تلسکوپی فوق پیشرفته برای رصد مستقیم سیارات فرا خورشیدی

بیگ بنگ: تلسکوپ جدید که تلسکوپ فضایی کیفیت بالا نام دارد، پهنای آینه‌ ای چهار تا پنج برابر تلسکوپ هابل را داراست و می‌تواند مستقیماً سیارات فراخورسیدی را رصد کند.

تصویری مقایسه ای از آینه های تلسکوپ هابل، تلسکوپ جیمز وب و تلسکوپ کیفیت بالا
تصویری مقایسه ای از آینه های تلسکوپ هابل، تلسکوپ جیمز وب و تلسکوپ کیفیت بالا

به گزارش بیگ بنگ به نقل از انجمن فیزیک ایران، گروهی از ستاره‌شناسان آمریکایی بهترین تلسکوپی را که می‌تواند جایگزین تلسکوپ هابل شود، ارائه کرده‌اند. این تلسکوپ به منظور مطالعه‌ی اولویت‌های نجومی در دهه‌ی بعدی، سال ۲۰۲۰، در نظر گرفته شده است و قیمت آن ۱۰ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.

تلسکوپ فضایی کیفیت بالا (HDST) آینه‌ای به طول ۱۲ متر دارد که پنج برابر آینه تلسکوپ هابل و حدود دو برابر تلسکوپ جیمز وب است. این تلسکوپ می‌تواند در فهم بهتر روند تکامل جهان به دانشمندان کمک کند و با کاوش مستقیم جو سیارات فراخورشیدی به این سوال پاسخ دهد که آیا انسان در جهان تنهاست یا خیر. هابل امسال بیست و پنجمین سالگرد خود را تجربه می‌کند و دیگر از جانب فضانوردان مورد تعمیر و نگهداری قرار نمی‌گیرد، بنابراین انتظار می‌رود که بتواند ۵ یا ۶ سال دیگر دوام بیاورد.

تصویری هنری از تلسکوپ فضایی کیفیت بالا
تصویری هنری از تلسکوپ فضایی کیفیت بالا

از آنجا که تلسکوپ جدید به جای نور ماوراء بنفش و اپتیکی از نور مادون قرمز استفاده می‌کند، در مقایسه با هابل در طول موج‌های متفاوتی می‌تواند کار کند. این تلسکوپ حداقل به ۱۰ متر طول نیاز دارد تا بتواند جو ده‌ها سیاره‌ی فراخورشیدی را رصد کند. و با عملکرد در دمای اتاق، هزینه‌ی سنگین مربوط به سیستم‌های خنک‌ کننده را حذف می‌کند. لازم به ذکر است در سال ۲۰۱۸، تلکسوپ فضایی جیمز وب که از ۱۸ آینه ی شش ضلعی برخوردار است و توانایی گردآوری نور به اندازه ی حدود ۷ برابر تلسکوپ هابل را داراست، راهی مدار زمین می شود.

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: nature

لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=35373

(۱۴ نفر , میانگین : ۵,۰۰ از ۵)
اشتراک گذاری

۴ دیدگاه

  1. اگر قرار به کشف سیارات فرا خورشیدی به روش مستقیم باشه اعتقاد دارم با جیمز وب هم میشه این کار رو حداقل در رابطه سیاراتی که در مقیاس فواصل بین ستاره نزدیک محسوب میشن انجام داد البته مشروط بر اینکه جیمز وب واقعا ۱۰۰ برابر قویتر از هابل باشه ….

  2. مرزهای دانش دقیق مصداق تلسکوپ هایی نظیر جیمز وب، های دف تلسکوپ، اسپیتزر و … است. از این که بشر هستم به خودم افتخار می کنم. چرا که این بشر بوده که از فیزیک و دانش موجود در طبیعت پیشی گرفته.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.