کهکشانراهشیری با سرعتی بیشتر از صوت در حال رشد است
بیگ بنگ: محققان دریافتند که کهکشان راه شیری با سرعت بسیار قابل توجهی در حال رشد است. دانشمندان در مقاله جدید خود به این نکته دست یافتند که کهکشان میزبان منظومه شمسی، یعنی راه شیری، همچنان به رشد خود ادامه می دهد.
به گزارش بیگ بنگ، محققان برای اثبات این فرضیه باید ابتدا به سایر کهکشان های مشابه نگاه می کردند. به گفته دانشمندان، در حال حاضر راه شیری قطری معادل صد هزار سال نوری دارد. این کهکشان از صدها میلیارد ستاره و مقادیر عظیمی از گاز و گرد و غبار تشکیل یافته است. محققان دریافتند که چون منظومه شمسی در یکی از بازوهای راه شیری واقع شده است، مشاهده این کهکشانِ در حال رشد می تواند چالش برانگیز باشد. آنها می خواستند چگونگی تاثیر شکلگیری ستارهها در لبه دیسک راه شیری بر ابعاد کهکشان را ببینند. به جای مشاهده راه شیری، آنها کهکشان مارپیچی مجاور را مورد بررسی و مشاهده قرار دادند. محققان به کهکشان NGC 4565 رسیدند که قطری معادل صد هزار سال نوری دارد و در فاصله 30 تا 50 میلیون سال نوری از زمین واقع شده است.
دانشمندان از تلسکوپهای زمینی و فضایی برای بررسی لبههای کهکشان ِ NGC 4565 استفاده کردند. از جمله تلسکوپهای مورد استفاده می توان به نقشهبرداری آسمانی دیجیتال اسلون(SDSS)، کاوشگر تکامل کهکشانها(Galex) و تلسکوپ فضایی اسپیتزر اشاره کرد. این تلسکوپها دادههای فروسرخ و فرابنفش را در اختیار محققان قرار دادند. این دادهها به محققان اجازه داد تا رنگها و حرکات ستارگان مورد نظر را ببینند. محققان مشاهده کردند که نور برآمده از لبه کهکشانهای مارپیچی از ستارههای آبی جوان نشات می گیرد. آنها حرکت عمودی ستارگان را دنبال کردند تا ببینند ستارگان با چه سرعتی از نقطهای که به وجود آمدهاند، حرکت می کنند. سپس در مورد سرعت رشد کهکشان استنباط نمایند. محققان تعیین کردند که کهکشانهای مشابه راه شیری با سرعت تقریبا 550 یارد در ثانیه در حال رشد هستند. با این سرعت می توان در عرض سه ساعت از نیویورک به لندن سفر کرد.
محققی به نام «کریستینا مارتینز لومبیا» از موسسه اخترفیزیک در اسپانیا گفت: «برای مشاهده تغییر، سفر در زمان ضروری خواهد بود. کهکشانها با سرعت تقریبا 1770 کیومتر بر ساعت، رشد می کنند که 1.4 برابر سرعت صوت در زمین است.» به گفته دانشمندان، این رشد در کهکشان راه شیری می تواند در اثر برخورد با کهکشان مارپیچی دیگری به نام آندرومدا دچار وقفه شود. البته پس از ادغام دو کهکشان، می توان انتظار داشت که کهکشان بزرگتری به وجود آید.
ترجمه: منصور نقی لو/ سایت علمی بیگ بنگ
منبع: techtimes.com
با سپاس…