سفر به مریخ از ۸ ماه به ۳۹ روز میرسد!
بیگ بنگ: ایستگاه فضایی جدید چین در حالی توسط سیستم پیشران یونی تأمین انرژی میشود که این فناوری با قدمت چند دههای میتواند زمان سفر به مریخ را از ۸ ماه به ۳۹ روز کاهش دهد.
به گزارش بیگ بنگ به نقل از ایسنا، اولین ماژول ایستگاه فضایی آینده چین موسوم به “تیانگونگ”(Tiangong) به سیستم پیشران یونی مجهز خواهد شد که به میزان زیادی بهرهوری انرژی را بهبود میبخشد و میتواند زمان سفر به مریخ را به شکل چشمگیری کاهش دهد.
چنین پیشرانههایی از دهه ۱۹۷۰ مورد استفاده قرار گرفتهاند. با این حال، ماژول اصلی “تیانگونگ” قرار است به اولین سفینه فضایی سرنشیندار تبدیل شود که توسط پیشرانههای یونی تامین انرژی میشود. چین خطر بزرگی روی پیشرانههای یونی کرده است و قصد دارد آنها را در مقیاس بسیار بیشتری برای ماموریتهای خود در فضای عمیق توسعه دهد.
ماژول اصلی ایستگاه فضایی “تیانهه”(Tianhe) که اگر همه چیز طبق برنامهریزی پیش رود، اواخر ماه جاری از اولین فضانوردان خود استقبال خواهد کرد، توسط چهار پیشران یونی تامین نیرو میشود که از نیروی الکتریسیته برای شتاب دادن یونها به عنوان یک نوع پیشران استفاده میکند.
پیشرانههای یونی در مقایسه با پیشرانههای شیمیایی که ایستگاه فضایی بینالمللی از آن استفاده میکند، بسیار کارآمدتر هستند. طبق اعلام آکادمی علوم چین، پیشرانههای ایستگاه فضایی برای نگه داشتن آن به مدت یک سال به چهار تن سوخت موشک احتیاج دارند، در حالی که پیشرانههای یونی برای انجام کاری مشابه فقط به ۴۰۰ کیلوگرم سوخت نیاز دارند.
انسان چه زمانی در مریخ ساکن میشود؟
فناوری موشکی امروزی، خدمه را با سفینهای به فضا میبرد که به اندازه کافی بزرگ است و میتواند سوخت و سایر تجهیزات مورد نیاز را طی بیش از هشت ماه به مریخ ببرد. با این حال، طبق محاسبات محققان، یک سفینه فضایی با پیشرانههای یونی با قدرت ۲۰۰ مگاوات ممکن است مدت زمان این سفر را به ۳۹ روز کاهش دهد و به ماموریتها اجازه میدهد تا سفینههای کوچکتر را به کار گیرند یا تجهیزات بیشتری را حمل کنند.
اغلب پیشرانههای یونی کنونی مستقر در فضا که عمدتا در ماهوارهها استفاده شدهاند، تقریباً ۱ کیلووات نیرو تولید میکنند، اما هدف چین بسیار بلندپروازانهتر است. اما پیشرانههای یونی چگونه کار میکنند؟ یک پیشران یونی با شتاب بخشیدن به یونها با استفاده از الکتریسیته، رانش ایجاد میکند. این پیشران با حذف برخی الکترونها از اتمها، یک گاز خنثی را یونیزه میکند و ابری از یونهای مثبت ایجاد میکند. پیشران یونی هنگام روشن شدن، بخارهای آبی رنگی را ایجاد میکند که در اثر ذرات فوق العاده داغ و دارای بار الکتریکی که با سرعت بیش از ۳۰ برابر سرعت صوت از موتور خارج میشوند، ایجاد میشود.
البته نکته منفی این پیشرانها آن است که این ذرات باردار میتوانند اجزای موتور را تخریب کنند، طول عمر ماهواره را کاهش دهند و احتمالاً فضانوردان را در معرض خطر قرار دهند. علاوه بر این، رانش ایجاد شده توسط آنها معمولاً نسبتاً کم است. با این حال، آکادمی علوم چین میگوید آنها راهی برای کارایی عملکرد کارآمد آن پیدا کردهاند.
دانشمندان چینی این پیشرانها را تحت آزمایشات دقیق قرار میدهند تا مطمئن شوند موتورها میتوانند در برابر صدمات ناشی از ذرات مقاومت کنند. آنها با قرار دادن یک میدان مغناطیسی بر روی دیواره داخلی موتور برای دفع ذرات آسیبرسان توانستند از موتور در برابر فرسایش محافظت کنند. آنها همچنین یک ماده سرامیکی منحصر به فرد ساختهاند که برای مقاومت در برابر گرما یا تابش شدید برای مدت زمان طولانی طراحی شده است.
