صدای بیگ بنگ را بشنوید!

Big Bang
فیزیکدانان بر‌این باورند در ابتدای شکل‌گیری جهان،‌ صدایی نافذ همه‌جا را در‌بر گرفته است و اکنون گروهی از این فیزیکدانان این صدا را شبیه‌سازی کرده اند.

بر‌اساس گزارش دیسکاوری، جان کرامر فیزیکدان دانشگاه واشنگتن است که نه‌تنها شواهدی از صدای ایجاد شده درهنگام وقوع بیگ‌بنگ، مهبانگ یا انفجار بزرگ را به‌دست آورده،‌ بلکه این صدای آرام و عمیق که درهنگام شکل‌گیری جهان هستی ایجاد شده را شبیه‌سازی کرده است.

پس از وقوع بیگ‌بنگ، نظریه‌ای که گروهی از فیزیکدانان آن را پدیده‌ آغازگر جهان هستی می‌دانند، جهان به اندازه‌ای سریع منبسط شد که ماده خود صدایی بسیار بم از خود ایجاد کرده و امواج صوتی دچار کشیدگی و پیچیدگی شدند. به گفته کرامر با بسط جهان امواج صوتی درمیان رسانا‌یی متراکم منتشر شد،‌از این رو ابرکره جهان مانند یک ناقوس صدایی از خود ایجاد کرد.

این تاثیر مشابه صدایی است که در حین وقوع یک زلزله ۹ ریشتری از زمین ایجاد می‌شود،‌با این تفاوت که کل جهان را در بر می‌گیرد. این صدا مدت‌ها است که از بین رفته‌است،‌ اما ردپاهایی از خود برروی پس‌زمینه ریزامواج کیهانی،‌بازتابی حرارتی انرژی که در زمان بیگ‌بنگ آزاد شده، به‌جا گذاشته است.

پس‌زمینه ریزامواج کیهانی جهان

درسال ۲۰۰۳، کاوشگر ریزامواج ناهمسان ویلکینسون ناسا یا WMAP تصویری دقیق از پس‌زمینه ریزامواج کیهانی جهان در اختیار دانشمندان قرار داد و کرامر براین باور است می‌توان این اطلاعات حرارتی را به طول‌موج‌های صوتی تعمیم داد. به بیانی دیگر پس‌زمینه ریزامواج کیهانی جهان نوعی صفحه برای ضبط صدای بیگ‌بنگ بوده‌است.
planck-cosmic-microwave-background-130321
کرامر بعد‌ها با تبدیل داده‌های WMAP به صدا با استفاده از یک نرم‌افزار کامپیوتری توانست صدایی را ایجاد کند که بسیار بم، ساده و خشن است. اطلاعات جدیدی که از تلسکوپ پلانک به دست آمده به کرامر امکان داد تا این صوت شبیه سازی شده‌ را دقیق‌تر ساخته و منتشر کند. البته صدای اصلی بسیار بم است و برای اینکه بتوان آن را شنید،‌کرامر فرکانس آن را ۱۰۰ سپتیلیون بار (سپتیلیون عدد ۱۰ به توان ۴۲ است) ارتقا داده تا بتواند آن را در محدود قابل شنوایی گوش انسان قرار دهد.

برای دانلود و شنیدن صدای بیگ‌بنگ اینجا کلیک کنید.

همشهری آنلاین
Read More : http://faculty.washington.edu/jcramer/BBSound_2013.html

لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=1871

(۴۴ نفر , میانگین : ۲,۷۷ از ۵)
اشتراک گذاری

۴ دیدگاه

  1. یک سیگنال صوتی یا تک فرکانس است یا ترکیبی از چند موج با فرکانسهای مختلف با دامنه‌های مختلف است.
    حال اگر فرکانس یک موج را تغییر دهیم در واقع صوت دیگری بوجود آورده‌ایم.

  2. جناب آقای محمد.

    اگه به تعاریف معمول بسنده کنیم، ایراد شما منطقی به نظر میرسه

    اما توجه شما رو به این مثال ها جلب میکنم.

    ۱- صدا مطمئنا در هوا پخش میشه.

    ۲- در آب چطور؟ میشه گفت که در سنگ هم همینطوره همچنین در هر جسمی این امکان وجود داره.

    حالا اگه تصور کنی که در فضای خارج جو زمینی، و یه دسته از پروتوهای خورشیدی درست مثل اون فیلم شگفت انگیزان داره به سمتت میاد، آیا وقتی در اون ها قرار میگیری هیچ صدایی نمیشنوی؟ بعیده که صدا نباشه، چون اونها هم ویژگی مادی دارند و در اصل موادی هستند که با سرعت بالا از خورشید به بیرون پرتاب شدن.

    خوب، حالا تصور کن در زمان انفجار بزرگ، جرمی نقطه ای و بینهایت منفجر شده

    امواجی ضربه ای و متشکل از انرژی های سرسام اور بالا و ذراتی که احتمالا تازه تشکیل شدن، وجود دارن که به سرعت در حال درو شدن از هم هستند.

    حالا اگه فردی استثنایی با گوشی همینگونه باشه، صدایی دهشتناک رو باید تجربه کنه.

    امیدوارم این مثال گویا باشه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.