بیگ بنگ: امروز جمعه 10 جولای 2015 برابر با صد و پنجاه و نهمین سالروز تولد نیکولا تسلا فیزیکدان برجسته و پیشگام تولید، انتقال و استفاده از جریان الکتریکی متناوب میباشد.

468eb2e3669a04f2d69a3046cfbc4ae2_XLبه گزارش بیگ بنگ، نیکولا تسلا (۱۸۵۶ – ۱۹۴۳) از بزرگترین دانشمندان تاریخ و تنها کسی است که پس از 72 سال از وفاتش، با وجود پیشرفت‌های بزرگ در زمینه تکنولوژی، هنوز هم راز تمام آزمایش‌هایش برملا نشده و شخصیت و کارهای او همیشه مورد بحث و اختلاف نظر فراوان بوده است. عده‌ای او را یک نابغه استثنایی و عده‌ای دیوانه می‌دانند، اما هر چه که هست نبوغ و استعداد فراوان تسلا در زمینه فیزیک و الکتریسیته، از او شخصیتی اسرار آمیز و از کارها و آزمایش‌هایش نمونه واقعی داستان‌های علمی تخیلی را می‌سازد. آزمایش‌های عجیب و غریب تسلا او را سال‌ها و قرن‌ها از زمانی که در آن می‌زیست جلوتر نشان می‌دهد. درباره تسلا و آزمایش‌هایش گفتنی بسیار زیاد است که در آینده اگر فرصتی باشد به تعدادی از آنها خواهیم پرداخت اما امروز می‌خواهیم ۱۰ مورد از مهمترین اختراعات این دانشمند بزرگ را با هم مرور کنیم؛ اختراعاتی که جهان را تغییر دادند و تکنولوژی امروز مدیون آنها است!

۱- جریان متناوب

تسلا از همکاران مخترع بزرگ، توماس ادیسون بود که به خاطر اختلاف نظرهای به وجود آمده به همکاری با او پایان داد. یکی از موارد مورد اختلاف تسلا و ادیسون در سال ۱۹۸۳، موضوع برتری جریان الکتریسیته مستقیم یا متناوب بود. دیدگاه ادیسون برتری الکتریسیته مستقیم به دلیل ایمنی بیشتر بود و از جانب شرکت بزرگ او، جنرال الکتریک ادیسون نیز مورد حمایت قرار می‌گرفت.در حالی که توزیع برق مستقیم هزینه‌های بسیار زیادی داشت و در دستگاه‌های مبدل مورد نیاز برای انتقال به مسیر‌های طولانی که به اصطلاح کموتاتور نامیده می‌شد، جرقه‌های خطرناک تولید می‌شد. دیدگاه تسلا برتری برق متناوب به دلیل سهولت و هزینه پایین توزیع و انتقال بود که همیشه با نظر مخالف ادیسون روبرو می‌شد و ادیسون برای اثبات خطرات برق متناوب، صندلی الکتریکی را اختراع کرد تا مرگ حیوانات مختلف را با این صندلی به مردم نشان دهد؛ هرچند که بعدها از این که اختراعش برای اعدام انسان‌ها مورد استفاده قرار گرفت به شدت پشیمان شد. به هر حال با وجود حمایت شرکت جنرال الکتریک و وستینگهاوس از ادیسون، امروزه ایده تسلا در تمام جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد و توزیع و انتقال برق به صورت جریان متناوب انجام می‌شود.

cold-fire

۲- نور

بدیهی است که نور اختراع تسلا و در واقع اختراع هیچکس نیست؛ اما تسلا بود که اختراع کرد چگونه نور تحت کنترل قرار گرفته و توزیع شود. تسلا چهل سال پیش از تولید صنعتی لامپ‌های فلورسنت آنها را ساخته بود و در کارگاهش استفاده می‌کرد. تسلا در یک نمایشگاه لوله‌های شیشه‌ای را به شکل حروف اول نام دانشمندان بزرگ خم کرد و در واقع اولین لامپ‌های نئون را ساخت هرچند که کویل تسلا مهم‌تر از همه اینها به نظر می‌رسد و می‌تواند تمام صنایع جهان را تحت تاثیر قرار دهد. این کانسپت می‌گوید: زمین یک مغناطیس بزرگ است که بصورت امواج الکترومغناطیس برق تولید می‌کند و ما برای دریافت این برق فقط نیاز به یک دستگاه گیرنده مطابق با فرکانس این امواج داریم؛ چیزی شبیه یک رادیو که در هر جایی از کره زمین برق مورد نیاز خود را دریافت کنیم!

