سه ایرانی در بین صد کاندید سفر بی بازگشت به مریخ
بیگ بنگ: با محدودتر شدن فهرست داوطلبان سفر بیبازگشت به سیاره سرخ، سه ایرانی در جمع 100 نفر برگزیده نهایی پروژه «مارس وان» آماده میشوند تا بخت خود را برای قرار گرفتن در جمع چهار فضانورد فاتح مریخ امتحان کنند.
به گزارش BBC، پروژه غیر انتفاعی مارس وان از سال ۲۰۱۱ با هدف مسکونی کردن مریخ آغاز شده است. برای انتخاب ساکنان آینده مریخ، بیش از نیم میلیون نفر ثبت نام کردند که در پایان سومین مرحله انتخابی، دیروز نام صد نفر از کشورهای مختلف دنیا اعلام شد. باس لنسدورپ مدیر عامل و از بانیان پروژه مارس وان گفت کاهش قابل توجه تعداد داوطلبان برای یافتن افراد مناسب برای سفر به مریخ ضروری بوده است: “این مریخی های مشتاق به جهانیان امکان میدهند نظری کوتاه به کاشفان دنیای مدرن بیندازند.”
برای انتخاب این افراد، دکتر نوربرت کرافت مسئول پزشکی مارس وان با داوطلبان از طریق اینترنت مصاحبه کرده و آگاهی آنها از خطرات پیشِ رو، روحیه جمعی و انگیزه آنان ارزیابی کرده است. افراد منتخب هر کدام در ویدئویی کوتاه به معرفی خود و انگیزههایشان پرداختهاند. به گفته دکتر کرافت، تعداد داوطلبان قوی زیاد بوده و این کار انتخاب را “بسیار مشکل” کرده بوده است.
در بین این صد نفر سعید قندهاری، ایرانی مهاجر که در اوکلند نیوزیلند زندگی میکند تنها کسی است که از نیوزیلند در بین صد نفر قرار گرفته است. بجز آقای قندهاری دو ایرانی دیگر هم که ساکن ایران هستند، الهه نوری و صادق مدرسی، در بین صد نفر پایانی هستند. از بین این صد نفر در مرحله بعد ۴۰ نفر و در نهایت ۲۴ نفر برای سفر نهایی به مریخ انتخاب خواهند شد. از سال ۲۰۲۵ هر دو سال یکبار یک گروه چهار نفره به مریخ اعزام خواهند شد. بر طبق برنامهای که پروژه مارس وان اعلام کرده، آموزش و تمرین این فضانوردان امسال آغاز خواهد شد و تا سال ۲۰۲۴ طول خواهد کشید. اولین مسافران این پروژه در سال ۲۰۲۵ به مریخ خواهند رسید.
سعید قندهاری که ۳۴ سال دارد، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی بوده و به گفته خودش، سابقه ده سال کار در مجلس ایران دارد. او مدرک کارشناسی ارشد فیزیک از ایران و کارشناسی ارشد روابط بین الملل و حقوق بشر از نیوزیلند دارد. آقای قندهاری که خود را “آچار فرانسه” می خواند می گوید که در زمینه کشاورزی، شکار، تعمیرات فنی، نجوم و اخترشناسی تجربه و علاقه دارد و کار حجامت هم انجام می دهد. او در حال حاضر کارشناس فنی وزارت توسعه اجتماعی نیوزیلند است و در زمینه فراوری گوشت و تحویل آن به رستورانها و مغازه ها هم فعالیت می کند.
الهه نوری ۲۱ سال دارد و دانشجوی معماری است خود را به طراحی و دکوراسیون علاقمند می داند. او مشارکت در این پروژه را “آرزو” و “هدف مهم” می داند که به “جهشی” بزرگ در تاریخ بشر منجر خواهد شد. الهه به نجوم و اخترشناسی علاقمند است و سازدهنی می نوازد. او از ۱۶ سالگی به کیهانشناسی علاقمند شده و در آن دریافته که از کائنات چیز زیادی نمی داند بنابراین شروع به مطالعه و تحقیق در این زمینه کرده است.
صادق مدرسی که ۳۰ سال دارد در زیست شناسی تحصیل کرده و به طور حرفه ای تنیس روی میز بازی می کند. آقای مدرسی معتقد است که هر کس باید علائق خود را دنبال کند و انسان قدرت خود را به عنوان موجودی که می تواند به اهداف متعالی دست پیدا کند نشان داده است.سفر بی بازگشت پروژه مارس وان در سال ۲۰۱۱ با این هدف آغاز شد که استراتژی مسکونی کردن مریخ در سال ۲۰۱۵ تدوین شود.
