عکسی از یک کهکشان مارپیچی غیرعادی
بیگ بنگ: کهکشان NGC 6753 یک مارپیچ رنگی در این عکس خارق العاده است که توسط تلسکوپ فضایی هابل گرفته شده – انفجار آبی رنگ در سرتاسر بازوهای مارپیچ مناطقی مملو از ستارگان جوان درخشان در نور فرابنفش را نشان می دهد، درحالیکه مناطق قرمزتر مملو از ستارگان قدیمی تر هستند.

به گزارش بیگ بنگ، NGC 6753 (که LEDA 62870 و ESO 184-22 نیز نامیده می شود) یک کهکشان مارپیچی است که در فاصله تقریبی 148 میلیون سال نوری از سیاره زمین واقع شده است. این کهکشان که در 5 جولای سال 1836 توسط ستاره شناس “جان هرشل” کشف شد در صورت فلکی طاووس قرار دارد. در می سال 2000، ابرنواختر نوع Ia به نام SN 2000cj در این کهکشان رویت شد.
این کهکشان بخاطر «هاله» کهکشانی اش نیز قابل توجه است – یک منطقه عظیم و قابل رویت از گاز داغ که کهکشان را احاطه کرده و یک شکل کروی را تشکیل داده است. هاله های کهکشانی به حدی داغ هستند که با انتشار پرتو ایکس تشخیص داده می شوند. از آنجایی که این هاله ها خیلی باریکند، شناسایی آنها خیلی سخت و دشوار است.
در سال 2013، ستاره شناسان این کهکشان را به عنوان یکی از دو کهکشان مارپیچی معرفی کردند که برای رصدِ هاله هایش به اندازۀ کافی حجیم و نزدیک هستند. عکس جدید NGC 6753 در واقع از عکس های جداگانۀ است که در طیف فرابنفش و مادون قرمزِ با دوربین میدان گسترده و سیاره ای شماره 2 هابل(WFPC2) ثبت شده است. دو فیلتر (F300W و F814W) برای نمونه برداری از طول موج های مختلف به کار رفتند. رنگِ عکس ناشی از کاربرد رنگ های مختلف برای هر عکس تک رنگ با یک فیلتر جداگانه است.
ترجمه: سحر الله وردی/ سایت علمی بیگ بنگ
منبع: sci-news.com
با سلام
به جرات ميشه گفت بهترين سايت در زمينه اخبار نجوم و اختر فيزيك هستيد.واقعا خسته نباشيد.
با همين فرمون بريد جلو،كارتون عاليه
با درود خدمت شما و سپاس فراوان
سایتتون خیلی خیلی عالیه واقعاً جای تشکر و قدر دانی هست.
خوشحالم که تعدادی از هم وطنان هستند که علم رو به خرافات ترجیح دادند و خردمندانه عمل میکنند.
با سپاس فراوان از شما مدیران سایت بیگ بنگ