۳- پرتوهای ایکس

پرتوهای یونیزه کننده و امواج الکترومغناطیس در پایان قرن ۱۹ مورد مطالعه قرار گرفتند ولی تسلا در این مورد مطالعات بسیار زیادی انجام داده است. هر چیزی، از عکسبرداری اشعه ایکس در تخقیقات پیشرفته تا عکسبرداری پزشکی، به نوعی حاصل تحقیقات او به حساب می‌آید. اشعه ایکس هم مانند بسیاری از چیزهای دیگر در ادامه تحقیقات تسلا کشف شده است که می‌گفت: هرچیزی که لازم است در جهان باشد همیشه در اطراف ما هست ولی ما باید با استفاده از فکر خود آنها را به واقعیت تبدیل کنیم تا ادراک ذاتی ما از جهان هستی افزایش یابد.

۴- رادیو

اختراع رادیو به نام گاگلیلمو مارکنی ایتالیایی ثبت شده و امروزه همه او را به عنوان مخترع این وسیله می‌شناسند، در حالی که در سال ۱۹۴۳ دادگاه عالی آمریکا به دلیل اینکه تسلا سال‌ها پیش رادیو را اختراع کرده بود، حق اختراع مارکنی را باطل کرد! امواج رادیویی هم از فرکانس‌هایی هستند که نیاز به فرستنده و گیرنده دارند و تسلا در سال ۱۸۹۳ طی سمینار ملی لامپ‌های الکتریکی این موضوع را عنوان کرده بود. در سال ۱۸۹۷ تسلا اختراع رادیو را در اداره ثبت اختراعات آمریکا به ثبت رساند؛ با این حال در سال ۱۹۰۴ این اداره تصمیمش را عوض و اختراع رادیو را به نام مارکنی ثبت کرد. حمایت توماس ادیسون و آندره کارنجیو از مارکنی دلیل اصلی این موضوع بود که تسلا را از دریافت مزایای اختراعش محروم کرد!

۵- کنترل از راه دور

این اختراع هم همانند رادیو بود. پتنت اولین قایق کنترل از راه دور با سیستم محرک پروانه‌ای که انرژی مورد نیازش را از باتری‌های بزرگ تهیه می‌کرد و مجهز به سیستم کنترل رادیویی بود در سال ۱۸۹۸ بنام تسلا به ثبت رسید. سال‌ها از این تکنولوژی استفاده نشد تا این که امروزه در ارتش به منظور جنگ‌های از راه دور استفاده از این قایق‌ها را مشاهده می‌کنیم و بر اساس همین اختراع هم، تانک‌های کنترل از راه دور در جنگ جهانی دوم توسط ارتش آلمان مورد استفاده قرار گرفتند. پس متاسفانه در بسیاری از موارد اختراعات مهم در خدمت بشریت نیستند!

27921683

۶- موتور الکتریکی

استفاده موتور الکتریکی اختراع شده توسط تسلا، با نصب روی یک اتومبیل به نام او رواج یافت. در حالی که مشخصات فنی موتور خیلی خوب بود، برای جذب مردم، نام تسلا به عنوان مخترع این موتورالکتریکی که با مغناطیس‌های چرخنده کار می‌کرد موثر‌تر از مشکلات و محدودیت‌های انواع دیگر موتورها بود. هرچند که این اختراع نیز در سال ۱۹۳۰به دنبال بحران اقتصادی ناشی از جنگ جهانی به شکست انجامید ولی انواع تغییر یافته آن در طیف زیادی از وسایل زندگی امروز ما مانند: پمپ آب، ابزارهای برقی، لوازم خانگی، درایو‌های نوری کامپیوتر، ساعت عقربه‌ای و… مورداستفاده قرار می‌گیرند.

۷- روباتیک

فکر خلاق و علمی تسلا او را به این ایده رساند که موجودات زنده را صرفا با محرک‌های بیرونی هدایت کند. او گفت: من با هرچه که در اندیشه و عمل خودم است زندگی ‌می‌کنم و کارهای روزانه را انجام می‌دهم. برای این که با رضایت کامل فقط به محرک‌های بیرونی پاسخ دهم لازم است یک آدم آهنی باشم! بر همین اساس ایده ربات متولد شد. هرچند که ایده تسلا محدودیت‌های زیادی داشت و نیازمند بسط و گسترش بود و در ضمن فقط مربوط به یک آدمک هدایت شونده بود، اما برای ساخت اتومبیل‌های هوشمند و بسیاری از تجهیزات روباتیک مورد استفاده واقع شد.

۸- لیزر

اختراع لیزر توسط تسلا نمونه بارز استفاده از فکر یک انسان بصورت توامان برای مقاصد انسانی و شیطانی است. از سویی لیزر به عنوان یک ابزار جراحی و استفاده در بسیاری از دستگاه‌های دیجیتال در خدمت بشریت قرار دارد و از سوی دیگر به عنوان اشعه مرگبار در اسلحه‌های لیزری به کار گرفته می‌شود و از هر دو سو نیز به سرعت در حال گسترش است!

tesla
نیکولا تسلا: اگر می خواهید جهان را درک کنید، به انرژی، فرکانس و ارتعاش فکر کنید.

