بیگ بنگ: تیمی از اخترشناسان کهکشان ِ عجیبی را شناسایی کردند که مثل برخی از کهکشانها دو سیاهچاله دارد، اما در اطراف ِ یکی از آنها هیچ ستارهای وجود ندارد.
به گزارش بیگ بنگ به نقل از رادیو فردا، جولی کامرفورد فیزیکدان دانشگاه کلرادو در جلسه سالانه انجمن نجوم آمریکا در فلوریدا از کشف عجیبی در کهکشانی به نام J1126+2944 که ۱.۳ میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد، خبر داد. جولی کامرفرود گفت تاکنون فقط ۱۲ کهکشان کشف شده که در آنها دو سیاهچاله وجود دارد. کهکشانها معمولا در مرکز خود یک سیاهچاله دارند که ابعاد آنها حدود یک میلیون تا یک میلیارد برابر جرم خورشید است.
اما در این کهکشان، یکی از سیاهچالهها در ابعاد قابل توجهی از سیاهچاله ی دیگر کوچکتر است و ظاهرا هیچ ستارهای پیرامون آن وجود ندارد. سیاهچالهها معمولا توسط تعداد زیادی از ستارهها احاطه شدهاند، اما این سیاهچاله کاملا خالی به نظر میرسد. جولی کامرفورد حدس میزند که این سیاهچاله کوچک بر اثر برخورد و ادغام دو کهکشان که در نهایت یک کهکشان واحد را تشکیل دادند، بخش زیادی از جرم خود را از دست داده است. و یا شاید نمونه نادری از سیاهچالههای متوسطی است که احتمالا به مرور زمان به یک توده عظیم فضایی مثل سیاهچالههای غول پیکر بدل میشود.
اختر فیزیکدانان تاکنون وجود سیاهچاله با ابعاد متوسط را که یکی از نکات اصلی این کشف جدید است تایید نکردهاند. تخمین زده میشود که ابعاد سیاهچالههای متوسط حدود صد تا یک میلیون برابر جرم خورشید باشد. جولی کامرفورد برای مطالعات خود در مورد این کهکشان عجیب از اطلاعات جمعآوری شده توسط تلسکوپ فضایی هابل و رصدخانه چاندرا متعلق به ناسا استفاده کرده است. او تاکنون چهار کهکشان کشف کرده که تازهترین موردش این کهکشان عجیب با سیاهچالههای متفاوت است.
وی افزود کشف یک سیاهچاله با ابعاد متوسط در این کهکشان جدید دستاورد تازهای از مطالعات اخیر اوست. به گفته خانم کامرفورد، اولین کهکشان دارای دو سیاهچاله در سال ۲۰۰۳ و به طور تصادفی کشف شد. او در سالهای اخیر به طور منظم مطالعه بر روی سیاهچالهها را ادامه داده و معتقد است این کشفیات جدید میتواند نکات تازهای را در مورد نحوه شکلگیری سیاهچالهها روشن کند. جزئیات بیشتر این پژوهش در Astrophysical Journal منتشر شده است.
سایت علمی بیگ بنگ / منابع: dailymail , sci-news.com
لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=42497
از نظرمن سیاه چاله ها همان ستاره هایی هستند که بسیار سنگین و بزرگ بوده ولی در طی زمان به خاطر جاذبه فشرده شده و آنقدر جاذبه قوی دارد که نوری را که از خود میتاباند به درون خود میکشد و ما آن را سیاه چاله می خوانیم
نظر شما کاملا منتقی و صحیح می باشد… اما شما می فرماییند در طول زمان؟ تا جایی که ثابت شده ما میدونیم تبدیل ستاره به سیاهچاله فقط در یک لحظه است و آن هم لحظه انفجار و پایان عمر یک ستاره غول پیکر در غیر این صورت انواع ستاره هایی که می توانند به سیاهچاله تبدیل شوند بیشتر می بود .