نشانه های شهاب سنگ روی زمین !
بیگ بنگ: در حدود صد ميليون شهابهاي ريز هر روز وارد جو زمين مي شوند. ولي در سال فقط چند تايي شهابسنگ پيدا مي شوند. شهابسنگ های بزرگتر مي توانند از ميان جو زمين عبور كنند و به سطح زمين برسند. اغلب ممكن است پيش از رسيدن به سطح زمين منفجر شوند و مواد از هم پاشيده آنها در يك منطقه وسيعي پراكنده شود. قدرت تخريبي شهابسنگ ها بر اساس اندازه آنها متفاوت است.
محل برخورد شهاب سنگ در 65 میلیون سال پیش در شبه جزیره یوکاتان که باعث منقرض شده نسل دایناسورها شد.
به گفته دانشمندان شواهد زمین شناختی نشان داده اند كه یك شهاب سنگ غول پیكر در حدود ۶ مایل عرض در ۶۵ میلیون سال پیش به شبه جزیره یوكاتان درنزدیكی شهر «چیكسولوب» در مكزیك فعلی به زمین برخورد كرد و این حادثه ای بود كه سرآغاز انقراض نسل دایناسورها را رقم زد. براساس این نظریه، برخورد یاد شده موجب شده فوران آتشفشان ها، وقوع زمین لرزه های گسترده و شكل گیری «سونامی» ها شده و در ادامه با برخاست گرد و غبار گسترده و ورود آنها به جو، نور خورشید برای چندین دهه و یا قرن به زمین نرسید و بدین ترتیب دایناسورها منقرض شدند. دانشمندان و دیرینه شناسان براین باورند كه از بین رفتن گیاهان و جانوران نقش جدی در انقراض نسل دایناسورها داشته اند.
تصویری خیالی از برخورد شهاب سنگ در 65 میلیون سال قبل
تا آنجا كه مي دانيم بعد از برخورد شهاب سنگ در 65 میلیون سال قبل، زمين دو بار دیگر با شهابسنگهاي به راستي غول آسا برخورد كرده است. شهابسنگ 30 ژوئن 1908 كه در حدود 40000 تن وزن داشت خوشبختانه در نقطه اي متروك بر سيبري مركزي سقوط كرد و موجب مرگي نشد. ولي صدمه زيادي به اراضي جنگلي وارد آورد. نشانه و اثر شهابسنگ غول آساي ديگر در صحراي شمال شرقي آريزونا در نزديكي كانيون ديابلو ه جا مانده است. قطر دهانه اي كه از برخورد به جا مانده است نزديك به 1200 متر است و آن را كناره اي احاطه كرده كه 42 متر از سطح دشت سنگي آهكي مجاور بلندتر است. قعر دهانه نزديك 180 متر از كناره پايين تر است. برآوردهاي زمين شناسي بر اساس مطالعه سنگ هاي داخل دهانه دال بر آنند كه برخورد شهابسنگ با زمين در حدود 30 يا 40 هزار سال پيش روي داده است.
دهانه ی برخوردی در صحراي شمال شرقي آريزونا
زمين به احتمال زياد بسي بيش از ماه مورد اصابت قرار گرفته است. اما نيروهاي فرسايشي بر زمين اثر همه دهانه ها را به جز معدودي كه اخيرا پديد آمده اند پاك كرده است. در فضا ذرات بسياري موجود است كه اندازهي آنها اكثراً از شن كوچكتر و گاه از دهها متر تجاوز ميكند. خردهريزهاي مزبور كه شهابوار نام داشته و به دور خورشيد در گردشند بر خلاف ظاهر درخشان و تابناكي كه در برخورد با جو زمين پيدا ميكنند به اندازهاي كوچك و كم نورند كه ديده نميشوند. هنگامي كه اين ذرات به وسيلهي نيروي جاذبهي زمين ربوده شده و به درون جو زمين راه مييابند بر اثر مالش با ذرات هوا داغ و گداخته ميگردند و پديدهي درخشاني را به نام شهاب به وجود ميآورند. تابناكي اين گونه اجرام در واقع به خود آنها مربوط نيست. بلكه مولكولهاي گاز مسير آنها بر اثر اصطكاك داغ و يونيزه ميگردند و به صورت هالهي فروزاني پيرامون ذرات مزبور را فرا ميگيرند.
