فضاپیمای جونو هر لحظه به مشتری نزدیک تر می شود!
بیگ بنگ: تا ساعاتی دیگر یکی از بزرگترین رویدادهای فضایی سال 2016 رخ خواهد داد و فضاپیمای بدون سرنشین جونو ناسا به سفر پنج ساله خود پایان داده و ماموریت مطالعه دقیق سیاره مشتری را آغاز می کند. عمليات ورود جونو به مدار مشتري به صورت مستقيم از تلويزيون ناسا پخش خواهد شد و علاقمندان ميتوانند يكي از تاريخيترين رخدادهاي فضايي را از اين طریق مشاهده كنند.
پیش بینی می شود که این کاوشگر تا ساعاتی دیگر توسط گرانشی مشتری تسخیر و در مدار مورد نظر قرار گیرد. ميدان گرانشي عظيم مشتري سرعت فضاپيما را به بيش از 241 هزار كيلومتر بر ساعت خواهد رساند و به اين شكل جونو به يكي از پرسرعتترين دستسازههاي بشر تبديل خواهد شد. پس از رسيدن به سرعت حداكثري 266 هزار كيلومتر بر ساعت، سرعتي كه به كمك آن ميتوان در عرض 9 دقيقه يكبار به دور زمين چرخيد، جونو به واسطه روشن كردن موتورهايش از سرعت خود خواهدكاست، و اين بخش خطرناك عمليات است.
وزن اين فضاپيما 1600 كيلوگرم است و با سرعتي 215 برابر سرعت صوت در فضا حركت خواهد كرد. براي كاهش اين سرعت موتورها براي 35 دقيقه روشن خواهند شد. در صورتي كه همه چيز براساس برنامه پيش رود، اين مانور پرخطر جونو را در مدار مشتري قرار خواهد داد، جايي كه براي 18 ماه آينده به خانه اين فضاپيما تبديل خواهد شد تا جونو بتواند نگاهي دقيقتر از هميشه به ميدان گرانشي و مغناطيسي سياره مشتري بياندازد.

چنانچه انفجار موتور کاوشگر طبق برنامه پیش بینی شده و در زمان مناسب صورت نگیرد، حدود 1.1 میلیارد دلار هزینه این کاوشگر به باد خواهد رفت و این کاوشگر از كنار سياره مشتري به اعماق فضا پرتاب خواهد شد و هيچ شانسي براي بازگرداندن آن وجود نخواهدداشت. جونو اطلاعات لازم را از طریق آنتن های کاوشگر به زمین مخابره می کند. با فرض اینکه همه چیز منظم و طبق برنامه ریزی پیش رود، ماموریت اصلی جونو کشف اسرار سیاره ی مشتری است، این سیاره دارای عجیب ترین شفق قطبی در تمام منظومه شمسی است که چندین برابر درخشان تر از شفق قطبی زمین است.
محققان اطلاعات بسیار اندکی درباره سیاره مشتری دارند. مشتری بزرگترین و مرموزترین سیاره منظومه شمسی است و با چشم غیرمسلح نیز در آسمان دیده می شود، با وجود این هنوز معلوم نیست که آیا در زیر اتمسفر طوفانی و پر از گاز این سیاره، یک هسته جامد وجود دارد یا تمام سیاره از گاز تشکیل شده است. همچنین منشاء میدان مغناطیسی بسیار شدید این سیاره مشخص نیست. قرار است این فضاپیما پس از اتمام ماموریت خود، به جو مشتری وارد شود تا در اثر حرارت ایجاد شده از بین برود و احتمال برخورد آن با اقمار مشتری، منتفی شود.
سایت علمی بیگ بنگ / منابع: NASA , space.com
الان امارات متحده عربی ام داره کاوشگر میفرسته فضا اونوقت ایرانیا به فکر اینن که ماهرو کی میبینن عیدو اعلام کنن
چه ربطی داره؟
اون با موشک های ژاپن ماهواره و کاوشگر می فرسته فضا وگرنه خودش چیزی نیست
بسیار شگفت انگیز…
الان داشتم به اون فایل صوتی که تو کانال بود گوش میدادم،واقعا جالبه..کاش منم میرفتم..
ممنون از مطالبی که زحمت میکشید برامون میزارید
فوق العادست…!
1 ميليارد دلار خسارت … عجيبه
با اين مبلغ ميشه 1ميليارد فقيرو نجات داد 🙂
به هر حال به احترام ناسا و دولت آمريكا كه اين همه بودجه در اختيار اين سازمان قرار داده (براى بيشرفت علم ) سر خم ميكنم
بی صبرانه مشتاق و امیدوارم همه چیز طبق برنامه پیش برود و فضا پیما به سلامت در مدار قرار گیرد برای موفقیت آمیز بودن عملیات دعا کنیم .
احتمالش هم هست اگه ما دعا کنیم موفقیت آمیز نباشه . پس نکنیم بهتره
خخخخ.
دقیقا
دعاهایت مستجاب شد!
میشه لطف کنید لینک زنده و مستقیم از تلویزیون ناسا رو بزارین ؟
لینک تلویزیون ناسا به متن بالا اضافه شد.