بزرگترین قمر مریخ نابود می شود!

بیگ بنگ: فوبوس قمر مریخ در حال متلاشی شدن است، رویدادی که از روی شیارهای مرموزی که بر سطح بزرگترین قمر مریخ مشاهده شده،‌ قابل پیش‌بینی است.

قمر فوبوسبراساس گزارش نیوساینتیست به نقل از همشهری، به نظر می‌آید نیروی گرانش سیاره مریخ به آرامی در حال متلاشی کردن این قمر است. دانشمندان از گذشته می‌دانستند که فوبوس محکوم به فنا است. این قمر به اندازه‌ای به مریخ نزدیک است که نیروی کشش جزر و مدی بر قمر اثر گذاشته و سرعت حرکت آن را کاسته و مدار آن را کوچکتر می‌سازد. در طول ده‌ها میلیون سال دیگر این نیروها ابتدا فوبوس را دو تکه ساخته و پس از آن این قمر به مریخ برخورد خواهد‌کرد.

با این همه فوبوس از هم‌ اکنون نشانه‌هایی از متلاشی شدن را از خود بروز داده‌ است. در دهه ۱۹۷۰ مدارگرد‌های وایکینگ و مارینر ۹ شیارهای طولانی و نسبتا موازی به پهنای ۱۰۰ تا ۲۰۰ متر و به طول ۱۰ تا ۳۰ متر را بر سطح فوبوس ردیابی کردند. در آن زمان محققان تصور می‌کردند فوبوس توده‌ای یکپارچه و سنگی است و شیارها نیز آْثاری از یک برخورد بزرگ و یا ردپای حفره‌هایی کوچک برخوردی هستند.

سیاره مریخاما در سال ۲۰۰۸ فضاپیمای اکسپرس مریخ نشان داد فوبوس در حقیقت توده‌ای از خاک و سنگ است که به واسطه لایه‌ای قدرتمند از خاک به ضخامت ۵۰ تا ۱۰۰ متر در کنار یکدیگر نگه‌ داشته شده‌است. این به آن معنی است که فوبوس بیشتر به یک گونی لوبیا شباهت دارد که به راحتی می‌توان آن را از شکل اصلی خارج کرد اما در عین حال به واسطه لایه پوششی‌اش اجزای آن را در کنار هم حفظ کرد.

محققان ناسا با استفاده از این مدل میزان فشاری که توسط کشش‌های جزر و مدی بر فوبوس وارد می‌شود را محاسبه کردند و دریافتند شیارهای رصد شده روی این قمر درست در مناطقی ایجاد شده‌اند که بیشترین فشار را تحمل می‌کنند. به گفته تری هارفورد از مرکز پروازهای فضایی گودارد ناسا،‌شیارها اولین نشانه‌های متلاشی شدن فوبوس به شمار می‌روند، روندی که زمان دقیق آن مشخص نیست زیرا کسی از میزان مقاومت این کیسه لوبیای بزرگ اطلاعی ندارد.

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: newscientist

لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=38526

(۲۵ نفر , میانگین : ۴,۸۴ از ۵)
اشتراک گذاری

۳ دیدگاه

  1. این خبره خوبیه به شرطی که زمانش نزدیک باشه اگراین گونه بود برخورد با مریخ باعث افزایش گرما می شد و کلی بشر جلو می افتاد ولی من در مقاله ای دیگر دیدم امیدی به اینکه در اینده نزدیک اتفاق بیفتد ندارن

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.