تصاویر فضاپیمای جونو از سیارۀ مشتری منتشر شد!

ناسا تصاویر خیره‌کننده جدیدی را با وضوح و کیفیت بالا از سیاره مشتری منتشر کرد که به تازگی توسط کاوشگر جونو به ثبت رسیده‌اند. در این تصاویر ابرهای مارپیچی گازی در دو قطب سیاره غول‌پیکر مشتری دیده می‌شوند، منظره‌ای که در ماموریت‌های پیشین با چنین جزئیاتی مشاهده نشده‌ بود.

جونو این عکس را از فاصله ی 195 هزار کیلومتری قطب ِ شمال مشتری ثبت کرده است.
جونو این عکس را از فاصله ی ۱۹۵ هزار کیلومتری قطب ِ شمال مشتری ثبت کرده است.

براساس گزارش BBC، جونو این تصاویر را هفته گذشته و با اجرای اولین پرواز نزدیک‌گذرش از کنار سیاره از زمان رسیدن به مدار مشتری، ثبت کرده‌ است. این نزدیک‌گذر در ارتفاع ۲۴۰۰ کیلومتری از اتمسفر مشتری رخ داده‌است. ۶ مگابایت از داده‌های ارسال شده به زمین هنوز در دست تجزیه و تحلیل قرار دارند اما اسکات بولتون محقق ارشد پروژه جونو می‌گوید در همین اطلاعات موجود نیز پدیده‌هایی جدیدی کشف شده‌اند.

نمای نزدیک از قطب شمال سیاره ی مشتری
نمای نزدیک از قطب شمال سیاره ی مشتری

به گفته بولتون این اولین چشم‌انداز از قطب شمال مشتری است و به هیچ‌چیزی که تاکنون دیده‌ یا شناخته شده شباهتی ندارد. این بخش از سیاره آبی‌تر از دیگر بخش‌ها است و طوفان‌های زیادی در آن وجود دارد. همچنین هیچ نشانه‌ای از نوارهای عرضی در این تصویر دیده نمی‌شود، به بیانی دیگر این تصویر را به سختی می‌توان به سیاره مشتری که تاکنون شناخته شده‌ است،‌ نسبت داد.

تصویری فرو سرخ از شفق قطبی جنوب سیاره ی مشتری
تصویری فرو سرخ از شفق قطبی جنوب سیاره ی مشتری

دوربین فروسرخ JIRAM کاوشگر جونو نیز چشم‌اندازی بی‌نظیر را از شفق‌ جنوبی سیاره مشتری ثبت کرده‌است، تصاویری که تلسکوپ‌های زمینی تاکنون قادر به مشاهده آنها نبوده‌اند. همچنین آزمونگر رادیو پلاسما یا Wave جونو نیز از کولاکی از ذرات در حرکت در میدان مغناطیسی قدرتمند این سیاره عکسبرداری کرده‌ است. جونو در تاریخ پنجم جولای ۲۰۱۶ پس از سفری پنج ساله و ۲.۸ میلیارد کیلومتری از زمین، در میدان گرانشی مشتری قفل شد و با استفاده از نیروی کنترل شده رانش موتور خود توانست در مدار بیضوی بزرگ سیاره قرار گیرد.

توالی عکس های فضاپیمای جونو حین نزدیک شدن و دور شدن از سیارۀ مشتری
توالی عکس های فضاپیمای جونو حین نزدیک شدن و دور شدن از سیارۀ مشتری

هدف جونو یافتن توضیحاتی برای منشا و تکامل سیاره‌های بزرگ سامانه خورشیدی است تا بتواند اسرار آن را کشف کند. تجهیزات حسگر از راه دور این فضاپیما لایه‌های مختلف اتمسفر این سیاره را مورد مطالعه قرار خواهند داد و دما،‌ حرکت و دیگر ویژگی‌های آن را بررسی خواهند‌ کرد. جونو درحال حاضر در مداری ۵۳ روزه از مشتری در چرخش است و گذر نزدیک ِ بعدی آن از کنار سیاره در ۱۹ اکتبر رخ خواهد‌ داد، زمانی که موتورهای جونو برای رسیدن به مدار ۱۴ روزه مشتری باری دیگر روشن خواهند‌ شد.

عکسی از نیمکره ی جنوبی سیارۀ مشتری از فاصله ی 38 هزار کیومتری
عکسی از نیمکره ی جنوبی سیارۀ مشتری از فاصله ی ۳۸ هزار کیومتری

این وضعیت تا فوریه سال ۲۰۱۸ ادامه پیدا خواهد کرد، و در آن تاریخ جونو دستورالعمل مورد نیاز برای شیرجه در میان اتمسفر مشتری را دریافت خواهد‌کرد. با این همه دانشمندان امیدوارند تا پیش از رسیدن به این مرحله، اطلاعات ارزشمند و زیادی از این سیاره عظیم به دست آورند تا با کمک آنها بتوانند به پرسش‌های موجود درباره مشتری پاسخ دهند.

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: BBC

اطلاعات بیشتر: NASA

لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=55226

(۲۲ نفر , میانگین : ۴,۷۷ از ۵)
اشتراک گذاری

۳ دیدگاه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.