جلوگیری از وحشت جهانی پیرامون کشف ِ احتمالی هوش فرازمینی
بیگ بنگ: یکی از شاخص ترین دستاوردهای بشر البته درصورت تحقق، چیزی نخواهد بود جز کشف حیات هوشمند در جایی از کیهان. به باور دانشمندان پس از کشف احتمالی حیات هوش فرازمینی، نحوه اطلاع رسانی دقیق درباره آن چالش مهم دیگری است.
به دهه 80 میلادی برمی گردیم، در آن مقطع گروهی از اخترشناسان که در پروژه معروف «جستجو برای هوش فرازمینی» موسوم به SETI حضور داشتند نسبت به اینکه نخستین خبرها در زمینه چنین کشف احتمالی چگونه در سراسر دنیا منتشر خواهد شد نگرانی هایی را مطرح کرده بودند. چنین نگرانی به دلیل انتشار غیربرنامه ریزی شده اطلاعات مربوط به این کشف احتمالی مطرح شده بود. آنها عقیده داشتند که این روند می تواند لطمات جدی به فرآیند کشف هوش فرازمینی در گوشه و کنار عالم وارد کند. دانشمندان تصور می کردند که با انتشار نادرست اطلاعات، مردم به نوعی دچار سردرگمی شده و وحشت می کردند.
البته مشابه چنین رویدادی در دهه 40 میلادی نیز روی داده بود و آن زمانی که با انتشار نادرست خبرهای جنگ جهانی دوم، بسیاری از مردم تصور کرده بودند که زمین مورد حمله مریخی ها قرار گرفته است! در برخی کشورهای جهان این شایعات به شدت مورد توجه مردم قرار گرفته بود تا جایی که تنها در اکوادور نزدیک به 20 تن به دلیل آشوب شکل گرفته از حمله مریخی ها کشته شدند. اما در سال 1989 گروهی از آمادمی بین المللی اخترشناسی چهارچوب مشخصی را برای انتشار اطلاعات مربوط به کشف احتمالی هوش فرازمینی ارائه کردند. این برنامه از سوی SETI و سایر نهادها فعال در عرصه کشف هوش فرازمینی نیز مورد پذیرش قرار گرفت.
با این حال دنیا با سرعتی غیرقابل تصور در حال پیشرفته و دگرگونی است. اگرچه این چهارچوب ارائه شده بود اما مشکل این بود که برای رسانه های نوشتاری کاربرد داشت. خیلی زود ابزارهای جدیدی برای توسعه برقراری ارتباطات در دنیا ارائه شد. شبکه های خبری یکی پس از دیگری در تلوزیون ظاهر می شدند و پس از آن نیز نوبت به اینترنت رسید. اکنون نیز شبکه های اجتماعی نظیر فیس بوک، یوتیوپ، توئیتر و نظایر آنها سردمداران فناوری اطلاعات و ارتباطات در دنیا به شمار می آیند. همزمان با گسترش این رسانه ها و متنوع تر شدن کارکرد آنها باز هم بر نگرانی های قبلی افزوده شده است. حالا راحت تر از هر زمان و سریعتر از آنچه که به ذهن خطور می کند می توان مردم را درباره کشف اطلاعاتی مربوط به هوش فرازمینی وحشت زده کرد.
این مسایل باعث شده که محققانی از دانشگاه سنت اندروز بریتانیا وارد عمل شده و اعلام کنند که برای جلوگیری از وقوع هرگونه وحشت و گمانه زنی نادرست، به محض کشف سرنخهایی درباره هوش فرازمینی باید اطلاعات مربوط به آنها در اختیار مردم گذاشته شود. به بیان دیگر پیش از انتشار این خبرها، دانشمندان باید جزئیات دقیقی درباره مراحل کشف هوش فرازمینی و نحوه برقرار ارتباط با آنها ارائه کنند. جزئیات بیشتر این پژوهش در arxiv.org منتشر شده است.