افراد منتخب در گروههای چهار نفره به مریخ اعزام می شوند و هر دو سال چهار نفر دیگر به جمع آنها اضافه می شود تا جامعه انسانهای مریخ نشین بتدریج شکل بگیرد. این مهاجران امکان بازگشت به زمین را ندارند و باید آماده باشند که تمام عمر خود را در مریخ سکونت کنند. افراد منتخب هشت سال تعلیم خواهند دید و هر دو سال چند ماه در انزوای کامل از دنیا قرار داده می شوند تا شرایطی مشابه آنچه اتفاق خواهد افتاد را تجربه کنند. دو مریخنورد اقامتگاه فضانوردان را پیش از اعزام آنها به مریخ آماده خواهند کرد. سپس گروه اول فضانوردان علاوه بر کارهای تحقیقاتی، اقامتگاه و شرایط را برای گروه دوم آماده خواهند کرد.
مریخ ۲۳۰ میلیون کیلومتر با زمین فاصله دارد و سفر به آن هفت تا هشت ماه طول می کشد (بسته به موقعیت دو سیاره). فضانوردان این مدت را در فضایی بسیار تنگ (بسیار کوچکتر از اقامتگاهشان در مریخ) می گذرانند. از دوش گرفتن خبری نخواهد بود و استحمام با حوله خیس است. غذا هم کنسروی یا منجمد خواهد بود. مسافران مریخ برای جلوگیری از تحلیل عضلات باید روزی سه ساعت نرمش کنند و در صورتی که با طوفان خورشیدی مواجه شوند، باید تا چند روز را در محفظهای حتی کوچکتر در قسمت بیشتر حفاظت شده سفینه بگذرانند.
با تشکر…
ب نظرم هر حرفی قبل رفتن زدن همش پوچه چون شاید 6 ماه یا 1 سال اول جالب باشه ولی بعدش خیلی سخته
باید گشنه باشی تا بفهمی گشنگی ینی چی وگرنه با شیکم سیر همه همه چیرو تحمل میکنن
با این وجود پس نتیجه میگیریم اصلا کار عاقلانه ای نیست.اما مطمئنم ناسا که خودشون مغز متفکر و استاد اینجور حرکات هستند از این خطرات خبر دارند و کاملا اگاه هستند در این صورت اگه باز هم بخواد یه همچین سفری رو به انجام برسونه اونوقت دیگه معلومه یه کاسه ای زیر نیم کاسشون هست و دنبال یه اهداف خاصی هستند.راستشو بخواین ناسا پرونده های محرمانه زیادی در این موارد داره امیدوارم این یکی هم تبدیل به یکی از اون پرونده ها نشه و قضیه اپولو فلانو بمانو اینا دوباره به شکل جدیدی تکرار نشه.
اگر هم چنین سفری اتفاق بیوفته با تکلوژی که ما فعلا داریم.چیزی به جزء مرگ تدریجی اونجا نیست اونم با اون شرایطی که براشون مهیا کردن میشه گفت 95% ریسک خالص هست همچین حرکتی.اگه هم پاشون برسه اونجا گمونم در عرض یک سال دست به خودکشی بزنن.فکرنکنم گام بزرگ بشریت و علم رو بشه اینطوری برداشت.یا شاید هم به قول دوستمون تا اون موقع معجزه ای اتفاق بیوفته یا شاید هم تکلوژی قوی رو در اختیار دارن ولی رو نمیکنن یا شاید هم هدفشون از رفتن به مریخ چیز دیگری هستو اینا همش فیلمه خدا عالمه.
جو مریخ 1 درصد جو زمین. واسه. نشستن رو سطح مریخ با یک فضاپیمای عظیم با چهار سرنشین فقط یکی از مهمترین چالشاشونه. ناسا به منظور نشاند کریاسیتی روی سطح مریخ که وزنی درحدود 1 تن داشت، مجبور به طراحی تونل های هوایی جدید شد. گمون در اوزان نزدیک به 80 تن نیاز به شاتل بوده که نشوندش روی مریخ نیاز به زیر ساخت در مریخ داره.
نبود جو و میدان مغناطیسی سبب می شه که در کمتر از چند سال مارس نشینان با مشکل بزرگ پرتوهای کیهانی و بادهای باردار خورشیدی روبرو خواهند بود که اونارو به سمت بیماریهای پوستی و سرطان پیش خواهد برد.
تا حدودی دور از ذهنه. اما این انزوانیست که اونارو نابود می کنه. بلکه تکنولوژی به جایی نرسیده که بتونه شرایط این سفر پر مخاطره رو به همراه بیاره. هستند کسانی که از سفرهای بدون بازگشت نمی ترسند و عاشق دریافت و فهم علوم نوین بوده و به خاطر علم حاضرند دست به هر کاری بزنند. والری پلیاکف پزشک روسی مدت نزدیک به دو سال را به تنهایی در ایستگاه میر ثبت کرده است.
