بیگ بنگ: نخستین فضاپیمایی که تاکنون در مدار سیاره ی عطارد به کاوش می پرداخت، طی چند روز آینده با شیرجهای مرگبار به سطح این سیاره به ماموریت خود پایان می دهد.

به گزارش بیگ بنگ، فضاپیمای مسنجر که در سال ۲۰۰۴ به فضا پرتاب شد، در مارس ۲۰۱۱ به مدار سیاره ی عطارد رسید. سوخت این کاوشگر اکنون در حال اتمام است و ناسا قصد دارد آن را در روز ۲۴ آوریل با سرعتی برابر ۳.۹۱ کیلومتر بر ثانیه به سطح عطارد بکوباند. سیاره عطارد از دهانههای برخوردی زیادی پوشیده شده است، اما دهانه ناشی از برخورد مسنجر بسیار مورد توجه دانشمندان خواهد بود. قبر این کاوشگر میتواند به دانشمندان در درک بهتر از میزان فرسایش فضای سیاره کمک کند که مواد درخشان را به رنگ تیره در میآورد.
ابزارهای زمینی قادر نخواهند بود دهانه برخوردی مسنجر را مطالعه یا مشاهده کنند، اما کاوشگر BepiColombo عطارد که تلاشی مشترک بین اروپا و ژاپن بوده و قرار است در سال ۲۰۱۷ از زمین پرتاب شده و سال ۲۰۲۴ به مدار این سیاره برسد، میتواند این کار را انجام دهد. دانشمندان ماموریت مسنجر را، اگرچه پایانی به ظاهر تلخ دارد، موفقیتی بزرگ استنباط میکنند زیرا با کمک این فضاپیما برای اولین بار در تاریخ مطالعات فضایی بشر، اطلاعاتی ارزشمند درباره سیاره عطارد در اختیار انسان قرار گرفته است.

مشاهدات این کاوشگر به دانشمند در ساخت بهترین نقشهها از عطارد کمک کرده؛ همچنین مسنجر، وجود ترکیبات آلی حاوی کربن و یخ آب را در دهانههای همیشه تاریک قطبهای عطارد تائید کرده بود، حجم این یخ به اندازهای است که اگر آن را در منطقهای به بزرگی واشنگتن پخش کنند، ضخامت آن سه کیلومتر خواهد بود. مسنجر همچنین تصاویر بسیار شگفتانگیزی از این سیاره به ثبت رسانده است. ناسا میگوید تحلیل و بررسی اطلاعاتی که این فضاپیما گردآوری کرده به سالها زمان نیاز دارد.
سایت علمی بیگ بنگ / منابع: space , CNN
لینک کوتاه نوشته : https://bigbangpage.com/?p=27777
سلام و شب بخیر
سپاس از شما و گروه بیگ بنگ بابت زحمات بی منت.
آیا ایستگاه فضایی می تواند از نقاط مختلف زمین عبور کند؟یا اینکه مدار آن ثابت می باشد و فقط در یک راستا میتواند حرکت کند؟
با درود، خیر، گستره ی مداری ایستگاه فضایی از عرض جغرافیایی ۵۲ درجه شمالی تا ۵۲ درجه جنوبی تغییر می کند. از لینک زیر نیز می توانید با دادن مشخصات شهر، موقعیت این ایستگاه فضایی را در روزهایی پیش رو دریافت کنید:
http://spotthestation.nasa.gov/sightings/#.VADuLha2XT5