سایت علمی بیگ بنگ/ منبع: technologyreview.com
مترجم: مهدی پیرگزی/سیناپرس
بادرود
اینهمه تحقیق باهزینه های بسیارزیادوسرسام آورتوسط پروژه های مختلف وگروههاوسازمان های علمی انجام میشه فقط برای رسیدن به پاسخ این سوال:آیاامکان حیات درجایی غیراززمین وجوددارد؟؟؟؟
بعدماخیلی راحت نشستیم وبدون هیچ پشتوانه علمی وباقاطعیت تمام ازتمدن های فرازمینی هوشمندتروپیشرفته ترحرف میزنیم.اینهمه نظریه وهزینه وکاوشگروتلسکوپ و……؟؟؟چه چیزمنطقی مارابه این نتیجه رسونده که اونهاازدرکش عاجزندویاچه دلیل محکم ومنطقی یافته ایم که آنها……؟؟؟؟
ازتمام دستاوردهاوتمام امکاناتی که باپژوهش وتحقیق همین گروههای علمی بدست آمده،ازجمله همین اینترنت وگوشی….استفاده میکنیم ودرآخرمیگوییم:نه،آنهااشتباه میکنندوفقط من هستم که به این حقایق وکشف علمی رسیدم.هههه عججججججب
نمیشه گفت تعداد سیارات بیشتر از ستاره ها است چون ستاره های کوتوله قهوه ای همه جا پیدا میشن و حتی تعداد ان ها از تعداد کوتوله های قرمز که ۷۰% ستاره ها رو تشکیل میدهند,نیز بیشتر است و کوتوله های قهوه ای احتمالا سیاره ندارند
در ضمن ستاره های غول پیکر سیاره ندارند(مثل ستاره های ولف_رایت) البته تعداد ستاره های غول پیکر خیلی کمه
به همین خاطر ما نباید تمام ستاره ها رو با خورشید مقایسه کنید این یه تصور عمومی است که تعداد سیارات بیشتر از ستاره هاست ولی در واقعیت می تواند اینطور نباشد
علی ۱۳۹۵/۰۳/۱۴ در ۱:۳۵ بعد از ظهر
تعداد ستارات بیشتر هست یا سیارات و آیا اینکه رابطه ای از نظر ریاضی بین این دو تا هست ؟
– تعداد سیارات بیشتره چون به دور هر ستاره چندین سیاره در حال چرخشه.
بنظر من جواب تمام این سوالات اینه که هیچ چیزو در آنیده به طور قطع نمیشه پیش بینی کرد.و تمام اینها بستگی به خوده انسان داره که چقدر بتونه پیشرفت کنه بنظر من تو بازه زمانی کوتاه احتمال اینکه ما از طرف یه تمدن فضایی شناسایی و ملاقات بشیم بیشتره تا اینکه ما تمدنیو پیدا کنیم و به ملاقاتشون بریم و احتمال پیدا کردن حیات بسیار ساده و ابتدایی بیشتر هست.تصور من اینه انسان نارچار هست برای بقا در کیهان پیشرفت کنه و پاشو از زمین فراتر بذاره چون دیر یا زود زمین پیر و پیر تر میشه…تصور من اینه انسان بزودی اولین قدمهاشو به فضا میذاره و جمعیت گونه ما بین زمین و مریخ و قمرهای مصنوعی که اطراف زمین برای سکونت ما ساخته میشه تقسیم میشه و احتمالا بدترین سرنوشت برای کسایی که روی زمین باقی میمونن چون این گروه احتمالا از انسان های ضعیف تر با تمدن های عقب افتاده و جهان چندمی خواهند بود.انسان خارج از خونه خودش شاید تمدنیو بنا کنه که مهمترین دغدغش پیشرفت علمی برای بقا در فضا باشه و ورز به روز پیشرفت کنه.شاید اولین ادم فضایی هایی که بعد از سالها به ملاقات زمین میان خوده گونه ما باشه!احتمالا تو مرحله لعدی بشر برای بقا نیاز پیدا میکنه که پاشو از منظومه شمسی فراتر بذاره و به جاهای دورتری از کیهان بره…
واقعا جناب kourosh از این توضیح کامل ساده و جالبتون متشکرم و سپاس که وقت گذاشتین تایپ کردین و خلاصه از زحماتتون ممنون
خیلی خوب توضیح دادین و روشن و از اینکه این فواصل واقعا حتی توی ذهن هم تصورش ناممکن هست
با توجه به اطلاعات بالاتون به نظر خودتون انسان بالاخره میتونه به یه کهکشان دیگه سفر کنه ؟ یا باید علم ژنتیک انفدر پیشرفت کنه که عمر انسان رو به هزار برسونه !! یه همچین چیزی ممکنه ؟!
و شرمنده یه سوال دیگه هم داشتم اینکه تعداد ستارات بیشتر هست یا سیارات و آیا اینکه رابطه ای از نظر ریاضی بین این دو تا هست ؟
دوستان اگر مطالب غیر تکراری و قابل استفاده بود بگید که مابقی را خدمتتون شرح عرض نمایم.