گزارش شده است که پیشران یون ساخته شده توسط محققان چینی بیش از ۱۱ ماه بدون مشکل و بدون وقفه کار کرده است. با بلندپروازانهتر شدن برنامههای فضایی در سراسر جهان، جالب خواهد بود که ببینیم آیا میتوان از این پیشرانهای یونی برای سفرهای فضایی استفاده کرد؟
این فرضیاتی که مطرح در چین مطرح میشه جزئی از مسائل و راه کارهایی است که چندین سال پیش ناسا روی اونا کار کرده، زمانی که روسیه و آمریکا در حال مطالعه فضا و امکان سفر به مریخ بودن چین کجا بود؟
چین یه کشور در حال توسعه و جهان دوم بوده و با اینکه اساتید بزرگی در سراسر جهان و در اکثر رشته داره ولی توی خود چین پتانسیل بالایی برای رسیدن به یک کشور پیشرفته بعلت جمعیت بالا نیست و همینطور افراد مبتکر در خود چین کار نمیکنن نمونه اش استاد یی گویی در دانشگاه استنفورد که یکی از افراد مطرح در حوزه ی باتری است و اساتید تراز بالای چینی که با این استاد بزرگ در آمریکا در حال تحقیق در حوزه انرژی هستند و همینطور دانشگاه mit ، برای این افراد پیشرفت علم مهمه
تنها کشور بد بختی هستیم که از دکل چین میرین بالا میگیماز امریکا پیشرفته ترع ولی خودمون نمی تونیم یه ماشین بسازیم ایقدر چین چین میکنید بهش بگید خودروسازی بهتون یاد بده
آمریکا هم داره بر روی یک پیشران پلاسما کار میکنه که از پیشران یونی خیلی بهتره زمانی که نمی دانید زود قضاوت نکنید
ای دم چین گرم این امریکا رو زایه کرد چون امریکا فکر میکنه فقط خودشون میتونن برن مریخ درود بر چین
ضایع عزیزم
و ما همچنان اندر خم طراحی بدنه واسه فرو کردن موتور پراید داخلش و قالب کردن ب مردم، دیگه از تعارف گذشته رک بگم عقب افتادیم دیگه هم نمیتونیم برسیم این چیزایی که چین و امریکا میسازن حالا حالا باید بشینیم و غرق تحقیق بشیم تا بفهمیم چی هست چ برسه به ساخت و تولیدش
تا ده سال آینده همه ی انسان های برده ی چینیها خواهند شد.
خنده داره چی داریم میگیم؟عوض اینکه برای پیشرفت کشورمون یکم فکر کنیم و براش مفید باشیم همش تو فکر خراب کردن وجهه کشورمون هستیم.
واقعا به کشورم افتخار میکنم ..ما تظاهر بلد نیستیم ..اما کشور با هوش پروری هستیم..
جهان فهمیده، امیدوارم ما هم بفهمیم که چین فقط موبایل GLX و جنس فیک و کپی درجه چندم نیست. چین بزودی جایگاه اول اقتصاد و تکنولوژی جهان رو تصاحب میکنه. و این اصلا خوشحال کننده نیست.
چین همیشه چراغ خاموش پیش رفته
همین سیستم موقعیت یاب گوشیت مال همون امریکاست که رایگان داری ازش استفاده میکنی و الا سیستم گلوناس واسه روسیه هم موقیعت یابه ولی واسه خودشونه فقط یکم عمیقتر نگاه کنیم
جونززززز دمشون گرمممم
مناسفیم بر ناسا با این همه سابقه اخه چینیهای بدجنس پیشتازند وقافله را در همه عرصه ها از امریکاه بردند
ما وقتی وارده عصر جدید باشیم …خیلی پیشرفت ایران سریع میشه ..چون به نسبت نخبه های ایرانی همه جای دنیا هستن ..
صد درصد اینگونه نیست و یک قرن دیگه طول میکشه .
تو عصر جدید دقیقا چه خبره که ما قراره پیشرفت کنیم ؟ چرا تو همین عصر نکردیم؟ بعد جناب نخبه های ایرانی در سرتاسر دنیا چه ربطی به ایران دارن؟ الان یه نخبه ایرانی که تو اروپاست دیگه اروپای هست تو امریکا شهروند امریکا هست ما زمانی پیشرفت میکنیم که که اول حقیقتو با چشمی باز قبول کنیم بعد با …. تنگ عمل کنیم ( میدونم از ممیزی رد نمیشه این متن اما نوشتنش لازم بود)
اخه ناسا چی داره ازخودش جزء چندتا دانشمندازکشورهای دیگه که دورهم جمع کرده که براش کاربکنند. ولی چین همه دانشمندانش ازخودکشور چین هست. همین الان هم چین گوی سبقت رو از امریکا ربوده. برات متأسفم غضنفر
چین با سرعت قابل توجه ای داره پیش میره.
به نظر میاد در بعضی از تکنولوژی ها از مرحله کپی و تقلید گذشته و داره به سمت نواوری حرکت میکنه
فراموش کردی چین هنوزم داره تقلید میکنه مگه در قدیم نگفتن تو داستاناشون ارابه ای که ۴ تا چرخ دارد.
الان اون ماشینه و الان مگه نمیگن ی موقع بشه ماشین هامون قدیمی بشه و با فضا نورد درحال عبور از آسمان باشیم همینطور ک در کارتون ها میبینیم .اول ساخته ذهن کسی دیگه است و بقیه از اون ساخته تقلید میکنن و فکرو عقلشونو بکار میندازن و غیر ممکن یا ی افسانه رو ب واقعیت تبدیل میکنن.