بیگ بنگ: ناسا اعلام کرد تعداد سیارات فراخورشیدی که تاکنون کشف شده به ۵۰۰۰ عدد رسید. اخترشناسان باور دارند که احتمالا صدها میلیارد سیارۀ دیگر وجود دارند که هنوز شناسایی نشدهاند.
به گزارش بیگ بنگ، اولین سیاره فراخورشیدی در سال ۱۹۹۲ کشف شد. شناسایی سیارات با پرتاب تلسکوپ فضایی کپلر در سال ۲۰۰۹ سرعت بخشیده شد. تلسکوپ TESS در سال ۲۰۱۸ به فضا پرتاب شد و همچنان در حال کاوش در سیارات فراخورشیدی است.
آخرین سیاره فراخورشیدیِ اضافه شده به آرشیو سیارات فراخورشیدی حاوی ۶۵ سیاره است که روز دوشنبه به لیست ناسا اضافه شدند. این آرشیو محل اکتشافات سیارات فراخورشیدی از مقالات علمی است که با استفاده از روشهای مختلف نظیر “روش گذار”، “روش ریزهمگرایی گرانشی”، “روش تصویربرداری مستقیم” و “سرعت شعاعی” شناسایی شدهاند.
این ۵۰۰۰ سیاره کشف شده شامل غولهای گازی شبیه سیاره مشتری، غولهای یخی شبیه سیاره نپتون و ابرزمینهای سنگی هستند که مشابهی در منظومه شمسی ندارند. سیارات کوچکتر شبیه زمین تنها بخش کوچکی از سیارات فراخورشیدی کشف شده را تشکیل میدهند.
“جسی کریستینسن” سرپرست علمی آرشیو و دانشمند پژوهشی موسسه علوم سیارات فراخورشیدی ناسا در موسسه فناوری کالیفرنیا در پاسادنا، در بیانیهای گفت: «این فقط یک عدد نیست. هر یک از آنها یک دنیای جدید هستند، یک سیاره کاملاً جدید. من در مورد هر کدام هیجان دارم چون ما چیزی در مورد آنها نمیدانیم. تعداد این سیارات در کهکشان راه شیری میتواند بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیارد باشد و این واقعا شگفتانگیز است.»
در آیندۀ نزدیک “تلسکوپ فضایی نانسی گریس رومن” و “تلسکوپ فضایی جیمز وب” نیز به اخترشناسان کمک خواهد کرد تا سیارات شناختهشده را با جزئیات بیشتری شناسایی و توصیف کنند.
سایت علمی بیگ بنگ / منبع: NASA
لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=103720