دوستان گل و نازنین خدمت شما که عرض کنم با توجه به تعداد ستارگان و کهکشانها که میدانید وجود میلیاردها ستاره و کهکشان با فاصله های سرسام آور نجومی به هر حال تخمین زده شده…. خواهشمندم به این فرمول دانشمند آمریکایی (دریک) توجه کنید. فرمول فرانک دریک= مطابق این فرمول احتمال وجود تمدنهای هوشمند برابر خواهد بود با حاصلضربN=آهنگ تکوین ستاره در کهکشان 2- تعدادی از ستاره ها که منظومه دارند 3-تعداد سیاره های مناسب برای حیات 4- سیاره های مناسبی که واقعا” حیات دارند 5-سیاره های دارای حیات هوشمند 6-تعداد این تمدنها 7- و بالأخره عمر این تمدنها
حالا حدود صد میلیارد کهکشان این جهان که هر کدام حدود صد میلیارد ستاره دارند را در نظر بگیرید.. در منظومه ی شمسی خود ما فقط یک ستاره دارای حیلت میباشد(زمین) بنابراین اگر فرض کنیم که در هر 10 منظومه ی خورشیدی فقط یک سیاره شرایط تشکیل حیات را داشته باشد و از هر 100 سیاره هم فقط یک سیاره واقعا” صاحب حیات شده باشد و اگر مطابق با سیاره ی خودمان 4 تا 5 میلیارد سال طول کشیده باشد تا آن سیاره صاحب حیات هوشمند شده باشد پس در اینصورت این عمر تمدن مورد نظر است که در این فرمول برای ما نقش مهمی را بازی میکند…
چنانچه میدانید فاصله ی زمین تا خورشید 150000000کیلومتر است (صدوپنجاه میلیون کیلومتر) و فاصله ی پلوتو با خورشید 40 برابر فاصله ی زمین تا خورشید است و فاصله ی نزدیکترین ستاره به خورشید 4.2(پروکسیما قنطورس) سال نوری است که با سریعترین راکت امروزی حدود 110000سال(صدوده هزار سال) طول میکشد تا از زمین به این ستاره برسیم…
خب, پس بیایید مقیاسهایمان را عوض کنیم, یعنی فاصله ی زمین تا خورشید را فقط 1میلی متر فرض کنیم در اینصورت فاصله ی آخرین سیاره (در منظومه ی شمسی) 4 سانتی متر میشود, حال میخواهیم نزدیکترین ستاره به خورشید را نیز در این نقشه ی فرضی جای دهیم,, اما متأسفانه هرگز موفق نمیشویم زیرا اگر فاصله ی زمین تا خورشید را تنها 1میلی متر فرض کنیم فاصله ی نزدیکترین ستاره با زمین را باید در فاصله ی 2500 متری این نقشه ی کاغذی فرض کنیم…
در مورد سرعت نور و فاصله های سرسام آور ستارگان و سیارات دیگر با زمین و حیات فرازمینی چه به مفهوم ساده و چه به مفهوم هوشمند آن بیایید ابتداء این فواصل را به روی کاغذ ترسیم کنیم.. یک کاغذ معمولی را در نظر بگیرید حال نقطه ای در وسط آن بکشید و فرض کنید خورشید است.. حال اگر زمین را در 1سانتیمتری آن با نقطه ای مشخص کنیم فاصله ی دورترین سیاره ی منظومه ی شمسی (که البته مدتیست دیگر آنرا سیاره نمینامند) را باید در فاصله ی 40 سانتی فرض نماییم که در همین جا کاغذ ما دیگر کافی نخواهد بود..
