موشک فالکون 9 روی سکوی شناور فرود آمد+ویدئو
بیگ بنگ: موشک فالکون ۹ متعلق به اسپیس ایکس در ماموریتی جدید توانست برای نخستین بار بر روی یک شناور دریایی در اقیانوس اطلس فرود بیاید.

به گزارش بیگ بنگ، شركت اسپيسايكس راكت فالكون خود را از پايگاه هوايي كيپ كاناورال در فلوريدا درحالي به فضا فرستاد كه كپسول باري دراگون حاوي تجهيزات مورد نياز ايستگاه فضايي بينالمللي را حمل ميكرد. موشک فالکن ۹ در ماموریت CRS-۸ توانست در ساعت ۴.۴۳ دقیقه بعداز ظهر روز گذشته به وقت محلی بر روی محل از پیش تعیین شده خود در شناوری روی اقیانوس، آرام بگیرد.

ايلان ماسك رئيس اين شركت فضايي خصوصي در كنفرانسي خبري كه پس از پرتاب شدن فالكون 9 برگزار شد درباره پرتاب و فرود آن روي دريا اظهارنظر كرد، هدفي كه اسپيسايكس بارها براي اجراي آن تلاش كردهبود. به گفته ماسك تفاوت اين فرود به فرودهاي ديگر اين است كه راكت به جاي ايجاد يك حفره روي سطح شناور، به آرامي روي آن فرود آمده است. ویدئوی این فرود را در زیر مشاهده کنید:
با بسط يافتن فعاليتهاي انساني و نفوذ بيشتر بشر در فضا، فرود آوردن راكت روي آب فوايد بيشتري نسبت به فرود روي خشكي در پي خواهد داشت. شركتهاي اسپيسايكس و آمازون مدتي است براي موفقيت در فرود آوردن راكتها تلاش كردهاند. اكنون موفقيت اسپيسايكس در فرود روي دريا ميتواند به افزايش احتمال استفاده مجدد از راكتهاي گرانقيمت براي ماموريتهاي آينده شود و از ميزان هدر رفتن پول و زمان شركت بكاهد.
به گفته ماسك مدیرعامل و پایهگذار شرکت اسپیس ایکس، امكان استفاده مجدد بسيار اهميت دارد اما افزايش بازده اين شيوه به چندين سال زمان نياز خواهد داشت. وي اميدوار است در آينده اين پرتابها به پديدهاي رايج و دائمي تبديل شوند. به گفته وی، موشک های قابل استفاده مجدد قابلیت این را دارند که هزینه پروازهای فضایی را تا 100 برابر کاهش دهند.

این هشتمین ماموریت ارسال محموله اسپیس ایکس به ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) بود که در آن اسپیس ایکس اقدام به فرود مرحله اول فالکون 9 بر روی یک کشتی رباتیک کرد که در اقیانوس اطلس در سواحل فلوریدا مستقر شده بود. لازم به ذکر است که این فرود اولین فرود موفقی بود که شرکت اسپیس ایکس توانست پس از چهار بار شکست آن را به سرانجام برساند.

کپسول باری دراگون که سوار بر موشک فالکون 9 پرتاب شد، حامل 3175 کیلوگرم آذوقه و تدارکات و ابزارآلات علمی برای این ماموریت بود که شامل ماژول BEAM شرکت بیگلو ایروسپیس نیز بود. ماژول (BEAM ( Bigelow Expandable Activity Module که به معنای ماژول فعالیت باد شدنی بیگلو است، به ایستگاه فضایی بینالمللی متصل خواهد شد تا عملکرد ماژولهای باد شدنی را در مدار را به مدت 2 سال مورد آزمایش قرار دهد.
سایت علمی بیگ بنگ / منابع: dailymail , CNN , universetoday.com , space.com
ایلان ماسک نمونه ای انسانی است که نگران براورده شدن آرزوهای بشیریت است. کسی که به خودشکوفایی رسیده و تلاشش برای برآوردن آرزوهای غیرممکن بشری است. بدون شک سرمایه گذاری در این بخش سال ها بدون بازگشت سرمایه، هزینه ای زیادی را برای او اسپیس ایکس به همراه دارد، اما قدرت آرزوهای این مرد به قدری است که با تمام وجود در راهش از خود استقامت نشان می دهد. به امید روزی که امثال ایلان ماسک آرزوهای دور دراز بشیریت از فرود انسان بر روی مریخ تا سفرهای میان ستاره ای را دغدغه اصلی خود و بسیاری از جوامع بشری به حساب آوردند.
دمشان گرم…