۹ و ۱۰- ارتباطات بی‌سیم و انرژی رایگان نامحدود

این دو عنوان از هم تفکیک نشدنی هستند. چقدر خوب است که انرژی به راحتی انتقال یابد و رایگان و نامحدود هم باشد؟! جی.پی مورگان از تسلا با مبلغ ۱۵۰ هزار دلار حمایت کرد تا برجی را بسازد که از فرکانس‌های طبیعی جهان برای انتقال اطلاعاتی شامل طیف گسترده‌ای از اطلاعات مانند عکس‌ها، صداها و پیام‌های متنی استفاده کند. این برج اولین وسیله ارتباط بی‌سیم در جهان است که بر اساس ایده تسلا، گذشته از هزینه خود برج، جهان از انرژی رایگان بهره‌مند می‌شد که می‌توانست در تمام جهان گردش داشته باشد ولی برج دیگری برای ادامه این ساختار احداث نشد. نیکلا تسلا در اندیشه انتقال آسان و بدون هزینه دیتا و انرژی در سراسر جهان بود ولی پایان داستان را همه ما می‌دانیم. این دانشمند بزرگ ایده‌های بسیار زیادی در سر داشت و آزمایش‌هایی انجام داد که ما را به یاد داستان‌های علمی‌ تخیلی می‌اندازند.

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: activistpost , برگردان: آی تی رسان


دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

26 دیدگاه

  1. تسلا آدم خیلی خاصی نبود
    من اونو حتی در حد ادیسون، گیبس و بولتزمن نمی دونم اینکه بعضی اونو با ماکسول و ماری کوری قیاس کردن و اصلا نمی فهمم اینشتین و نیوتن که دیگه جای خود

  2. یکبار یجا خونده بودم از بین نیکولا تسلا،استیون هاوکینگ،آلبرت انیشتین و توماس ادیسون کدام لایق تولید دوبارست؟
    مگه میشه کسی از بین این چهارتا نیکولا تسلا که از دیدگاه جهان (مخترع قرن بیستم)نامیده شده را انتخاب نکرد؟
    اما هیچوقت توماس ادیسو را انتخاب نکردم چون از نظر من او هیچ وقت همان قدر که تسلا به ادیسو احترام می زاشت ادیسون به او نمی زاشت
    این رو میشه از جنگ جریان ها فهمید

  3. قسمت دردآور قضیه این است که همه کسانی که اختراعات و اندیشه تسلا را کمی توسعه دادند جایزه نوبل گرفتند ولی تسلا جایزه نوبل نگرفت. بی عدالتی ها باعث شد وی در زمره برندگان جایزه نوبل قرار نگیرد وگرنه در برابر دیگران نظیر مارکونی ، فرمی ، ماری کوری و… تسلا حداقل استحقاق دریافت پنج بار جایزه نوبل را داشت.

  4. تسلا خیلی خیلی خفنه
    لامصب اونا موقع ها هم پول بر جهان حکمرانی میکرد

  5. انیشتن خودش میگه اگر به دنبال یک فرد باهوش تر از من میگردین برین سراغ نیکولا تسلا

    1. امروزه حرف های زیادی در میاد که میگن از انیشتین بوده بیشتریاشون دروغه مثلا خیلی جا ها میگن انیشتین بدون استعداد بوده و تلاش کرده البته که ما تلاش کردنش رو نقض نمیکنیم ولی اون توی سنین کم خیلی راحت مسائل انتگرال رو حل میکرد

  6. ادیسون طبق مطالعات ک من داشتم یک ادم ایلومات بوده برای اینکه علم زیاد تسلا بر عموم مردم روشن نشه مامور شه بوده مستند abov majesticنگاه کنید حتمااا

  7. تسلا خدای منه لطفا ادیسون وانشتین راباتسلامقایسه نکنید چون مثل مقایسه درشکه اسب با جته

  8. واقعا خجالت آوره که تو کتاب های درسی ما ادیسون رو به بچه ها معرفی میکنن در حد یک نابغه
    درصورتیکه ادیسون فوق العاده آدم بی اخلاقی بود تو زمینه کاری و نه فقط تسلا بلکه برای خیلی ها مانع درست میکرد فقط واسه کسب قدرت و پول…یک تاجر بود تا دانشمند یا مخترع…خیلیا میتونن جایگزین ادیسون باشن…اما امثال تسلا کاملا استثنایی هستن

  9. ممنون از مطالب خوبتان درباره تسلا
    ایده انرژی رایگان را کاش کمی بیشتر توضیح می دادید

