بیگ بنگ: اخترشناسان طبقه جدیدی از ستارگان را کشف کردند که سرشار از عنصر اصلی حیات یعنی «فسفر» هستند. فسفر عنصر مهمی برای حیات بشر است اما وجود این عنصر در کیهان به طرز عجیبی غیرمعمول است. اکنون محققان نوع جدیدی از ستاره را کشف کردند که دارای فسفر بسیار فراوان است و میتواند نشان دهد که زندگی بیگانه رایجتر از آن است که تصور میکردیم.
به گزارش بیگ بنگ به نقل از ایرنا، فسفر یکی از ۶ عنصر شیمیایی بوده که برای حیات روی کره زمین ضروری است – سایر این عناصر عبارتند از کربن، هیدروژن، نیتروژن، اکسیژن و گوگرد. در زیست شناسی، فسفر یک عنصر ساختاری مهم در DNA و RNA است که به انتقال انرژی از طریق سلولها و تنظیم سایر فرایندهای مهم کمک میکند.
اما مساله این است که فسفر در مقایسه با سایر عناصری که برای حیات مهم هستند به نسبت نادر است. مدتها تصور می شد که فسفر بیشتر از نواخترها و ابرنواخترها سرچشمه می گیرد اما این موضوع نشان می دهد که حیات در جهان ممکن است بسیار نادرتر از چیزی باشد که امیدوار هستیم.
یک مطالعۀ جدید نشان میدهد که این موضوع میتواند رایجتر از آن باشد که فکر میکردیم. در این مطالعه اخترشناسان موسسه Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC) و دانشگاهی در اسپانیا ( La Coruña) موفق به کشف طبقه جدیدی از ستاره شدند که مملو از فسفر است.
محققان در این مطالعه دادههای ناشی از «نقشهبرداری آسمانی دیجیتال اسلون» که یک بانک اطلاعاتی از اجرام سماوی است را بررسی کردند و نور فروسرخ که از ستارههای مختلف میآمد، را تجزیه و تحلیل کردند. آنان در این پژوهش متوجه شدند که ۱۵ ستاره جدید حاوی مقادیر زیادی فسفر هستند؛ این کشف طبقه جدیدی از ستارهها را نشان میدهد که پیش از این هرگز شناخته نشده بودند.
موضوع عجیبتر این بود که این ستارهها همچنین مقادیر بالایی از عناصر دیگر مانند منیزیم، سیلیکون، اکسیژن، آلومینیوم و سدیم نیز دارند. پس از تحلیلهای عمیق که در مقاله تازهای در نشریه Nature Communications منتشر شد، پژوهشگران پی بردند که این الگوهای شیمیایی را نمیتوان با درک کنونی ما از برآمدن ستارگان توضیح داد.
“توماس ماسرون” که سرپرست این مطالعه را بر عهده داشت، گفت: «نتایج نشان میدهد که نه تنها با اجرام تازه ای سروکار داریم، بلکه کشف آنها راهی را برای کاوش در ساز و کارهای فیزیکی و واکنشهای هسته ای که در درون ستاره ها رخ می دهند، میگشاید.» اکنون اخترشناسان امیدوار هستند که درک بهتر از این اجرام بتواند منجر به فهم فسفر و نقش آن بعنوان جزو اصلی حیات شود.
سایت علمی بیگ بنگ / منابع بیشتر: astrobiology.com , phys.org
لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=94537
مگر خود سیارات از انفجار اولیه ستارگان بوجود نیامده اند ! خوب جای تعجبی ندارد که همان گردو غبار ستاره بعد از سرد شدن سیارات بذر حیات را هم در سیاره هایی که در جایی مطلوب قرار گرفتند پخش کرده باشد . زندگی موجودات تک سلولی هم از همین ذرات گرد و غبار ستارگان که به سیارات رسیده شروع شده و چه در دریاها و خشکی رشد و نمو پیدا کرده . برای مثال گردوغباری که بر روی محیطی حتی سنگی اما در منطقه ای مرطوب و قابل رشد ریخته شده طی میلیون ها سال توانسته از تک سلولی به موجودی بسته به نوع تکثیرش به حیوانانی در خشکی تبدیل شود و این تصور که همه چیز از اب دریاها شروع شده اشتباست . بذز حیات یا همان گردو غبار ستارگان میتواند به صورت تصادفی در کل یک سیاره چه در اب و چه در خشکی پخش شود و در صورت محیطی امن به گونه ای از موجودات پیشرفت پیدا کند .
پس میتوان نتیجه گرفت که در بسیاری از سیارات که در منطقه ای امن از ستاره شان هستند هر نوع زندگی هوشمند یا موجودات دارای غریزه نیاز به زندگی و تکامل وجود داشته باشد و چیز بسیار عجیبی نیست چراکه دانه یا هسته ای ناچیز نیم گرمی میتواند به درختی تنومند با چند تن وزن طی چند سال تبدیل شود فقط بخاطر همان نور ستاره که به مانند بیگ بنگ گردوغبارش پس از انفجار سیارات را بوجود اورده است بعد زندگی را به انواع مختلفی تکامل داده است .
بنظرم زندگی و تکامل از همین ستارگان شروع شده .
مسئله ای که مقاله مطرح میکند در این مورد است که مطابق مطالعات اخترشناسی گذشته بوجود آمدن عناصر سنگین مانند فسفر سیلیکون منیزیم که برای بوجود آمدن حیات ضروری میباشند در انفجار ابرنواختری بوده ولی حال در این مطالعه جدید نوع جدیدی از ستاره ها یافت شده اند که در طول عمر این ستارگان این عناصر سنگین شکل گرفته اند و این نشان میدهد عناصر مورد نیاز حیات در جاهای بیشتری از کیهان بوجود می آیند و به نظر میرسد حیات معمول تر از آنچه در گذشته پیش بینی میشد باشد