تماشای دنباله‌دار کاتالینا را از دست ندهید!

بیگ بنگ: هشدار اخترشناسان درباره خطرات احتمالی دنباله‌دارها برای تمدن بشر را برای چند روز فراموش کنید و فرصت تماشای یکی از نادرترین رویداد‌های آسمانی سال جدید میلادی را از دست ندهید.

CometCatalina_Sharp_1200براساس گزارش ساینس‌ الرت به نقل از همشهری، طی چند هفته آینده یکی از زیباترین دنباله‌دارهایی که تاکنون کشف شده‌اند، دنباله‌دار کاتالینا، در اولین‌ و شاید آخرین بازدیدش از مناطق درونی سامانه خورشیدی،‌ در آسمان زمین خودنمایی خواهد‌کرد. اگرچه پرواز این دنباله‌دار از نزدیکی نیم‌کره شمالی در ۱۷ ژانویه ۲۰۱۶ رخ خواهد‌ داد، اما شاید در روز اول سال ۲۰۱۶ نیز بتوان آن را با دوربین دوچشمی مشاهده کرد. انتظار می‌رود این دنباله‌دار در زوایه ۰.۴ درجه‌ای ستاره ی درخشان نگهبان شمالی در صورت فلکی گاوران قابل رویت باشد.

CatalinaLocationNewYearsEve-e1451528479767دنباله‌دار کاتالینا بسیار درخشان است و در تاریکی آسمان می‌توان آن را با چشم غیرمسلح نیز دید،‌ اما بهتر است برای دیدن آن از تلسکوپی کوچک یا دوربینی دوچشمی استفاده کنید. بهترین زمان برای دیدن این دنباله‌دار ۱۷ ژانویه سال ۲۰۱۶، زمانی که به فاصله ۱۰۰ میلیون کیلومتری از زمین می‌رسد خواهد بود. شاید این فاصله زیاد به نظر بیاید، اما برای یک دنباله‌دار فاصله نزدیکی است. زمانی که دنباله‌دار به نزدیک‌ترین فاصله‌اش تا زمین برسد، دور شدن از زمین را آغاز کرده و به تدریج و با سرعت دور خواهد شد از این رو دیدن آن دشوارتر می‌شود.

CometCatalina_Hemmerich_960یکی از ویژگی‌های منحصر‌ به‌ فرد این دنباله‌دار از دید اخترشناسان این است که به نظر می‌آید کاتالینا دارای دو دنباله‌ است که هریک در دو جهت متفاوت قرار گرفته‌اند. یکی از این دنباله‌ها از گاز و دیگری از غبار تشکیل شده‌اند. به گفته فیل پلیت اخترشناس،‌ دنباله‌دار کاتالینا مسافری از اعماق فضا، شاید از میان ابر اورت، انباری عظیم از اجرام یخ‌زده در آن‌سوی مدار نپتون باشد و ممکن است مدار اصلی آن طولی برابر میلیون‌ها سال داشته‌باشد.

شاید ضربه‌ای باعث افزایش انرژی این دنباله‌دار شده و باعث شده تا شتاب بیشتری بگیرد تا حدی که بتواند از کنار خورشید نیز جان به در برده و از سامانه خورشیدی خارج شده و دور شود. از این رو تنها فرصت دیدن این دنباله‌دار زیبا را از دست ندهید،‌ شاید دیگر فرصتی برای دیدنش به دست نیاورید.

سایت علمی بیگ بنگ / منبع: sciencealert.com

لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=42103

(۶ نفر , میانگین : ۵,۰۰ از ۵)
اشتراک گذاری

۴ دیدگاه

  1. میگم اون صورت فلکی ستاره شمالی احتمالا درستش ستاره ی نگهبان شمالی یا همون سماک رامح نیست؟؟؟
    چون صورت فلکی نگهان شمالی نداریم! و زاویه ./۴ درجه هم احتمالا نسبت به ستاره باید باشه نه صورت فلکی!

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.