بیگ بنگ: یک تیم بینالمللی از محققان دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید به سرپرستی دکتر «بهنام درویش» و با همکاری پروفسور «بهرام مبشر»، در تحقیقات خود به سوالات اساسی درخصوص نحوه شکلگیری و تکامل کهکشانها پاسخ دادهاند.

به گزارش ایسنا، کهکشانهای مختلف از جمله کهکشان راهشیری چگونه شکل گرفته و تکامل پیدا میکنند؟ آیا کهکشانها تحت تأثیر محیط اطراف قرار دارند؟ اینها از جمله سوالاتی هستند که تیم تحقیقاتی به سرپرستی دکتر «بهنام درویش» از دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید (UCR) به آنها پاسخ دادهاند. در این تحقیق، نقش «شبکه کیهانی» – یک ساختار شبکهمانند در مقیاس بزرگ متشکل از کهکشانها – در تکامل کهکشانهایی که چند میلیارد سال پس از بیگ بنگ شکل گرفته بودند، مورد توجه ویژه قرار گرفت.
تحقیقات نشان میدهد، رشتههای نخمانندی در شبکه کیهانی، نقش مهمی در تکامل کهکشانها ایفا میکنند. دکتر «بهنام درویش» سرپرست تیم تحقیقاتی و یکی از نویسندگان این مطالعه تأکید کرد: بر این باوریم که شبکه کیهانی، تحت تسلط ماده تاریک، در اوایل تاریخ جهان شکل گرفت و با نوسانات اولیه در جهان اولیه آغاز شد؛ چنین جهان «اسکلتی» باید نقش مهمی در شکلگیری و تکامل کهکشان داشته باشد، اما بررسی و درک این موضوع تا همین اواخر دشوار بود. توزیع کهکشانها و ماده در جهان غیرتصادفی است. کهکشانها به شیوهای مشابه یک شبکه عظیم – شبکه کیهانی – سازمانیافته هستند؛ این شبکه دارای مناطق متراکم متشکل از خوشههای کهکشانی هستند.

به گفته دکتر «درویش»، این رشتهها مانند پلهای مرتبط با مناطق متراکمتر در شبکه کیهانی هستند. کهکشانها در مناطق کم تراکمتر، از احتمال بالاتر فعالیت شکلگیری ستارگان برخوردار هستند (مانند کهکشان راهشیری) درحالی که کهکشانها در مناطق متراکمتر، با نرخ پایینتری ستاره تولید میکنند. پروفسور «بهرام مبشر» استاد فیزیک و نجوم دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید (UCR) و مشاور دکتر «درویش» نیز خاطر نشان کرد: نقش محیطهای متوسط و بویژه نقش رشتهها و شبکه کیهانی در جهان اولیه تا همین اواخر ناشناخته باقی مانده بود.
در ویدئوی زیر می توایند توزیع کهکشان ها در شبکه کیهانی را مشاهده کنید:
محققان دریافتند که کهکشانهای مستقر در شبکه کیهانی از شانس بالاتری برای فعالیت تشکیل ستاره برخوردار هستند؛ به عبارت دیگر، در جهان دوردست، تکامل کهکشان در این رشتهها شتاب بیشتری پیدا میکنند. به گفته دکتر «درویش»، این امکان وجود دارد که این رشتهها باعث سریعتر شدن تکامل کهکشانها و درعین حال هدایت آنها بسمت خوشه کیهانی شوند؛ چنین افزایش/ شتابی بعلت اثرات متقابل کهکشان- کهکشان در این رشتهها است. در این تحقیق، محققانی از دانشگاههای لیسبون پرتغال، موسسه فناوری کالیفرنیا، رصدخانه سلطنتی ادینبورگ و دانشگاه دورهام انگلیس مشارکت داشتند. نتایج این تحقیق در مجله Astrophysical منتشر شده است.
بیگ بنگ / منابع بیشتر: dailygalaxy , ucrtoday
لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=21175
برام دیدن اینکه من بر سطح سیاره زمین به همراهی منظومه خورشیدی و کهکشان راه شیری و خوشه هاى کهکشانى در چه ساختار و شکل وترکیبى به زندگی و تفکر و فعالیت مشغولیم ،و صدالبت به یارى و همراهی شما عزیزان و جمیع موجودات و مفاهیم ممکن ./جدا از این توفیق بسیار خرسند ،شاکر و متشکرم .
خیلی ممنون بابت توضیحات مفصل و کاملتون
همیشه وب لاگ شما را به دلیل نشر صادقانه علوم دوست داشته ایم
ببخشید آقای سمیر من یه سوال داشتم
مگه شعاع افق کیهانی ما ۴۶ میلیارد سال نوری نیست؟
این نقشه ۱ گایگا پارسک نشون میده که خیلی میشه!!!! اینا از کجا میدونن اونور افق چیه؟؟
بعدش چند جهانی نوع ۱ بر این اساس بنا شده که جهان ۳ بعدی ما چون بینهایته و چون توزیع ماده توش تصادفی و یکسانه به همین دلیل بی نهایت جهان موازی مثل ما وجود داره ولی اینا دارن میگن توضیع ماده تصادفی نیست پس یعنی مولتی یونیورس نوع ۱ کشکه؟
یعنی هاوکینگ و مکس تگمارک و میچیو کاکو و خیلی دانشمندای دیگه در مورد توضیع یکسان و تصادفی ماده در فضا اشتباه میکنن؟
درود به شما، این نقشه در مطلب با استفاده از داده های موجود کیهان شناسی توسط ابرکامپیوترها شبیه سازی شده است. در واقع کار دانشمندان در این پروژه از روی ۲ بررسی بزرگ کیهانی شامل (COSMOS و HiZELS) و استفاده از داده های چند تلسکوپ شامل (هابل، VLT، UKIRT و سوبارو) با استفاده از روش های جدید محاسباتی برای شناسایی شبکه های کیهانی و نقش آنها در تکامل کهکشان ها بدست آمده است. این تحقیق مربوط به زمانی است که کیهانی نیمی از سن کنونی اش را داشته است.
در واقع طبق مدل کیهانی توزیع تصادفی ماده در لحظه تورم کیهانی میباشد و این فرضیه جدید هم نشان می دهد که توزیع ماده به صورت تصادفی در جهان شکل گرفته و به شیوه ای سازمان یافته در سطح کیهان گسترده شده و روی این نکته تاکید می کند که توزیع کهکشانها و ماده در ۷ میلیارد سال پس از بیگ بنگ بصورت سیستماتیک در شبکه کیهانی قرار گرفته است. البته در مدل شماره یک جهان های موازی که از روی داده های تابش پس زمینه کیهانی ماهواره wmap و پلانک بدست آمده ، کیهان شناسان معتقدند فضا در مقیاس های بزرگ بطور یکنواخت از ماده پر شده است و جهان های دیگر می تواند در فرای افق کیهانی ما با توزیع یکنواخت ماده وجود داشته باشند. ناظران آنها همان قواینن فیزیکی را تجربه می کنند که ما تجربه می کنیم ولی با شرایط آغازین متفاوت. بزودی مطالبی از جهان های موازی منتشر خواهیم کرد.