main qimg dbeaaadabcdad

دورترین ساخته دست بشر: فضاپیمای ویجر ۱

بیگ بنگ: ویجر ۱ که در سال ۱۹۷۷ با موشک تیتان-قنطورس به فضا پرتاب شد، دورترین کاوشگری است که تاکنون به فضا پرتاب شده و هنوز هم با مرکز کنترل زمینی ارتباط دارد.

main qimg dbeaaadabcdad

به گزارش بیگ بنگ، این کاوشگر هم اکنون بیش از ۲۳ میلیارد کیلومتر از زمین فاصله دارد و ۲۱ ساعت و ۳۵ دقیقه طول می‌کشد تا پیامش به زمین برسد. سوخت فضاپیمای ویجر، پلوتونیم ۲۳۸ است که گرمای حاصل از تجزیه مواد رادیواکتیو را به برق تبدیل می‌کند. ویجر ۱ با مقدار سوخت باقیمانده می‌تواند تا ۲۰۲۵ فعال باشد.

ارتباط با ویجر ۱ از طریق تلسکوپ‌های زمینی « شبکه فضایی عمیق» ناسا صورت می‌گیرد. این تلسکوپ ‌ها در کالیفرنیا، مادرید و کانبرا قرار دارند. ویجر ۱ هم‌اکنون در فضای میان ستاره‌ای قرار دارد و پس از اینکه ارتباطش با زمین قطع شود، دیگر نمی‌تواند هیچ داده‌ای از چنین مکان دوری به پایگاه زمینی بفرستد.

این کاوشگر دیسک گرامافونی زرینی را با خود حمل می‌کند که حاوی ۱۱۶ تصویر و چندین پیام صوتی به ۵۰ زبان گوناگون دنیا از جمله فارسی برای موجودات فرازمینی روی آن ضبط شده است. پیام فارسی ضبط شده در این دیسک شعری از سعدی میباشد: «بنی آدم اعضای یک‌ پیکرند/ که در آفرینش ز یک گوهرند – چو عضوی به درد آورد روزگار/ دگر عضوها را نماند قرار»(این پیام را از اینجا دانلود کنید)

به گفته “کارل سیگن”: «این صفحه به صورت نمادین برای تمدنی پیشرفته و میان ستاره‌ای ارسال شده است. در واقع پرتاب این بطری در میان اقیانوس فضایی حرف‌های امیدوارکننده‌ای برای زندگی در این سیاره دارد.»

در عکس زیر، موقعیت مکانی فضاپیماهای ویجر ۱ و ویجر ۲ ناسا را در بیرون از هلیوسفر مشاهده می‌کنید؛ هلیوسفر به حباب محافظ ذرات و میدان‌های مغناطیسی گفته می‌شود که خورشید آن را پدید آورده است.

Voyager Nearing Interstellar Space

فضاپیماهای ویجر در اصل برای ارسال تصاویری از سیارات زحل و مشتری طراحی شده بودند، اما محاسبات دانشمندان ناسا نشان داد که این فضاپیماها در پایان وارد ناحیه ناشناخته و بیرونی منظومه شمسی خواهند شد. این کاوشگرها با کمک گرانش سیارات(روش قلاب سنگ گرانشی) به سرعت خود افزودند و همچنین مسیر حرکت خود را مشخص کردند.

voyager labels opener REV

جالب است بدانید فضاپیمای ویجر ۲ نیز هم اکنون ۱۹ میلیارد کیلومتر از زمین دور شده است و همچنان با مرکز کنترل زمینی در ارتباط است. چهل هزار سال بعد ویجر ۱ از فاصله ۱.۶ سال نوری ستاره‌ی AC+79 3888 گذر خواهد کرد و چهل هزار سال بعد نیز ویجر ۲ از فاصله‌ی ۱.۷ سال نوری ستاره‌ی Ross 248 عبور می‌کند.

سایت علمی بیگ بنگ / منابع: interstellar mission , voyager , NASA

لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=103421

(۳۵ نفر , میانگین : ۴,۲۰ از ۵)
اشتراک گذاری

۱۰ دیدگاه

  1. چیزی که کنجکاو هستم بدونم اینه که آیا تابحال در مباحث علمی و درک نجوم و عملکرد آنها به شباهت کلی بین نوترون و پروتون ذره های داخل اتم ها با نوع رفتار گردشه سیارات و منظومه ها دقت کافی شده یا نه شخصا احساس میکنم انسان برای درک قوانین فیزیکی عالم باید به کوچیکترین مواد اتم ها و ریز اتم ها بپردازد چرا که رفتن به این سمت قابل دسترس تر از چیزی هست که در دوردست هاست طبیعی هم هست چون انسان توانایی برسی و درک گذشته و تاریخ را دارد و می‌توان چیزی که تجربه کرده تجزیه و تحلیل کند اما در مورد آینده فقط می‌شود حدس زد در این مورد هم شاید بتوان گفت با حرکت سفینه ویجر ها و پیشروی به سمت اعماق جهان بشر تجربه بدست میاورد اما مگر چقدر می‌شود پیش رفت؟

  2. یک سوال ذهنمو به خودش مشغول کرده اگر ویچر ۱ برای نمونه تا سال ۲۰۲۵ سوخت داره چطور میتونه ۴۰ هزار سال دیگه به ستاره ای دیگه ای برسه؟!

    • پیش روی در فضای خارج از منظومه با داخل منظومه خورشیدی فرق دارد منظور اینه که تا سال ۲۰۳۰ سفینه ویجر انرژی خواهد داشت که داده به مبدابفرستد و پس از خاموشی مطلق همچنان در فضا خود بخود پیش خواهد رفت عین افتادن سنگی از هواپیما به سمت زمین خواهد بود بااینکه سنگ خود انرژی نداره اما جازبه باعث کشیده شدن سنگ به سمت زمین خواهد شد البته شخصا با جازبه به شکلی که تعریف می‌شود مشکل دارم

    • سفیه برای حرکت خود نیاز به نیروی محرکه ندارد فقط برای تجهیزات داخلی الکترونیکی خود نیاز به برق دارد که آن هم از بال های خورشیدی خودش بدست می آید

  3. ۴۰ هزااااااار سال…اینهمه تمدن بشر از زمان ثبت تاریخ با این همه پیچیدگی و گذر زمان گذشت و گذشت و گذشت تا به اینجا رسید نهایتا شده سه چهار هزار سال
    چهل هزار سال دیگ تازه گذر میکنن از فاصله بسیار زیاد فک کنم صد و خورده ای هزار سال بکشه تا به یه منظومه دیگه برسن
    اونموقع کی مردس کی زنده شاید تا اونموقع تغییرات اب و هوایی بمب اتم یا برخورد یه سیارک مارو نابود کرده باشه بعید میدونم تمدن بشر حتی تا صد سال اینده هم دوام بیاره..

  4. مثل همیشه عالی بود
    فقط سوال داشتم چطور ویجر ۱ در طول این همه سال با هیچ جسم فضایی یا قمری برخورد نکرده؟

    • درود به شما
      فاصلۀ بین اجرام فضایی زیاد است و معمولا برخورد این چنینی بسیار نادر است. حتی در کمربند سیارکی که گروهی از سیارک‌ها قرار دارند، فاصلۀ این اجرام در اطراف هم بسیار زیاد است.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.