“کاوشگر پارکر” رکورد خود را شکست
بیگ بنگ: کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا بار دیگر رکورد خود را شکست و به معنای واقعی کلمه خورشید را لمس کرد. پارکر از فاصلهی ۶/۱ میلیون کیلومتری خورشید عبور کرد.
به گزارش بیگ بنگ، این نزدیکترین فاصلهای است که بشر در تاریخ تا به حال به یک ستاره رسیده است. همچنین پارکر سریعترین فضاپیمای ساختهی بشر است و با سرعتی حدود ۶۹۲ هزار کیلومتر بر ساعت حرکت میکند. این سرعت ۴۰۰ برابر سریعتر از یک جت جنگنده و ۵۶۰ برابر سریعتر از سرعت صوت است. با وجود این سرعت باورنکردنی، پارکر تنها ۰/۰۶۴٪ سرعت نور را دارد.
سرعت فضاپیما آنقدر زیاد است که پدیدههایی مانند اتساع زمان و کشش فضا-زمان ممکن است توسط ابزارهای فضاپیما ثبت شوند. در حین پرواز، کاوشگر ارتباطش با زمین قطع خواهد شد. بنابراین، ناسا نمیتواند بفهمد که کاوشگر زنده است یا نه تا زمانی که این کاوشگر در ۲۷ دسامبر یک سیگنال راهنما ارسال کند تا وضعیت سلامت و عملکرد خود را تایید کند.
کاوشگر خورشیدی پارکر نسبت به هر فضاپیمایی که تاکنون به فضا پرتاب شده، به خورشید نزدیکتر شده، به این معنی که میتواند در مقایسه با سایر کاوشگرها، نشت جرم تاجی را در مراحل اولیه رشد خود مطالعه کند. این بدان معناست که دانشمندان امیدوارند که دادههای این کاوشگر بتواند به شناسایی بهتر مکانی که در آن خروج جرم از تاج خورشیدی متولد میشود، کمک کند.
خروج جرم از تاج خورشیدی در منظومه شمسی ما بسیار مهم است، زیرا میتواند در کار ماهوارههای ارتباطی و ناوبری در مدار زمین اختلال ایجاد کند و هرچه فضانوردان از زمین دور شوند، در برابر اثرات احتمالی این ذرات، آسیب پذیرتر خواهند بود. یک خروج جرم از “تاج خورشیدی” یک فوران پر جرم از باد خورشیدی و افزایش میدانهای مغناطیسی است که تاج خورشید بیرون میآید و در فضا منتشر میشود.
کاوشگر خورشیدی پارکر برای انجام حداقل ۲۴ پرواز نزدیک از کنار خورشید طراحی شده است. پرواز روز ۲۴ دسامبر ۲۲امین مورد آن بود. پس از این رویارویی، انتظار میرود این فضاپیما حداقل دو بار دیگر از کنار خورشید عبور کند و داده جمعآوری نماید.