با سلام.. در مورد حیات فرازمینی دوستان عزیز وجود حیات یک بحثه و حیات هوشمند بحثی دیگر و البته حیات هوشمند به شکل زمینی مبحثی فراتر از آن دو… مثلا” ممکنه در ستاره ای که در مدار مناسب نسبت به سیاره ی مادر قرار گرفته باشد حال ممکنه سیاره بزرکتر از زمین باشه در عوض ستاره ی مادر کوچکتر از خورشید ما… در زمین ما منشأ حیات به هر حال کربن و هیدروژن و اکسیژن بوده ممکنه در اون سیاره منشأ حیات از عناصر دیگری شکل گرفته باشه و در نتیجه حیات شکل گرفته ولو هوشمند
چقدر بد هست هنوز تو دوره جاهلیت هستیم و این همه سوال بی جواب داریم
کاشکی هزار سال بعد به این دنیا میومدیم
صادق هدایت هم انقدر زوم کرد به دنیا و سوالهاش که دست به خودکشی زد
به نظر من قرن 21 یکی از بهترین زمان ها برای زندگی است. بزرگترین اکتشافات فیزیک و علوم ناشناخته در این قرن رخ داده است. انیشتین، پلانک، ایزنهاور، هابل و بسیاری از بزرگان علم زاده همین دو قرن اخیرند. علاوه بر این بسیاری از تکنولوژی های شناسایی جهان ما در همین قرن اختراع شده اند، از تلسکوپ های رادیویی، فضایی گرفته تا شاتل، ایستگاه فضایی و … در این قرن و قرن گذشته ساخته شده اند.
اکثر دانشمندا محاسبات رو بر این فرض گذاشتن که حیات هوشمند توی نزدیک ترین ستاره ها به زمین باشه
اما اگه تو یه کهکشان به فاصله ی 13 میلیارد سال نوری باشه… هیچوقت نخواهیم فهمید اونجا حیاتی بوده یا نه!
فکر نمیکنم دنیای به این بزرگی همه جاش غیر از زمین, خالی باشه.
دنیای به این بزرگی, فقط برا ما ادمای زمینی خلق شده؟
شاید انتشارهمین مطلب هم یه بخش از مراحل آماده کردن اذهان عمومی باشه …. 😉 😉
من عذرخواهی می کنم درست میفرمایید من به اشتباه فاصله رو گفتم با کهکشان اشتباه گرفتم
آخه توی مستندی دیدم میگفت اگه حتی با سرعت نور هم بتوان حرکت کرد طی کردن این فاصله ها خیلی خیلی زمان میبره پس جچوری هست که اگه با سرعت نور برید گذر زمان متوقف میشود
شاید سوالم اشتباه باشه نمیدونم
سلام برای ناظر زمان بر خواهد بود اما برای کسی که با این سرعت سفر کنه متوقف یا بسیاربسیار کند خواهد شد .
مثال : شما با پای پیاده و دوستتون با هواپیمای جت مثلا از این جا بخواین دور زمین رو طی کنید !! بنظرتون چقدر زمان برای شما و دوستتون طول میکشه تا دور زمین رو طی کنید ؟ صد درصد دوستتون با سرعت زیادش چند ساعت این فاصله رو خواهد رفت اما برای شما ماه ها یا شاید سال ها طول بکشه با پای پیاده .
یعنی اینکه اگه بخواهیم با سرعت نور از کره زمین به یه منظومه خورشیدی دیگه سفر کنیم اونوقت زمان برای ما متوقف میشه و ما بدون زمان به مقصد میرسیم ؟؟
من منظورم فواصل بزرگ بود در این مورد چی ؟
فعلا که همه چیزطبق نظریات داشنمندان میباشد در این مورد و کسی این سرعت را تجربه نکرده ! اما خود ما هم میتوانیم تا حدی آن را محاسبه کنیم ! اگربر حسب همین مثال بالا حساب کنیم زمان کاملا که متوقف نخواهد شد اما بقدری کند و سفر سریع خواهد بود که فردی اگر با چنین سرعتی در فضا سفر کند متوجه گذر زمان نشده وبجز انواع رنگ وطیف های نوری که از ستارگان فضا ساطع میشود چیزی نمیبیند و در چند ساعت به مقصد میرسد اما برای ما که از ابتدای خروج او از زمین ناظر بوده ایم چند دهه طول کشیده است .
با سرعت نور میتوانیم در ۱ ثانیه چندین بار دور زمین را رفته و برگردیم .
از نظر احتمالات یک به 100 هست
نزدیکترین منظومه خورشیدی به ما هزاران سال نوری با ما فاصله داره
حالا این حیات هوشمند هر چی بخواد باشه پس اگه با بشقاب پرنده یا سفینه ای بخواد پرواز کنه خیلی احمقانه هست که اول حالا فرض بر اینکه با سرعت نور حرکت هم کنه این همه از خانه خودش دور شده و برگشتنش باز مستلزم سوخت و انرژی هست و خیلی مسخره هست فقط واسه چند ثانیه بخواد ظاهر بشن و برن
به نظر من اگر هم چیزی وجود داشته باشد باید در بعدی دیگر باشد که ما نمیبینیم ودر آخر هم باز شاید هم همه این حرفای من نادرست باشد
چقدر این عالم هستی پیچیدست ….. خیلی باهاش حال میکنم که انقدر سخت و مجهول هست
زیاد به مغزت فشار نیار، اولا نزدیک ترین منظومه سیاره دار همون الفا قنطروس که کمتر از 3 سال نوری با ما فاصله داره. ثانیا طبق نظریه نسبیت اگه من با سرعت نور حرکت کنم گذر عمر برای من ثابت می شه، درنتیجه گذر 1000 ساله برات خیل کوتاه می گذره
با نیما جان موافقم و کاملا درست میگن .
