بیگ بنگ: اطلاعات تازه سازمان جهانی هواشناسی نشان می دهد که سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ گرم ترین سال های ثبت شده بوده اند. به علاوه نویسندگان این گزارش می گویند که ۲۰۱۶ احتمالا رکورد گرمترین سال را خواهد شکست.

خشکسالی
خشکسالی

این گزارش که در خلال مذاکرات تغییرات آب و هوایی در مراکش منتشر شد فعالیت های انسانی را قویا به افزایش دمای زمین گره می زند. این گزارش می گوید که بعضی مطالعات دریافته اند که سوزاندن سوخت های فسیلی احتمال بروز موج گرمای شدید را ۱۰ برابر یا بیشتر کرده است. سازمان بین المللی هواشناسی (دبلیو ام او) در گزارش آب و هوای جهانی ۲۰۱۱-۲۰۱۵ می نویسد که دما در این فاصله ۰.۵۷ درجه سانتیگراد (۵۷ صدم درجه) بالاتر از میانگین دراز مدت یعنی از ۱۹۶۱ تا ۱۹۹۰ بود. این دوره پنج ساله برای همه قاره ها به جز آفریقا گرمترین دوره بود. در طول این سال ها دما در بیشتر اروپا بیش از یک درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین درازمدت بود.

پنج سال گذشته گرم ترین سال های ثبت شده بودند
پنج سال گذشته گرم ترین سال های ثبت شده بودند

آب و هوای شدید از جمله سیل های زیاد از عواقب گرمایش است. این وضع همچنین در بخش آسیایی فدراسیون روسیه، بخش اعظم صحرای آفریقا و مناطق عربی، بخش هایی از جنوب آفریقا، جنوب غربی آمریکا و بخش های میانی برزیل صادق بود. دما در سواحل شمالگان روسیه به سه درجه بالاتر از متوسط رسید. پاتری تالاس دبیرکل سازمان بین المللی هواشناسی گفت: « موافقتنامه پاریس قصد محدود کردن میزان افزایش دما به کمتر از دو درجه سانتیگراد را دارد و دنبال محدود کردن آن به ۱.۵ درجه بالاتر از میانگین دوره ماقبل صنعتی است.»

سیل
سیل

وی افزود: « این گزارش تایید می کند که میانگین دما در سال ۲۰۱۵ به یک درجه بالاتر از میانگین درازمدت رسیده است. ما گرمترین پنج سال را پشت سر گذاشته ایم و ۲۰۱۵ تاج داغ ترین سال منفرد را بر سر می گذارد. اما حتی همین رکورد هم احتمالا در سال ۲۰۱۶ شکسته خواهد شد.» افزایش دما مستقیما به افزایش گازهای گلخانه ای در اتمسفر گره زده می شود. دبلیو ام او می گوید که در سال ۲۰۱۵ میانگین سالانه تراکم دی اکسید کربن در سطح نمادین ۴۰۰ پارت در میلیون بوده است.

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: BBC

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.