star

چه تعداد ستاره در کیهان وجود دارد؟

بیگ بنگ: در یک شب صاف به آسمان نگاه کنید، تقریبا ۶ هزار ستاره خواهید دید. اما این تنها بخش کوچکی از تمام ستارگان در کیهان است. بقیه به قدری از ما دور هستند که با چشم غیرمسلح نمی‌توانیم آنها را ببینیم.

star

به گزارش بیگ بنگ، خورشید یک ستاره است، نزدیکترین ستاره به ما و حدود ۱۵۰ میلیون کیلومتر با زمین فاصله دارد. اخترشناسان می‌توانند تعداد ستاره‌ها در کیهان را برآورد کنند. قبل از محاسبه‌ی تعداد ستاره‌ها در کیهان، اخترشناسان در ابتدا باید تعداد کهکشان‌ها را تخمین بزنند.

برای این کار، آنها عکس‌های بسیار دقیقی از بخش‌های کوچکی از آسمان می‌گیرند و تمام کهکشان‌هایی که در این تصاویر می‌بینند را می‌شمارند. سپس باید این عدد را ضربدر تعداد تصاویرِ مورد نیاز برای عکاسی از کل آسمان کنند. جواب: تقریباً دو تریلیون کهکشان در جهان قابل مشاهده وجود دارد. (۲ با ۱۲ صفر در مقابلش)

NASA Photograph of the Nighttime Sky

شمارش ستاره‌ها

اخترشناسان دقیقاً نمی‌دانند که در هر یک از این ۲ تریلیون کهکشان، چند عدد ستاره وجود دارد. بیشتر آنها به قدری دور هستند که نمی‌توان دقیقاً تخمین زد، اما می‌توانیم تعداد ستاره‌ها در کهکشان راه شیری خودمان را به خوبی حدس بزنیم. این ستاره‌ها نیز متنوع هستند و در اندازه‌ها و رنگ‌های متنوعی وجود دارند.

Milky Way Galaxy and Central Bar Viewed From Above

خورشید ما یک ستارۀ کوتوله زرد در اندازه متوسط، وزن متوسط و درجه حرارت متوسط است: دمای مرکز آن ۱۵ میلیون درجه سلسیوس است. ستاره‌های بزرگتر، سنگین‌تر و داغ‌تر به رنگ آبی هستند، مثل ستاره وگا در صورت فلکی شلیاق. ستاره‌های کوچکتر، سبک‌تر و کم‌نورتر معمولاً سرخ رنگ هستند، مثل پروکسیما قنطورس. به استثناء خورشید، پروکسیما قنطورس نزدیکترین ستاره به ما است.

یک عدد خارق‌العاده

این ستاره‌ها مقادیر مختلفی از نور را ساطع می‌کنند. اخترشناسان با اندازه‌گیری این نور ستاره – به ویژه رنگ و درخشندگی آن – می‌توانند تعداد ستاره‌ها در کهکشان ما را برآورد کنند. آنها به کمک این روش کشف کردند که کهکشان راه شیری حدود ۱۰۰ میلیارد ستاره دارد. (۱ با ۱۱ صفر در مقابلش)

main straggler lrg xحالا وارد مرحله بعدی می‌شویم. ما با استفاده از کهکشان راه شیری به عنوان مدلمان می‌توانیم تعداد ستارگان در یک کهکشان (۱۰۰ میلیارد) را ضربدر تعداد کهکشان‌ها در کیهان (۲ تریلیون) کنیم. جواب یک عدد مطلقاً حیرت‌آور است. تقریباً ۲۰۰ میلیارد تریلیون ستاره در کیهان وجود دارد. یا به بیان دیگر، ۲۰۰ سکستیلیون (عددی با ۲۱ صفر)، یعنی ۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ستاره.

دفعه بعد که به آسمان شب نگاه کردید، به این فکر کنید که کیهان چقدر بزرگ است و چه اتفاقی در سیارات اطراف این ستاره‌ها در حال وقوع است! اتفاقاتی بس شگفت‌انگیز…

ترجمه: سحر الله‌وردی/ سایت علمی بیگ بنگ

منبع: scitechdaily.com

لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=103082

(۳۳ نفر , میانگین : ۴,۰۹ از ۵)
اشتراک گذاری

۱۹ دیدگاه

  1. اینطور به نظر میاد که به آدم میگن مثلا جهان چندین میلیارد سال قبل بوجود اومده یا اینکه این تعداد بسیار زیاد ستاره و سیاره در دنیا وجود داره اما در اصل اینها همه بی نهایت هستند نه یک عدد خاص، در حقیقت حکم یک ثابت در فیزیک دارن که وجودش باعث برقراری یک معادله سرتاسر درست میشه فقط…

  2. سلام به شما دوستان زحمت کش در مجله ی علمی بیگ بنگ ، خواستم خدمتتون عرض بکنم که بنده در چند مقاله که مطالعه چکیده ی اونهارو انجام دادم دیدم که نوشته شده کهکشان راه شیری حدودا بین ۲۲۰ الی ۴۰۰ میلیارد ستاره داره و طبق مشاهدات انجام گرفته در ناسا نزدیکترین همسایه ی کهکشانی ما یعنی کهکشان اندرومدا که تقریبا دو برابره کهکشان ما هست تعداده ستارگانش تقریبا نزدیک به یک بیلیون تخمین زده میشه و کهکشانی مثل ابرکهکشان بیضی شکل به نام IC1101 منزلگاه تعداده تقریبی یکصدبیلیون ستاره هست ، (این کهکشان حدود چهار تا شش میلیون سال نوری گستردگی داره) که تا به امروز عنوان بزرگترین کهکشان شناخته شده در جهان قابل مشاهده را به خود اختصاص داده است!
    یکصد بیلیون معادل ۷^۱۰×۱۰ یا عدده ده با سیزده صفر مقابش
    100,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰

  3. ما در دوران تکنولوژی زندگی نمی کنیم.دوهزار سال دیگه هر شخصی میتونه با شیپ شخصی خودش به فضا بره و هرجایی رو که میخواد واکاوی کنه در فضا این همه ستاره ببین چقدر سیاره وجود داره هر انسانی در اینده میتونه سیاره خودش رو اختیار کنه.

