بیگ بنگ: چند سال قبل تعدادی از شهروندان به پروژه مطالعات راه شیری تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا برای الگوهای حباب شکل گیری ستارگان کمک نمودند. این کاربران مدام این سوال را از محققان می پرسیدند که این توپ های زرد در عکسهای رصد شده چه چیزی هستند؟ خوشبختانه ستاره شناسان به سوالات مطرح شده پاسخ دادند.
به گزارش بیگ بنگ، تصاویر گرفته شده از تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا حباب های زرد خارج شده که بر اثر شکل گیری ستاره های جوان بر جا مانده را نشان می دهد، این گرد و غبار کیهانی که با نام W33 شناخته می شود ۱۳ هزار سال نوری دورتر از ما و در کهکشان راه شیری واقع شده است. این اجرام شگفت انگیز کاملا زرد نیستند، اما در نور مادون قرمز تلسکوپ اسپیتزر ناسا اینگونه مشاهده می شوند، آنها بسیار کوچک به نظر می رسند ولی در واقع چند صد برابر منظومه شمسی ما هستند.
تجزیه و تحلیل این توپ های زرد مانند مراحل اولیه شکل گیری ستاره های بزرگ و پرجرمی بین ده تا چهل برابر جرم خورشید در ابرهای مولکولی چگالی که ستاره ها را نشان می دهد. مرحله حباب های زرد، احتمالا در طول شکل گیری همه ستاره های سنگین رخ می دهند و فرآیند شکل گیری ستاره ها را سریعتر می کنند. به گفته ی محققان این مرحله ای فشرده پیش از تابش های شدید و بادهای تاره ای غول پیکری است که به ساختار حباب دمیده می شوند.
حباب ها در فضا بعنوان انفجار های ستاره ای منفجر شده اند و ستاره های جدید ایجاد کرده اند، رنگ زرد اولین رنگی است که در شکل گیری ستاره قبل از مرحله نخود سبز انتشار می یابد. “مرحله ی نخود سبز” که توسط کاربران نجومی نامیده شده در اصل یک نوع درخشش آبی رنگ در تکامل و شکل گیری ستاره ها میباشد. یکی از محققان گفت این یک مثال خوب از مشاهده جهان توسط مردم و سپس انتقال آن به ستاره شناسان حرفه ای است.
ترجمه: رامین فخاری/ سایت علمی بیگ بنگ – منابع : hngn , news.iastate
لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=24185