همزمانی انقلاب تابستانی با ماه توت‌ فرنگی

بیگ بنگ: با غروب خورشید در افق طولانی‌ترین روز سال ۲۰۱۶ در عصر روز دوشنبه ۲۰ ژوئن، بهتر است نگاهی به آسمان بیاندازید زیرا برای اولین‌بار از سال ۱۹۶۷ تا به امروز انقلاب تابستانی با پدیده‌ای نادر به نام ماه توت‌ فرنگی همزمان شده‌ است.

0F127F5600000514-3649697-image-a-2_1466381282833براساس گزارش تلگراف، برخلاف نامی که می‌خوانید،‌ ماه توت‌ فرنگی قرار نیست صورتی یا قرمز به نظر بیاید، تنها نور آن کمی به گرمی متمایل خواهد‌ بود. نام توت‌فرنگی از آنجا روی این پدیده گذاشته شده‌ است که قبیله آلگونکین در آمریکای شمالی اعتقاد داشتند ماه کامل در ژوئن نشان‌ دهنده زمان برداشت محصول توت‌ فرنگی است.

این پدیده در نیمکره شمالی با نام‌های دیگری مانند ماه رز، ماه گرم، و ماه عسل شناخته می‌شود اما در نیمکره جنوبی به آن ماه شب طولانی گفته می‌شود. آخرین‌ باری که همزمانی انقلاب تابستانی و ماه توت‌فرنگی رخ داد، ۴۹ سال پیش بوده‌ است.

انقلاب تابستانی چیست؟

در انقلاب تابستانی قطب شمال بیش از هر زمان دیگر بسوی خورشید متمایل می‌شود و نور خورشید فقط به برخی از مناطق نیمکره شمالی عمود می‌تابد. به این شکل روزها به تدریج کوتاهتر می‌شود. این شرایط در نیمکره جنوبی دقیقا برعکس است و با انقلاب تابستانی در نیمکره شمالی ساکنان نیمکره جنوبی اغاز فصل زمستان و انقلاب زمستانی را تجربه می‌کنند.

3579CE9B00000578-3649697-image-a-7_1466412524051به بیانی دیگر انقلاب تابستانی وقتی آغاز می‌شود که شیب محور زمین بیشترین گرایش را به سمت خورشید داشته و به طور مستقیم بر مدار راس‌السرطان قرار دارد، به این شکل خورشید برای مدت طولانی‌تری در آسمان زمین حاضر است. در هنگام انقلاب زمستانی، محور زمین در دورترین شیب خود نسبت به خورشید و به طور مستقیم بر مدار رأس‌الجدی قرار دارد، از این رو کوتاهترین ساعات روز را در آن زمان شاهد هستیم. تفاوت زمانی بلندترین و کوتاهترین روز سال تقریبا هشت ساعت و ۴۹ دقیقه است.

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: telegraph.co.uk

لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=51411

(۱۰ نفر , میانگین : ۵,۰۰ از ۵)
اشتراک گذاری

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.