  4. یادمه توی یک مستند گوینده میگفت به تعداد ذرات ماسه های روی کره زمین ،ستاره وجود داره.حالا هر کدوم از این ستاره ها برای خودشون چندتا سیاره دارند.ببینید چقدر سیاره میشه!!!!! آدم در برابر این همه عظمت احساس نیستی میکنه.

  5. آیا این تعداد ستاره، یعنی ۲ ضربدر ده به توان ۲۱ ستاره، فقط تعداد ستاره های تخمینی در کیهان قابل مشاهده است؟ یعنی با توجه به اینکه از کل کیهان ما، که تنها ۶درصد آن قابل مشاهده است و ۹۴درصد آن به دلیل دور شدن با سرعتی بیشتر از سرعت نور، خارج از توان ردیابی و دریافت امواج الکترو مغناطیسی ساطع شده از آن است، این عدد تخمین زده شده حیرت انگیز از تعداد ستاره ها، فقط مربوط به همین ۶ درصد از کیهان که قابل مشاهده است می باشد؟!! یا این عدد، تخمینی از تعداد ستاره های کل کیهان (کیهان قابل مشاهده و کیهان غیر قابل مشاهده) می باشد؟!
    لطفا اگر اطلاعاتی موثق از این امر دارید، با ما در میان بگذارید.
    با سپاس

    • سلام.این عدد تخمینی فقط مربوط به اون شش درصد قابل مشاهده هستش و ضمنا این تخمین حداقلی هستش و تعداد ستاره ها و سیاره هاو ..ین شش درصد بسیار بسیار بیشتر هست..و اون ۹۴ درصد دیگه به گفته دانشمندان از انرژی تاریک و ماده تاریک تشکیل شده.و دانشمندان چیزه بیشتری از اون نمیدونن.ضمنا دانشمندان معتقدن اندازه واقعی کیهان هزاران برابر بیشتر هستش!.

    • جهان قابل مشاهده ، حتی با در نظر گرفتن حده پایین ، بر طبق نظریه تورم کیهانیِ (عالی جناب آلن گوث بزرگوار و دوست داشتنی) بسیار کوچکتر از کل جهان خواهد بود،
      به گونه ای که ، تمامی کهکشانهای مشاهده شده در جهان قابل مشاهده ، میتونه فقط کسر کوچکی از تمامی کهکشانهای موجود در کل جهان باشه.
      بر طبق همین نظریه اگر لحظه شروع تورم کیهانی رو تقریبا ده به توان منفی سی و هفت ثانیه بعد از بیگ بنگ در نظر بگیریم اونوقت با فرض اینکه وسعت جهان در اون لحظه برابر با حاصل رابطه ی داخل پرانتز :: (سرعت نور ضرب در عمرِ جهان در آن لحظه):: باشه ، وسعت کل جهان در کمترین مقدار ممکن باید شعاعی برابر با ۲۸۷/۵ (دویست و هشتادو هفت و نیم) میلیارد سال نوری داشته باشه!!
      که البته خیلیها میگن بازم بسیار بسیار بسیار بزرگتر از این عدد هست و شاید هیچوقت نتونیم شعاعش رو محاسبه کنیم! چون انتقال به سرخ بعضی از کهکشانها قبل از اینکه نورشون به مناظره گره زمینی یا تلسکوپهای فضایی برسه اونهارو از دیده مناظره گر پنهان میکنه و دیدنشون حتی در بینهایت آینده ممکن نیست ، چون حدفاصل همبستگی فواصل برای ما امروزه تقریبا ۱۶ میلیارد سال نوری هست و هر اتفاقی خارج از اون محدوده رخ بده نسل بشر هیچوقت نمیتونه نوره اونها رو ببینه!
      یه عده نظره دیگه ای دارند مبنی بر اینکه تصاویر کهکشانهایی که در فواصل خیلی خیلی دور هستند از انعکاس دوران و چرخش نور گرداگرد کیهان تشکیل شدن و تقریبا عکس همین کهکشانهایی هستند که نزدیکتر قرار دارن . که البته تقریبا کسی تاییدش نکرده!

    • دو سناریو پیش روی انسانه یا جنگ و خونریزی و چپاول کردن زمین تا نابودی کامل سیاره و نسل بشر یا اتحاد و همبستگی انسان زمینی و سپردن جنگ و کینه ورزی و اختلافات به صفحات تاریخ تمدن بشری برای رویایی با فرازمینی ها که یا قصد دوستی دارن یا دشمنی تو سناریو دوم تازه همسایگان کیهانیمونو پیدا میکنیم و میفهمیم خونه ی کوچیکی بین هزاران یا شاید ملیونها قصر کیهانی داریم تازه اول راهیم

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.