سـخن روز
دنیای عجیبی است، وقتی دانشمند نباشید و بدون علم به زندگی خود ادامه دهید. یا شاید اهمیت ندهید که هوا از کجا آمده، ستاره های شب از کجا آمده اند یا فاصله آنها با ما چقدر میباشد. “من مي خواهم بدانم.”
– میچیو کاکو –
دنیای عجیبی است، وقتی دانشمند نباشید و بدون علم به زندگی خود ادامه دهید. یا شاید اهمیت ندهید که هوا از کجا آمده، ستاره های شب از کجا آمده اند یا فاصله آنها با ما چقدر میباشد. “من مي خواهم بدانم.”
– میچیو کاکو –
کاملا موافقم.
اما متاسفانه کسایی رو.میبینم که با اینکه تحصیلات عالی دارن بازم دل از خرافات نمیکنن.به نظرم تحصیلات لازمه روشن فکریه اما تضمین کننده ان نیست
در حقیقت تحصیل در دانشگاه های ایران نه تنها بار دانش عمومی را زیاد نمی کند، حتی ممکن است با کتاب های سحطی و بدور از دانشی که در اختیار دانشجو قرار می دهند و دانشجو گرامی برای تمام کردن واحد مجبور است چرت و پرت هایی را بخواند و در طول زمان احتمال اینکه دانشجو به خرافات کشیده شود بسیار بالاتر میرود.
دانشمندانی همچون داوکینز یا نیل داگراس و … هستند که سعی در بالا بردن سطح دانش عمومی جامعه دارند.
بهتر است با مطالعه کتاب های این عزیزان شروع کنیم.
کاملا با دیدگاه شما من موافقم.
خب راستش این نظام چارچوبش همین چرند و پرندهاست. به هر حال این خوبه که انسان در طول زندگیش با حقیقت ها و علم به جلو بره.
خوب چیزی در مورد دانشگاه های ایران گفتید.
یه چیزی هم یادم اومد که دیدم حیفه نگم.من خودم دانشگاه ازاد همدانم.الان سیستم اموزشی ما همون سیستم 20 سال پیشه از این جهت که انگار نه انگار که علم پیشرفت کرده و ارتباطات اسان تر شده.هر استادی رو هفته یه بار میبینبم و میره تا هفته بعد و من علتش رو ف ی ل ت ری ن گ شبکه های اجتماعی و سایر محدودیت های تحمیل شده میدونم.در ضمن این فقط مربوط به دانشگاه های ازاد نیست.
شما هم دیگه تند نرید، یادم میاد چند سال قبل مصاحبه با یک برنده جایزه نوبل رو میخوندم که هاروارد تدریس میکرد و میگفت تنها برتری این دانشگاه فعالیت های خود جوش دانشجو ها هست بدون هیچ حمایت مالی و معنوی از دانشگاه. در دانشگاه ها سر کلاس کلیات تدریس میشه(مثلا در رشته فیزیک همه جا اول فیزیک کلاسیک تدریس میشه که یک قرن پیش تموم کلیاتش تموم شد و اکثر علوم مدرن در دوره دکترا و پسا دکترا جای میگیرند و تا فوق لیسانس دانشجو باید پایه اون رشته رو یاد بگیره) و هر دانشکده کتابخانه و مقالات مربوط به خودش رو داره که دانشجو باید بره دنبال درس و تحقیق، سرعت نت دانشگاه ها هم که خوبه البته اگه به جای مطالب لازم سریال دانلود نکنند. اگه سیستم ما مشکل داره و از نظر علمی پایینیم چرا از همه جای دنیا اینقد پذیرش میگیریم؟ من خودم دکترا اتریش بودم، و با تهران خودمون هیچ فرقی نداشت غیر از ظواهر. چرا اینقد فارغ التحصیل و دانشجوی لیسانس صادر میکنیم؟
یه بار یه استاد گفت از اول ابتدایی تا فارغ التحصیل شدنتون هر فرد 50 میلیون خرج رو دست دولت میزاره. چرا مردم از ایران فرار میکنند و کشور خودشون رو نمیسازند. چرا اونایی که موندن غیر از رفتن فکری ندارند؟ من گیلانم و با تمام وجود به زمین های کشاورزی و باغام میرسم، و تماما از محصولات داخلی استفاده میکنم و به خاطر دو هزار پول بیشتر صادر نمیکنم و مستقیم از طریق فروشگاهم به مشتری ایرانی میدم با قیمت حتی کمتر از مناسب. توی اتریش استاد ایرانی داشتیم اونم خدایی پرکار ولی تو ایران کم داریم.
در کل باید در چاه های نفت رو بست تا پیشرفت کرد(در ضمن این ح ک و م ت هم مارو به جایی نمیرسونه)
ایا امکان بوجود امدن کهکشان جدید در فضا وجود دارد؟
با توجه به عمر کیهان یعنی 13.82 میلیارد سال، روند جمع آوری و تکامل کهکشان ها در چند میلیارد سال پس از بیگ بنگ انجام شده است. به نظر می رسد روند شکل گیری کهکشان های جدید بسیار کم و معدود باشد و ما اکنون فقط می توانیم به گذشته کیهان نگاه کنیم و این روند باستانی را به نظاره بنشینیم. می توانید راز شکل گیری ابر کهکشان ها را در اینجا مطالعه کنید و همچنین این مطلب نیز تحقیقاتی جدید در این زمینه میباشد.