رفیق اینا همه حرفه اون پزشکی که شما گفتی هم میدونسته یه روزی برمیگرده یعنی ترسی نداشته ولی شما بدونی مطعمنی میری تو تنهایی میمیری اینجا میگی تحمل میکنم ولی اوضاع فرق میکنه اونجا.. مثل اینکه هر کسی یا شما وقتی سیر هستی میگی از فردا رژیم میگیرم و تحمل میکنم غذا نمیخورم ولی وقتی گشنت میشه همه چی میریزه بهم
ولی با بقیه کامنتتون موافقم
تصور شما از تکنولوژی چیست؟
تکنولوژی ناسا هم اکنون 83 برابر تکنولوژی کل جهان است. به تعداد پزشکان کشور ایران، پزشک و افراد متخصص مشغول آزمایشات و کار در این مرکز میباشند.
ساده لوح نباش. آیا ناسا یا هر سازمان کوفتی دیگه هزاران میلیاردها دلار صرف آزمایشات علمی و ساخت ابزارآالات بسیار پیشرفته کنه بعد بیاد همه ی یافته ها و اطلاعات خودشو دو دستی در اختیار بشر بزاره؟؟؟
مثلا خود تو بیای کلی درس بخونی و نمره های خوب بگیری بعد در آخر کارنامه تو با من که فقط با خودم بازی کردم و حتی یه ورق هم نخوندم عوض کنی. آیا عقلت قبول میکنه؟
نمیخواستم نظر بنویسم ولی دلم به حال خودمون و ساده بودنمون سوخت. گفتم شاید استفاده کنی. همین
متاسفانه با کمی تحقیق میشه متوجه شد که این پروژه جز یک دروغ بزرگ و بازی با احساسات داوطلبان چیز دیگری نیست!
مگر اینکه در طول این مدت چیزی شبیه به معجزه دانش بشری اتفاق بیفته که این کار با این حساسیت و دقت ممکن بشه
خب اگه این سفر انجام بشه خدا بهشون رحم کنه گمون نکنم چیزی بنام زندگی روزمره اونجا باشه خدا کنه اعصاب روانشون سالم بمونه وگرنه همه چی معکوس میشه.
آیا هزینه پرداخته اند مسافران ؟ یا ناسا ی پولی هم میده به اینها
فک کن پولی میده، می خوای سبک سنگین کنی ببینی ارزش رفتن داره یا نه؟
حالا پولم بده، تو مریخ چجوری میخوان خرج کنن؟
پروژه مازس وان یک پروژه تبلیغاتی تلویزیونی یا بهتر بگیم یک شو تلویزیونیه . ناسا با همه امکانات مالی و تکنولوژی با همه دانشمندان نخبه تا 15 سال دیگه فرستادن انسان به مریخ را به تعویق انداخته و مارس وان میخواد با شش میلیارد دلار یعنی یک سوم مخارج ارسال کنجکاوی چهار نفر را به مریخ بفرسته .یک سوال مهم اینه که اگر ان دو مریخ نورد جای مناسبی را پیدا کنند قراره اسکلت اقامتگاه مسافران را آماده کنند . آیا مارس وان چه تظمینی میده که 4 مسافر دقیقا در محل اسکان فرود بیان . اگر 30 کیلومتر دور تر فرود بیان . همه خواهند مرد . تازه تکمیل محل سکونت باید در بدو ورود انجام بشه . آیا مسافران خسته از شش ماه مسافرت در یک جای تنگ توان اینرا دارند که سریع خانه های خودشونو تکمیل و از شر پرتوخورشید در امان باشند .؟ تمام اطلاعات مربوط به مریخ در دست ناساست که با این اطلاعات مثل یک اطلاعات فوق سری برخورد میشه . ناسا خق داره چون تمام مخارج را دولت امریکا میپردازه و دوست ندارند کشورهای دیگه مفتی استفاده کنند . پس مارس وان خیلی از اطلاعات را در اختیار نداره …… پس چنین سفری وجود نخواهد داشت ..
در این مطلب می توانید نظرات کارشناسان مخالف و موافق پروژه ی مارس وان را بخوانید.
سلام
آیا ناسا عضو گیری جدیدی در برنامه خودش داره در این صورت عضو شدن به چه نحوی هست ؟
با درود، این عضوگیری مربوط به پروژه ی مارس وان بود و ثبت نام در آن به اتمام رسیده است.
آخرش نفر سوم صادق مدرسیه یا سعید مدرسی؟؟
صادق مدرسی درست است، اصلاح شد