بیگ بنگ: ستاره شناسان که به سیاهی اعماق فضا چشم دوخته اند، در سال ۲۰۰۹ درخششی ناگهانی را رصد کرده بودند که منشاء آن را دقیقا نمی دانستند، اما پس از چندین سال تحقیق و بررسی اعلام کردند که شاهد ِ بلعیدن یک ستاره توسط سیاهچاله بودند.

به گزارش بیگ بنگ، گرچه اخترشناسان پیش از این بلعیدن ستارگان توسط سیاهچاله ها را مشاهده کرده بودند، اما این مورد جدید بسیار نادر بود زیرا به آسانی برای سیاهچاله مذکور قابل بلعیدن نبوده است. در سال ۲۰۰۹، محققان رصدخانه مک دونالد تگزاس مشغول بررسی و واکاوی در امواج آسمان بودند که ناگهان دیدند برقی از نور در عمق فضا درخشید و تصور کردند شاید مربوط به درخشش یک سوپرنوا باشد.

اما به تدریج روی این پدیده کار کرده و روی یافتههای اولیه تردید کردند، تا اینکه ماهوارۀ سویفت ناسا، اسکن خود را فرستاد و مشخص شد قوس مواد شیمیایی این پدیده، متفاوت از درخشش سوپرنواها است. حالا در ژانویه سال ۲۰۱۵، ونسا یانک یکی از ستارهشناسان گفته است: «این گونه درگیری اسپاگتی وار، میتواند احتمال نزدیک شدن به افق رویداد یک سیاهچاله باشد». در حقیقت، ستاره قربانی واقع در فاصله سه میلیارد سال نوری از زمین به دلیل گرانش بسیار زیادش در گلوی سیاهچاله میپرید.
جی کریگ ویلر، مدیر تیم تحقیقاتی در دانشگاه تگزاس گفت: « وقتی یک ستاره به سیاهچالهای نزدیک شود، با تفاوت شدید گرانش سیاهچاله روبرو میشود.» به عقیده دانشمندان، این رویداد احتمالا یک اختلال جزر و مدی بوده که در آن، گرانش عظیم سیاهچاله بر یک سوی ستاره بسیار شدیدتر از سوی دیگر آن وارد شده و باعث ایجاد جزر و مد و فرو پاشیدن ستاره شده است. در ویدیویی زیر که از سوی تیم ستاره شناسان منتشر شده، اسکن و واکاوی این پدیده را خواهید دید:
ستارهشناسان میگویند این پدیده نشان میدهد که حد ادینگتون روی داده است، حدی که در صورت افزایش درخشندگی ستاره، به شکل بادهای کیهانی تابش می کند. این رویداد «Dougie» نام گذاری شده که از شخصیتی کارتونی گرفته شده که تصور می کرد یک ابرنواختر است. همچنین بر اساس ویژگیهای نور Dougie و استباط جرم اولیه ستاره، تشخیص داده شد که این ستاره در ابتدا شبیه به خورشید بوده و سپس توسط سیاهچاله از هم پاشیده است. این پژوهش در شماره ی جدید ژورنال اخترفیزیک منتشر شده است و نسخه ی پیش از چاپ مقاله در اینجا قابل دسترس است.
سایت علمی بیگ بنگ / منابع: thehigherlearning , universetoday
لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=24644
سلام.
لینک دانلود ارور ۴۰۴ میدهد.
درود بر گروه بیگ بنگ
آیا امکان برخورد دو سیاهچاله وجود دارد،در صورت امکان آیا تصویری هم به وجود می آید؟
تشکر.
با درود، احتمال اینکه دو سیاهچاله در کنار هم قرار بگیرند و با هم برخورد کنند وجود دارد که در این صورت به یک سیاهچالهی بزرگتر (با جرم بیشتر) تبدیل می شوند. در صورتی که دو سیاهچالهای که به هم نزدیک هستند بر اثر تعامل گرانشی که بین آنها وجود دارد موقتاً شروع به دور شدن از یکدیگر کنند٬ یا اینکه در مداری به دور مرکز جرم مشترکشان به گردش در بیایند، باز هم نتیجه یکسان است و سرانجامشان این خواهد بود که در یکدیگر فرو خواهند رفت. اگر در نزدیکیشان ستاره ای وجود داشته باشد که در دامشان اسیر شود یا اینکه سیاهچاله ها به حدی کوچک شوند که در آنها تابش هاوکینگ رخ دهد امکان رصد این رویداد وجود دارد.