astronomers find the l

کشف بزرگترین ساختار کیهان

بیگ بنگ: ستاره‌شناسان بزرگ‌ترین ساختار شناخته‌شده در جهان را کشف کردند. این ساختار «کویپو» نام دارد و نام خود را از یک سیستم اندازه‌گیری اینکاها گرفته و جرم آن به طرز شگفت‌انگیزی ۲۰۰ کوادریلیون برابر جرم خورشید است.

astronomers find the l

به گزارش بیگ بنگ، ستاره‌شناسی رشته‌ای است که اعداد بسیار بزرگ در آن نقش اساسی دارند، اما حتی در این حوزه، عدد ۲۰۰ کوادریلیون(۲۰۰ میلیون میلیارد یعنی عددی معادل ۲۰۰با ۱۵ صفر در مقابلش) چنان عظیم است که به ندرت با آن روبه‌رو می‌شویم. و اگر جرم فوق‌العاده عظیم “کویپو” برای جلب توجه کافی نباشد، ابعاد آن قطعاً حیرت‌انگیز است. این ابرساختار بیش از ۴۰۰ مگاپارسک طول دارد که معادل بیش از ۱.۳ میلیارد سال نوری است.

چنین ساختار عظیمی بدون شک بر محیط اطراف خود تأثیر می‌گذارد و درک این تأثیرات برای فهم کلی کیهان بسیار حیاتی است. پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد که مطالعه کویپو و ساختارهای مشابه آن می‌تواند درک ما را از چگونگی تکامل کهکشان‌ها، بهبود مدل‌های کیهان‌شناختی و افزایش دقت اندازه‌گیری‌های کیهانی بهبود بخشد.

چنین ساختارهایی واقعا عظیم هستند و شامل گروه‌های خوشه‌های کهکشانی و ابرخوشه‌ها می‌شوند. جرم آن‌ها چنان زیاد است که درک ما از چگونگی تکامل کیهان را به چالش می‌کشد. برخی از این ساختارها آن‌قدر بزرگ هستند که مدل‌های کیهان‌شناختی ما را دچار تناقض می‌کنند.

“کویپو” بزرگ‌ترین ساختاری است که تاکنون در جهان یافته‌ایم. دانشمندان این ساختار عظیم را محدودۀ فاصله ۴۲۵ تا ۸۱۵ میلیون سال نوری از زمین کشف کردند. این ابرساختار همراه با چهار ابرساختار دیگر که پژوهشگران کشف کرده‌اند، شامل ۴۵ درصد از خوشه‌های کهکشانی، ۳۰ درصد از کهکشان‌ها، ۲۵ درصد از ماده‌ی موجود در کیهان، و ۱۳ درصد از حجم فضا را تشکیل می‌دهند.

wedge diagram superstructure

تصویری که در مقاله آمده است نشان می‌دهد که چرا این ساختار “کویپو” نام گرفته است. کویپوها دستگاه‌های ضبط اطلاعاتی ساخته‌شده از ریسمان‌های گره‌خورده هستند که اطلاعات را بر اساس رنگ، ترتیب، و تعداد گره‌ها ذخیره می‌کنند. محققان از خوشه‌های کهکشانی پرتو ایکس برای شناسایی و تحلیل این ابرساختارها در نقشه‌برداری CLASSIX (ساختار بزرگ‌مقیاس کیهانی در پرتو ایکس) استفاده کردند.

خوشه‌های کهکشانی پرتو ایکس می‌توانند هزاران کهکشان و مقدار زیادی گاز میان‌خوشه‌ای داغ را در خود جای دهند و پرتو ایکس منتشر می‌کنند. انتشار پرتو ایکس کلید اصلی برای نقشه‌برداری از جرم ابرساختارها هستند. پرتوهای ایکس، مناطق پرچگالی و ساختار کیهانی زمینه‌ای را ردیابی می‌کنند و همانند علائم راهنما برای شناسایی ابرساختارها عمل می‌کنند. این پژوهش با عنوان “پرده‌برداری از بزرگ‌ترین ساختارهای موجود در جهان نزدیک: کشف ابرساختار کیپو” برای انتشار در مجله‌ی Astronomy & Astrophysics پذیرفته شده است. “هانس بُرینگر” از مؤسسه ماکس پلانک نویسنده‌ی اصلی این مقاله است.

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: sciencealert.com

لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=108374

(۸ نفر , میانگین : ۴,۷۵ از ۵)
اشتراک گذاری

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.