کشف دو جهان بیگانۀ سکونت پذیر، آیا براستی تنهاییم در کیهان؟
بیگ بنگ: به طور قطع فراتر از سیاره ما زندگی و حیات وجود دارد، این پاسخی است که اختر زیستشناسان به این پرسش میدهند. آنها میگویند فرضیه وجود حیات فرا زمینی حتمی است و موضوع اصلی زمان کشف آن است. از جهاتی وجود ستارههای بسیار زیاد، نشان دهنده وجود سیارات و همچنین شانس بیشتر حیات فرا زمینی است که البته دانشمندان هم بیکار ننشسته اند و بتازگی چند سیارۀ دیگر هم به جمع سیارات فرا خورشیدی اضافه شدند.
به گزارش بیگ بنگ، در سال های گذشته محققان اعلام کردند که در جهان سه برابر محاسباتی که تا پیش از این تصور می شد ستاره وجود دارد. این ستاره ها براحتی دیده می شوند، مانند ستاره های کوچک، کم نور و کوتوله های قرمز که بسیار کوچک تر از خورشید هستند. اگر چه این ستاره ها نمی توانند مکانی ایده آل برای زندگی باشند، اما می توانند میزبان سیارات قابل سکونتی در اطراف خود باشند که از 13.8 میلیارد سال پیش برای زندگی موجودات فرا زمینی وجود داشته اند.
محققان ناسا در مأموریت اخیر تلسکوپ کپلر نیز موفق به شناسایی هشت سیاره فراخورشیدی جدید شدند. نکته جالب در این کشفیات آن است که هشت سیاره ی این منظومه خورشیدی، از نظر ابعاد کوچک و سنگی هستند و به عبارت دیگر شرایطی شبیه به زمین دارند؛ دانشمندان تایید کردهاند دو سیاره از این هشت سیاره در منطقۀ گلدیلاکس(سکونت پذیر) از ستاره ی خود واقع شده اند. این دو سیاره Kepler-438b و Kepler-442b نام گرفتهاند و به همراه شش سیاره دیگر در نشست سالانه انجمن نجوم آمریکا اعلام شد.
سیاره Kepler-438b در فاصله 470 سال نوری از زمین واقع شده و مدت زمان چرخش سیاره به دور ستارۀ میزبان 35 روز است، این سیاره 12 درصد از زمین بزرگتر است و شانس سنگی بودن آن 70 درصد است. سیاره Kepler-442b نیز 33 درصد از زمین بزرگتر است، 1100 سال نوری از ما فاصله دارد. طول هر سال آن 112 روز است و احتمال سنگی بودن آن 60 درصد است. به گفته دانشمندان ناسا، بیش از هر زمان دیگری به یافتن دو قلوی زمین در مدار ستاره دیگری خارج از منظومه شمسی نزدیک شدهایم.
در سال های آینده جستجو برای یافتن جهان هایی شبیه زمین ادامه خواهد داشت. همان طور که صدها نوع از آنها در سال های اخیر با فرستادن تلسکوپ فضایی کپلر شکارچی سیارات کشف شدند. رصدهای جدید از جمله توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب نیز می تواند اطلاعات و جزئیات بیشتری را در خصوص جهان های دور دست بیگانه در اختیار ستاره شناسان قرار دهد و در نهایت می تواند پاسخ این سوال را بدهد که ما تنها نسل فضایی در کیهان نیستیم.
سمیر الله وردی / سایت علمی بیگ بنگ / منابع:sciencedaily , Popularmechanics
کسایی که درک بالا و دید باز دارن میتونن درک کنن که حیات های موجودات دیگه حتمی است ماها حتی نمیتونیم بگیم چند تا سیاره شبیه به زمین تو کل جهان هستی هست ولی میدونیم که وجود داره چون خیلی بزرگه یعنی شانس اینکه وجود داشته باشه بیشتر از وجود نداشتنشون هست
بعد شاید اصلا حیات در سیاره دیگه جور دیگه باشه شاید کسایی باشن که با اکسیژن زنده نیستن با چیز دیگه ای هست هیچ کسی نمیتونه نظر قطعی بده ولی در صد ش خیلی بالا و به نظر بنده حتما وجود داره
متأسفانه باید عرض کنم کسانی که به وجود حیاتهای دیگه اعتقادی ”ندارند“، طبق نظریه و ”فتوای“ شما از درک بالا و دید باز برخوردار نیستند و متأسفانهتر باید به استحضار برسانم که شما این فتواهای گهربارتان را در صفحات دیگر هم درافشانی کردهاید، جناب ”بالادرک“ و ”بازدید“. متأسفانهترتر این که اولین ملاک پیشرفت یک جامعه، وجود نظرهای مختلف و پذیرش آنها و بحث منطقی درباره آنهاست که به قول بزرگی: “در طول زندگیام هیچگاه از کسانی که با نظر من موافق بودند چیزی نیاموختم.” امیدوارم متوجه باشیم که علم باید با اخلاق همراه باشد.
خیلی دوست دارم تنها باشیم اگر چه خودخواهی است .ولی اعتقاد هم دارم تنها هستیم واقعا بوجود امدن شرایط ایده ال خیلی سخته..
تا زمانیکه درک چگونگی تبدیل ماده غیر زنده به ماده زنده در سیاره خودمان حاصل نشده (علیرغم پیشرفتهای اخیر در این زمینه)، نمی توان در مورد این سوال با قطعیت پاسخ داد و این گفته “به طور قطع فراتر از سیاره ما زندگی و حیات وجود دارد” خیلی عجیب است.
چطور ممکن است چیزی “فرضیه” باشد ولی در عین حال حتمی باشد!!!!!؟؟
با درود، تا زمانی که بطور قطع حیات از قبیل میکروب تا موجودی هوشمند به غیر از انسان کشف نشود، فرضیه است. اما خوب می دانیم که ما در ابتدای کشفیات خود در علوم مختلف هستیم و به نسبت عمر کیهان، عمر وجودی ما بسیار ناچیز است و همچنین در حال حاضر با 400 سال پیشرفت در علوم به نظرم این حد هم بسیار عالی است. با این درک ناچیز از کیهان نمی توانیم بطور قطع چیزی را تایید یا رد کنیم. البته چندی پیش کاوشگر کنجکاوی درصد بالایی از متان را در سیاره مریخ به ثبت رسانده بود که تا 2 سال پیش به این حد نبود و گمانه زنی ها درباره ی وجود حیات میکروبی در اعماق خاکهای مریخ قوت گرفت و در آینده ای نزدیک فضاپیمایی به اروپا قمر مشتری ارسال می شود تا به وجود حیات در اعماق اقیانوس آن پی ببرد. البته همانطور که می دانیم در کهکشان راه شیری که خود یکی از 400 میلیارد کهکشان در جهان قابل مشاهده است، بیش از 400 میلیارد ستاره وجود دارد که به طبع چندین برابر این عدد سیاره و قمر هم در آن جا خوش کرده است که ما از چگونگی شکل گیری ترکیبات شیمیایی و ساختارها و اجزای تشکیل دهنده ی آنها اطلاعی نداریم و بدلیل نا آگاهی همیشه بدنبال حیاتی هستیم که شبیه حیات در زمین است. شاید شکل گیری حیات در نقاط دیگر کیهان شبیه زمین نباشد و موجوداتی جان سخت تر از ما نیز وجود داشته باشند.