برای خودمون متاسفم که هرچی امریکا خواسته داریم روش تفکر میکنیم.
موجودات فضایی کملا تخیلات و افسانه های کشورهای ابرقدرت و خیلی دارن کارمیکنن رو ذهن ما جهان سومی ها تا ذهن ها درگیر خرافات باشه. تمامی این فیلم ها که منتشر شده دروغ محض و هیچ اثباتی نداره.
حالا اگه موجوداتی غیر از ما در هستی بیکران باشه اون من نمیدونم شاید باشه شاید نباشه فعلا که علم ناتوان حالا باید اینده دید چی میشه.
این مشکل اطلاع رسانی عمومی تو همه زمینه ها وجود داره
حتی اگر روزی سفر در زمان، یا چیز های ساده تر مربوط به مکانیک کوانتومی که باعث بحث های فلسفی میشه رو کشف کنن مطمئنا به طور عمومی اطلاع رسانی نمیکنن…
آقای طیبی؟دائی جان ناپلون شدید!!حالا هر چیز رو که نمیشه به سیا ربط داد..البته اگه پنهانکاری هم بشه ایرادی نمیشه گرفت.
ارین عزیز من هیچی به سیا ربط نمیدم.ببین عقل چی میگه.چرا این موجودات فضایی میان جاسوسی روسر کشورهای خاورمیانه پس چرا نمیرن امریکا و اسرائیل؟؟؟؟؟؟؟
البته من به نظرات احترام میزارم و معتقدم هستم اگه موجودات فضایی هم باشن فعلا جز ناشناخته هستن
چندین سال پیش بشقاب پرنده ها دیدن شدن در بوشهر.خلاصه اینکه این خبرها یجاش لنگ میزنه.
موجودات فضایی فقط شایعه بی اساس هستند.این پروژه سیا امریکا
والا بخدا مردم دنیا سرکار گذاشتن
اگر اطلاعات کافی از فضا داشته باشین و به نجوم علاقه مند باشین هیچ وقت این حرف رو نمیزنید دوست من .
خوب دوست عزیز شما خودت باورت میشه؟؟؟؟؟؟؟؟
هاوکینگ گفته هست و من رد نمیکنم ولی این بشقاب پرنده ها و یوفوها هیچ دلیل علمی نداره که موجودات فضایی بودن.ممکن تجهیزات نظامی فوق پیشرفته نیروی هایی ایالات متحده باشه.
شما یک گروه مستند ساز رو در نظر بگیرید که به جنگلی دورافتاده رفته اند و از حیوانات و جانوران آن جنگل بصورتیکه دیده نشوند فیلم میگیرند . (آیا این مستندسازان با اینکه بسیارهوشمند و توانایی استفاده از ابزار را هم دارند میتوانند با آنان حرف بزنند و هیچ راهی برای ارتباط با این موجودات جنگل دارند تا ثابت کنند که قصد آزار به آنان را ندارند ؟ آیا موجودات جنگل که تا بحال انسان دو پا را ندیده اند ، این مستندسازان حکم موجودی عجیب و پیشرفته را برای آنان ندارد ؟
منظورم اینه که موجودات بسیارهوشمندتر از ما خیلی وقته ما رو زیرنظر دارند .
فضانوردی روسی کلیپی رو در یوتیو.ب گذاشته که وجودشون رو کاملا ثابت کرده اما سازمان ناسا بخاطر مواردی که شما فرمودید قصد نداره به این زودی انتشار بده وجودشون رو .
من این حرف رو قبول ندارم که وجودشون ثابت شده است چون این حرف فقط فرضیه یک عده ای کم
ن علمی این حرف م منطقی و عقلی.درضمن ادم نباید زودباورباشه هرچی گفتن باورکنه
اون فیلم روسی هم جدی نگیر چون سیاست های روسیه همش مکر و حیله است