  10. به نظرشما چرا آلن باید خالی ببنده؟
    اینکه آمریکا اگر به اینجور تجهیزات دست پیدا کرده واینکه چرا استفاده نمیکنه برای شما شده سوال باید بگم که فاش شدن همچین دستاوردی میتونه بسیار خطرناک باشه پس منطقیه که آشکارا ازش استفاده نشه

  11. تسلا یک مهندس بزرگ بود تا یک دانشمند، چیزی که اون سال ها علم رو متحول میکرد استفاده و به فعل در آوردن افکار، آزمایشات و نظریات دانشمندان نابغه قرن 18 و 19 بود ، فرضیه و نظریه و آزمایش های بسیاری انجام میشد و در پی اون اکتشافات زیادی هم بدست میومد ولی اینکه این ها به چه درد بشر میخوره و چه کاری میشه باهاشون انجام داد فقط به یک مهندس نابغه نیاز داشت . اینکه شما یک فکر رو به بلوغ و علم تئوری و نظری رو به عمل تبدیل کنی تا یک کشف یا نظریه خام رو به نام خودت ثبت کنی خیلی فاصله هست … ما خیلی چیزها میدونیم ولی آیا میتونیم بهشون نظم بدیم و چیزی رو که میخواهیم ازشون در بیاریم !!! اون هم در اواخر قرن 19 و اوایل 20 که دانشمندانی ظهور کردن که زندگی امروز بشرحاصل یافته های اون ها هست … اون هم در زمانی که مثل امروزعلم روز به روز پیشرفت میکرد و جهان صنعتی و پیشرفته داشت کم کم شکل میگرفت . و مشکلات مالی از یک طرف و جنگ های بزرگ و اینکه اگر دانشمندی میخواست به افکار و تحقیقاتش رنگ واقعیت بده باید منابع مالیش رو با براورده کردن خواسته های دولت ها و سرمایه گذارن وقت که در اون زمان همه درگیر توسعه دادن و نفوذ قدرتشون در دنیا و موفقیت در جنگ قدرت بودن که خوب فهمیده بودن که قدرت در دست نظامیان نیست بلکه از فکر دانشمندانی مثل تسلا میشه بهش رسید .
    دانشمندان دیگری هم افکار تسلا رو داشتن ولی نظریات انشتین همه رو به سمت دیگری برد ، چون افکار تسلا برای دیگران بسیار پیچیده بود ولی در آخر، در قرن 21 ما دوباره به افکار تسلا برگشتیم اگر می خواهید جهان را درک کنید، به انرژی، فرکانس و ارتعاش و مغناطیس فکر کنید.
    بشر امروز درگیرفرکانس و ارتعاش و مغناطیس و به دنبال منشاء انرژی میگرده ، و جواب خیلی چیزها اونجاست . در اصل انیشتین شاید بیان ساده ترو قابل درک و واحدی رو برای پوشش دادن تمامی نظریات و یافته های دانشمندان قبلی بیان کرد که جواب خیلی از ابهامات رو داد ولی در مورد خیلی چیزها بشر به پاسخی نرسید ، چون انرژی لازم روبرای ادامه دادن و تحقق در مورد اون نداره و برای ادامه دوباره برمیگردیم به فیزیک پایه و جایی که دانشمندان بسیاری به دلیل درگیر شدن با مسئله انرژی و حل اون به یافته های بسیاری رسیدن که فقط چیزی شبیه به داستان از تحقیقات و یافته هاشون در دسترس و شاید هم محرمانه . و امثال تسلا ، شاوبرگر ، شاپلر و داسون و … که معتقد هستن انرژی و هر آنچه که بشر لازم داره در اختیارش هست و فقط باید اون ها رو بفهمه و درک کنه و راهی برای استفاده از اون پیدا کنه .

  12. مبانی لیزر در سال 1917 توسط اینشتین معرفی شد و سال 1960 لیزر کاربردی شد.تسلا در سال 1943 ازدنیا رفت.

    1. سال ها قبل از اینشتین لیزر معرفی شد. نمیشه لیزر رو فقط به یک نفر اختصاص داد و اگر منظور فقط مبنای لیزر باشه که ماکسول قبل از ایشان اون رو سر هم کرد! یعنی قبل از ماکسول (دهه 1860) هم خیلی ها روی اون نظر داده بودند.
      در ضمن ویکی پدیا منبع خوبی برای آشنایی است و نه برای استناد به آن…

  13. به نظرم تسلا جزو دانشمندان خاص بود هم تفکرات خاصی داشته وهم اختراعات .
    چند وقت پیش مستند تسلا نگاه کردم خیلی جالب بود برعکس چقد از ادیسون بدم اومد

    خلاطه تسلا روحت شاد یادت گرامی