لحظه انفجار شهاب سنگ چلیابینسک در آسمان روسیه
اما بزرگترین جرم آسمانی طی ۱۰۰ سال گذشته در ۱۵ فوریه 2013 با زمین برخورد کرد و ، دنباله ای حدود ۲۰ تا ۳۰ کیلومتر را بالای شهر چلیابینسک در روسیه به وجود آورد. در ابتدا این شهاب سنگ سفر خود را با سرعتی حدود ۲۰ کیلومتر در ثانیه آغاز کرد، کاهش سرعت مواد منفجره بعد از برخورد با لایه های پایینی جو، درخششی بیشتر از خورشید را در آسمان ایجاد کرد. تخمین زده شده است که ۵۰۰ کیلوتُن انرژی هنگام انفجار این سنگ فضایی ۱۷ متری، با جرم ۷۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ تُن آزاد شده است. در واقع، انتظار وقوع چنین حوادثی هر ۱۰۰ سال یکبار است، از برخورد تانگوسکا در سال ۱۹۰۸به بعد این بزرگ ترین برخورد شناخته شده تا به امروز است. سالانه بطور میانگین در حدود ۲۶۰۰۰ شهابسنگ هر یک به وزن بیشتر از ۱۰۰ گرم بر زمین سقوط می کنند. از این میان بیشتر آنها در اقیانوس ها که ۷۰ درصد سطح زمین را پوشانده اند می افتند. از بقیه نیز فقط سقوط ۵ تا ۶ مورد مستقیما” مشاهده می شود و یا منجر به خسارت می شود. همین ها هستند که بازیابی شده و در دسترس دانشمندان قرار می گیرند. این شهاب سنگ هم کوچک بود و پیش بینی برخورد شهاب سنگهای کوچک بسیار مشکل میباشد، در نتیجه دانشمندان با ابزار و تجهیزاتی که در اختیار دارند فقط می توانند جهت حرکت و سرعت شهاب سنگهای بزرگ و سیارک ها را پیش بینی کنند. دانشمندان در صدد ساخت ابزاری جدید و پیشرفته تر برای پیش بینی شهاب سنگهای خطر آفرین برای زمین هستند تا بتوانند در برابراین سنگهای آسمانی مقابله کنند. آیا روزی انسان هم مانند دایناسورها بر اثر برخورد یک شهاب سنگ به زمین منقرض می شود؟ یا خودش تیشه به ریشه خود می زند؟
باسلام: حدود یک هفته پیش شب طرفهای ساعت 4 صبح من بیدارم همیشه شبها به دلیل کار با کامپیوتر, یه جسم با سرعتی خیلی زیاد با سقف منزل ما برخورد کرد و صدایی همانند فشفشه ایجاد کرد . من گفتم شاید این موقع شب کسی ترقه ای چیزی روشن کرده باشه و رفتم سمت حال خونه دیدم که سقف منزل داره جرقه میزنه و بویی مثل بوی جوشکاری بلند شده . رفتم روی پشت بام دیدم که بله یه سوراخ ریز حدود 10 ثانت ایجاد شده تماس گرفتم با اتش نشانی امدند و یکی از کارکنانش گفت یا کسی به طرف خونه شما تیر اندازی کرده باشه که نمیشه و سوالاتی کردن از مشاورانشون اونا گفتن ممکنه اجرام اسمانی باشه! فقط یه سوراخ روی سقف ایجاد شده بود و حتی به زمین منزلمون برخورد نکرده بود . خیلی خفناک و عجیب بود متاسفانه من عقلم نرسید عکسی تهیه کنم از این موضوع !
khodavakili alan dg nobatiyam bashe nobate bashare…pedare tabiato ma dar avordim