزارشي را منتشر كردند كه در آن به 12 خطر جهاني اشاره شده بود كه از توانايي نابودي حيات در آيندهاي نزديك برخوردارند. نويسندگان اين خطرها را پايان تمدن بشر و يا حيات بشر توصيف كردهاند، سناريوهايي كه هريك به گونهاي آخرالزمان را توصيف ميكنند.
در ميان اين خطرهاي جهاني مواردي مانند شيوع جهاني بيماري، فروپاشي اقتصادي، جنگهاي اتمي، برخورد سيارك بزرگ و تغييرات اقليمي به چشم ميخورند. محاسباتي كه به انجام چنين مطالعاتي ختم ميشوند بسيار حساس بوده و به ناشناختههاي غيرقابل پيشبيني زيادي وابستهاند. اما اين امكان وجود دارد كه شدت احتمال هريك از اين سناريوها را تخمين زد، كاري كه محققان با استفاده از اطلاعات موجود براي 100 سال آينده بشر انجام دادهاند.
نتيجه اين بررسيهاي آماري نشان ميدهد آنچه شانس بيشتري دارد كه به تمدن يا حيات بشر پايان دهد هوش مصنوعي است. براساس گزارش چالشهاي جهاني، طي 100 سال آينده احتمال اينكه بشر سيستمهاي هوش مصنوعي بسازد كه به راحتي خود را از دست انسان رهايي ببخشد زيرا به وجود انسان نيازي نخواهد داشت، يك به 10 است. با اينهمه محقق شدن اين سناريو نيز كار چندان سادهاي نيست. در سالهاي اخير متخصصان هوش مصنوعي به اين نتيجه رسيدهاند در صورتي كه فكر شده عمل كنند، کامپیوترهاي فوق هوشمند بيشتر از آنكه مساله ايجاد كنند، ميتوانند مسائل بشر را حل كنند.
با اين همه در گزارش عنوان شده كه همين توانايي هوش مصنوعي را به خطري بينظير تبديل كرده است كه از يك سو ميتوان از آن براي مقابله با ديگر خطرها استفاده كرد و از سويي ديگر ابزاري است كه خود ميتواند انسان را تهديد كند. در اين صورت، يك روبات قاتل در اين سناريو به اندازهاي يكسان ميتواند خطرناك و بيخطر باشد.
خطر ديگري كه شانس وقوع آن و در نتيجه نابودي نسل بشر در 100 سال آينده بسيار بالا است، آغاز شيوع جهاني يك بيماري يا جنگ هستهاست. همچنين تغييرات اقليمي نيز درصورتي كه مهار نشود، تا 200 سال آينده تيشه به ريشه بشريت خواهد كوبيد. نويسندگان اين گزارش خطراتي كه انسان قادر به مهار آنها نيست، مانند انفجارهاي گاما در نزديكي زمين و به آتش كشيدن كل سياره را در نظر نگرفتهاند. خطر برخورد سيارك با زمين و نابودي آن نيز يك در 10 هزار تخمين زده شده است، به بياني ديگر احتمال اينكه پيش از برخورد سنگ فضايي پنج كيلومتري با زمين، انسانها به ويروسي آلوده شده و نابود شوند بيشتر است.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: sciencealert.com
هیچ کدوم مشکلی نیست
چرا که اگر روبات ها بتونن به این سطح برسن ما میتونیم با طراحی ویروس های پیشرفته و انتقال اون ها به سیستم هاشون نابودشون کنیم یا اینکه با هک کردن اون ها به سرعت توانایی هاشون رو به دست بگیریم
در مورد شیوع بیماری هم اشکالی نیست چون تا 10 سال آینده ما می تونیم به کمک ژنتیک ویروس هایی به عنوان وکتور بسازیم و باعث نابودی اون ها بشیم
در مورد شهاب سنگ ها هم فقط باید شانس بیاریم تا 50 سال آینده چیزی به زمین نزدیک نشه چون هم اکنون ناسا در حال ساختن محافظ هایی برای زمین هست اما اینکه چقدر قدرت مند باشن و چقدر ساختنشون طول بکشه ……..
در مورد تغییرات اقلیم و آبــــ به زودی اتفاقاتی مخصوصا برای آب می افته اما اگر آب تموم بشه پول و ارزشش زیاد می شه و اون زمان سرمایه دار ها در این زمینه سرمایه گذاری می کنن تا پول در بیارن و محققان به راحتی روش هایی برای تصفیه ی آب دریا پیشنهاد می کنن
پس هیچ مشکلی نیست و جایی برای نگرانی نیست
اما فقط مقداری زمان می خواهد
به نظر من شیوع بیماری برای نابودی نسل خاص احتمال بیشتری داره چون بیماری ابولا هم از سازمان بهداشت جهانی به سرقت رفته بود احتمال بیماری دیگه هم وجود داره
اصلا دلیلی نداره که ماشین ها علیه ما اقدامی کنند. نه احساس دارن. نه طمع و نه انگیزه حفظ بقا یا تکثیر. توانایی هم ندارن.
دوست من شما از یک دیدگاه دیدی همین هوش مصنوعی روبات رواج پیدا کنه خیلی ها بیکار میشن مثلا کارخانجات فقد از این ها استفاده میکنه و هرج و مرج بین مردم بوجود میاد یا مثلا روبات قاتل که اینم یه نظر دیگه اس در کل به نظر بنده نسل بشر خیلی بیشتر عمر میکنه چون کسایی هستن ک دقیقا مراقب همه چیز هستن از جمله شیوع بیماری و جنگ هسته ای و غیره ولی تغییرات اقلیمی به نظر من خیلی شانس بیشتری داره تو تهدید کردن نسل بشر مثل عصر یخبندان
درسته.
تغییرات اقلیمی شانس بیشتری دارند
دوست من خودشون که توانایی ندارن ولی اگر کسی بخواد اونا رو کنترل کنه بحث اینه